Főoldal > #JÓLVAGYOK > Hogyan lehet jó illat a lakásban?

Hogyan lehet jó illat a lakásban?

illatos lakásillatosítóotthon
0

Írta:

Hasznos tippek, hogy otthonod mindig finom illatú legyen – túl az illatgyertyákon.

Minden otthonnak egyedi illata van, és sajnos vannak házak, amelyek jobban szagosak lehetnek. A szagtalanítást azonban számos praktika segíti – ehhez adunk néhány tippet!

Tisztítsd meg a szemetest

Ha a konyhában azt vetted észre, hogy szagosabb, mint a lakás más pontjai, akkor érdemes ellenőrizni a mosogatót és a szemetest is. ha utóbbi a bűnös, akkor alaposan mosd ki a szemetest citrom illatú tisztítószerrel, ha az sem segít, akkor pedig áztasd be szódabikarbónás vízzel – ½ csésze szódabikarbóna és meleg víz elegyével. Áztatás után mosd ki, majd hagyd kiszáradni.

Frissítsd fel a szőnyegeket

A szőnyegek meg tudják kötni a szagokat, főként a háziállatok után, illetve a kiömlött ételekből, italokból származókat. Szórj szódabikarbónát a szőnyegek teljes felületére, hagyd állni pár órát, majd porszívózd fel. Ugyanez a módszer működik az ágyak, kanapék kárpitján, matracán is.

Természetes illatosítás

Ez kisebb edényben forralj némi vizet, adj hozzá citrusféléket, zöldfűszereket, gyógynövényeket, levendulát – amit szeretsz. A hő hatására az egész otthonod hamar illatozni fog.

Illatgyertyák

Ha minden egyéb módszert kipróbáltál, természetesen ezek mellett van az illatgyertyáknak is létjogosultsága – arra viszont figyelj, stratégiailag hogy helyezed el ezeket a lakásban. A gyertyákat ne gyújtsd meg, és olyan helyekre tedd, ami először eszedbe sem jutna: a szekrénybe, hogy a szövetek felvehessék az illatot, tegyél egyet a WC-be, fürdőbe.

Növények

A növények a lakásban segítenek megtisztítani a levegőt, és még szépítik is az otthonod. Sok olyan növény is van, amely kellemes illatot is áraszt, mint a sokvirágú jázmin, vagy a dézsában nevelt eukaliptusz.

Illatosítók a szekrényekbe

Illatos fűszerekből, levendulából, szárított citromhéjból illatosító párnácskákat készíthetsz, ha batyukba bugyolálod ezeket. Lógass a szekrényekbe ezekből, illetve a lakás különböző pontjaira.

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X