Főoldal > MAGAZIN > Ezeket a házi gyógymódokat soha ne alkalmazd!

Ezeket a házi gyógymódokat soha ne alkalmazd!

betegségegészséggyógymódgyógyulásházi praktika
0

Írta: and

Hüvelyszárazságra vazelinKlasszikus tipp, hogy síkosítás céljából vess be egy kis

Hüvelyszárazságra vazelin
Klasszikus tipp, hogy síkosítás céljából vess be egy kis vazelint vagy babaolajat. Tény, hogy ezek tényleg sikamlóssá teszik a terepet, de mindemellett mindkettő igazi latexgyilkos! Vagyis ha óvszerrel (esetleg pesszáriummal) védekeztek, sanszos, hogy sérül a gumi. Ráadásul mivel a vazelin és a babaolaj is kőolaj bázisú, a nemi szervek érzékeny nyálkahártyáját is irritálhatják. Legjobb megoldás, ha víz- vagy szilikonalapú síkosítóra szavazol, mert ezek nem tesznek kárt a latexban, és nagyon ritkán allergizálnak.

Égési sérülésre tejföl
Még a nagyidnak se hidd el! Inkább vedd az irányt a vízcsap felé! Az azonnali, percekig tartó hideg vizezés turbótempóban csökkenti a fájdalmat, és a bőrödet is megóvja attól, hogy a mélyebb rétegei károsodjanak. Ezzel szemben a tejföl tárolja a hőt, mivel zsíros réteget képez a bőrön, ezzel nehezítve a gyógyulást. Arról nem is beszélve, hogy a sterilitás hiánya miatt a fertőzésveszély is megnő!

hazipraktika2.jpg ()

Herpeszre teafilter
Mivel a herpesz mindig a legrosszabbkor bukkan fel, nem csoda, ha mindenféle őrült praktika kering arról, hogyan lehet tőle gyorsan megszabadulni. Egyesek szerint nedves feketetea-filteres borogatással eltüntethető, mely tévhit a fekete tea gyulladáscsökkentő hatásán alapul. Ám ugyanakkor csersavakat is tartalmaz, amelyek akár elő is segíthetik a baktériumok szaporodását! Inkább úgy segíts magadon, hogy vásárolsz a patikában egy kifejezetten herpeszre kifejlesztett készítményt.

Natúr joghurt hüvelyfertőzésre
Ha már te is belefutottál ebbe a trükkbe, kezeld fenntartásokkal! Amikor már a fertőzés jeleit veszed észre, csak rontasz a helyzeten, ha joghurtos tampont helyezel fel, ezzel ugyanis nehezíted a hüvelyed természetes tisztulását (amire ilyenkor még inkább szüksége lenne). Ráadásul extra adag ártó baktériumot juttatsz be az amúgy is fertőzött területre. Rengeteg, a hüvely természetes baktériumflóráját helyreállító kúp és tabletta kapható vény nélkül, inkább ezekre szavazz.

Gyulladt szemre kamilla
A kamilla valóban igazi jolly joker, ha gyulladáscsökkentésről van szó: külsőleg és belsőleg is számíthatsz rá. Viszont ha a szemeid megnyugtatására keresel tuti házi gyógymódot, nem ez a legjobb választás. Mivel extra módon szárítja a bőrt, túllőhetsz vele a célon, ráadásul allergizálhat is!

A cikk folytatását keresd a Wellness magazin legfrissebb számában!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

proteinrecept

A tökéletes protein shake receptje

Írta:
0

Csapvíz és proteinpor? Ugyan! Ha igazán ütős edzés utáni italt kevernél, egy sima fehérje shake helyett inkább egy fincsi protein smoothie-ban gondolkodj, ami nemcsak isteni frissítő, de még az alakformálásban is a segítségedre lesz.

Kövess Facebook-on!
X