Főoldal > FOGADOM > Így változtatja meg a súlyzózás a testedet

Így változtatja meg a súlyzózás a testedet

edzéssúlyzósúlyzós edzés
0

Írta:

A konditermes súlyzós edzésektől egyszerre válhatsz erősebbé, izmosabbá és magabiztosabbá! Te mikor fogsz belevágni?

Egyre nagyobb teret hódítanak a testet-lelket egyaránt karban tartó súlyzós edzések, ezért mondunk pár nyomós okot arra, miért érdemes már holnap elkezdened a súlyzókkal való gyakorlatozást!

Legyőzöd a félelmeidet

Sokan félnek a súlyzózástól, hiszen senki sem szeretne nőies idomok helyett vastag, férfias combokat, karokat – ahhoz azonban, hogy úgy nézz ki, mint egy női Hercules, napi 5-6 órát kellene csak súlyemeléssel foglalkoznod, ráadásul egy nagyon komplex és szigorú étkezést is be kellene tartanod – ami (valljuk be) nem sokunknak menne! Amíg tehát ez a veszély nem fenyeget, nyugodtan emelgethetsz 10-20 kilós súlyokat – csak formálódni fogsz tőle!

Erősíted a csontjaid

Nemcsak az izmaid lesznek nagyobbak, a csontjaid is erősödni fognak egy kis cipekedéstől – legalábbis a legújabb kutatások szerint. Azok ugyanis, akik naponta végeznek súlyzós gyakorlatokat, nagyobb csontsűrűséggel rendelkeznek, mint akik inkább csak a futópadot koptatják. Meglátod, az időskori önmagad hálás lesz, ha már ma elkezded a súlyzós edzéseket!

Felpörgeted az anyagcserédet

Köztudott, hogy az izmok több kalóriát égetnek el, mint a test felszínén lerakodott zsírok – ezt azt jelenti, hogy rendszeres súlyzózás esetén úgy ehetsz többet a kedvenc ételedből, hogy egy grammal sem leszel több tőle! Ugye, milyen szuperül hangzik?

Lassítod az öregedést

Az izomtömegünk növekedésével egyszerre csökken a bennünk lévő kortizol stresszhormonunk szintje, ami miatt kevesebb ránccal fogunk rendelkezni. A súlyzózásnál jobb ránctalanító tippet tehát még keresve sem találhatnánk!

Növeled az edzettségi szinted

Nem meglepő, de a súlyemelés tényleg kiválóan fejleszti az állóképességet és az edzettségi szintet. Pár hét rendszeres erőnléti gyakorlatozás után szinte nem lesz olyan edzés, amit ne tudnál meg könnyedén elvégezni – ehhez azonban tényleg következetesnek kell lenned!

Energikusabbá válsz

Régebben még pár lépcsőfok is kifogott rajtad, ma már pedig kettesével rohansz fel az emeletre? A fantasztikusan fitt forma nagyban köszönhető a súlyzós edzéseknek, ezért még akkor is érdemes belevágnod a súlyzós edzések elkezdésébe, ha csak energikusabb szeretnél lenni a mindennapjaid során.

Növeled a magabiztosságod

A súlyzós edzések által nemcsak a test, hanem a lélek is formálódik! A legfrissebb statisztikai adatok alapján kimondható, hogy azok, akik napi legalább 15 percet foglalkoznak súlyemeléssel, boldogabbak, magabiztosabbak és kiegyensúlyozottabbak a nem mozgó társaiknál.

Javítod az egészséged

A rendszeres mozgás a test minden egyes területére hatással van! Többek között jobban érezzük magunkat a bőrünkben, erősödik az immunrendszerünk, energikusabbak leszünk, nagyobb lesz a szexuális étvágyunk, és csökkentjük a betegségekre való hajlamunkat – már csak ezért is megéri belevágni a súlyzós edzésekbe! Te mikor kezded el?


További cikkeink a témában

edzésfogadom

4 tipp, mire figyelj futás közben

Írta:
0

Bár maga a futás tényszerűen „csak” annyit jelent, hogy egyik lábadat a másik elé helyezed, de egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod. A következő tippekkel te is könnyedén javíthatsz a technikádon, így legközelebb már úgy futhatsz, mint egy profi!

Kövess Facebook-on!
X