Főoldal > DIÉTA > Tévhitek a nullkarlóriás ételekről

Tévhitek a nullkarlóriás ételekről

ételeknullaklória
0

Írta:

Nem léteznek valódi nullkalóriás ételek, csak egészségtelen alternatívák, amelyeket érdemes elkerülni az egészséges életmód érdekében.

A nullkalóriás ételek ígérete sokakat vonz, de valójában nem léteznek olyan termékek, amelyek semmiféle kalóriát nem tartalmaznak . Bár a kevés kalóriát tartalmazó ételek léteznek, a legtöbb esetben nem egészségesek, sőt, rendszeres fogyasztásuk rossz hatással lehet az egészségre.

Elsőként említsük meg az aszpikos felvágottat , amely már a silányabb minőségű felvágottaknál is rosszabb összetevőkből készül. Különféle maradékok, fehérjék és sűrítőanyagok találhatóak benne, beleértve az algafehérjét is, amely inkább táptalajként használt moszatféle, mintsem tápláló étel.

A következő példa a zsírszegény, cukormentes gyümölcsjoghurt . Bár egészségesnek tűnik, az ízesített joghurtok tele vannak adalékanyagokkal és mesterséges aromákkal, így a csekély mennyiségű gyümölcs nem ellensúlyozza az egészségtelen összetevőket.

A diétás ketchup szintén csapda, hiszen a cukor helyett mesterséges édesítőket és egyéb adalékanyagokat tartalmaz, így a paradicsom vitaminjait sem fogod megkapni tőle.

Végül a energiaitalok is szóba jöhetnek, amelyek tele vannak mesterséges összetevőkkel. Ha energiára van szükséged, érdemes inkább természetes megoldásokat keresned, például egy jó kávét.

Összességében érdemes óvatosnak lenni a nullkalóriás ételek ígéreteivel, és az egészséges életmódunk érdekében inkább valódi, tápláló ételekre kellene fókuszálnunk.


További cikkeink a témában