Főoldal > #JÓLVAGYOK > Miért érdemes este edzeni?

Miért érdemes este edzeni?

edzésesti edzés
0

Írta:

Ha eddig ódzkodtál az esti kondizástól, mondunk egy jó okot, amiért most már nem fogsz.

Egész nap rohansz, dolgozol, főzöl, a munka utáni edzés gondolatától pedig egyenesen irtózol? Teljesen meg tudunk érteni – a legújabb kutatások viszont kifejezetten hasznosnak tartják az esti edzést. Hogy miért?

Egy ausztrál kutatócsoport szerint 30 perc magas intenzitású edzés este 6 és 8 óra között hatékonyan képes megelőzi a hasi zsírpárnák kialakulását és a gherlin nevű éhséggerjesztő hormon fokozott működését – ez pedig fogyáshoz (meg persze, kevesebb elfogyasztott vacsorához) is vezethet.

A fantasztikus felfedezés ráadásul nemcsak a fogyókúrázóknak, hanem az éjjeli baglyoknak is nagy megkönnyebbülést jelent, hiszen a kísérlet során azt is sikerült megállapítania a tudósoknak, hogy az esti edzés semmilyen hatással sincsen az éjjeli alvásra és az általános alvóciklusra. Sőt! A professzorok szerint egy kis plusz fizikai aktivitás még szerepet is játszat abban, hogy még jobbat aludjunk.

Amennyiben nem vagy benne biztos, hogy neked a reggeli, a napközbeni vagy az esti edzés válik-e be jobban, tanulmányozd át ezt a cikkünket, melyben segítünk megtalálni a neked legoptimálisabb időt a sportolásra.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X