Főoldal > DIÉTA > 4 tuti nullkalóriás nyári desszert

4 tuti nullkalóriás nyári desszert

desszertgyümölcsreceptsüti
0

Írta: and

Sült nyári gyümölcsök Adag: 4-6Elkészítési idő: 20 perc Hozzávalók: 4 nektarin vagy őszibarack, félbe vagy negyedekre vágva, 4-6 szilva, szintén félbe vagy negyedekre szeletelve, 4 füge, egy rúd fahéj, egy vaníliarúd, 200 g porcukor, két evőkanál víz Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, majd fogj egy tűzálló edényt és szorosan egymás mellé helyezve tedd […]

Sült nyári gyümölcsök

Adag: 4-6
Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók: 4 nektarin vagy őszibarack, félbe vagy negyedekre vágva, 4-6 szilva, szintén félbe vagy negyedekre szeletelve, 4 füge, egy rúd fahéj, egy vaníliarúd, 200 g porcukor, két evőkanál víz

Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, majd fogj egy tűzálló edényt és szorosan egymás mellé helyezve tedd bele a gyümölcsöket. Add hozzá a fahéjat, majd bolondítsd meg a vaníliarúddal az összetevőket. Ezt követően szórd meg porcukorral, és locsold meg két evőkanál vízzel. Süsd puhára a gyümölcsöket – akkor jó, ha már egy kis levet eresztenek a finomságok. Melegen szervírozd egy nagy kanálnyi mézzel ízesített natúr joghurt társaságában.

suticikk1.jpg ()Mangós rolád

Adag: 8-10 szelet
Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók: 3 tojás, 85 g porcukor, 85 g liszt, 200 g natúr joghurt, 100 ml tejszín, 100 g friss málna, egy kisebb mangó meghámozva és kis kockákra vágva

Elkészítés: A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és végy elő egy rolád sütőformát, amit vonj be sütőpapírral. Egy tálban robotgéppel keverd össze a tojást és a porcukrot, és verd egészen addig, amíg sűrű, ugyanakkor könnyed lesz az eredmény. Jöhet a liszt – óvatosan öntsd hozzá, majd alaposan keverd el. Borítsd a keveréket a formába – faltól falig érjen a tészta. 12-15 percig süsd, egészen addig, amíg szép arany színe lesz. Majd óvatosan szedd ki, és csavard fel a piskótatésztát.

A töltelék elkészítéséhez fogd a joghurtot és a tejszínt, és keverd össze. Tekerd ki a tésztát, és kend rá a joghurtos keveréket, szórd rá a friss gyümölcsöket, majd tekerd újra össze a sütit. Szeleteld fel, és egy kevés tejszínhabbal tálald.

Epres, habcsókos finomság

Adag: 4-6
Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók: 200 g eper, negyedekre vágva, 80 g porcukor, 4 habcsók (ezt nyugodtan beszerezheted boltból), összezúzva, 300 ml tejszín, felverve, 200 g natúr joghurt

Elkészítés: Egy nagy tálba dobáld bele az epret, hintsd meg a porcukorral, majd egy villa hátuljával pépesítsd össze az alkotóelemeket. Spékeld meg az összetört habcsókokkal, a tejszínnel és a joghurttal, aztán óvatosan egy kis spatula segítségével keverd össze. Kis tálkákba vagy poharakba kanalazd ki a végeredményt és azonnal tálald.

suticikk2.jpg ()Bogyósgyümölcsös puding

Adag: 4
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók: A pudinghoz: fél kiló bogyósgyümölcs, áfonya, málna, eper vagy ezeknek bármilyen kombinációja, két csésze narancslé, 4 evőkanál kukoricakeményítő. A pudingot megbolondító gyümölcsös krémhez: fél csésze 35 %-os tejszín, két evőkanál málnadzsem.

Elkészítés: A puding: Közepes lángon párold a gyümölcsöket és a narancslevet, majd szűrd át, az eredményt pedig öntsd bele egy tálba. Ezután mehet vissza a fazékba, és folytathatod a párolást. Egy kis vízzel vegyítsd a kukoricakeményítőt, majd keverd hozzá a megszűrt gyümölcsökhöz. Egészen addig kevergesd, amíg kellően sűrű állagú nem lesz. Töltsd bele négy pohárba, vagy pudingos tálkába, és legalább egy órán keresztül hagyd hűlni. A legjobb, ha egy egész éjszakát szánsz a pihentetésre. A krém: Keverd össze a tejszínt és a dzsemet, és ezzel díszítsd a pudingot.

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X