Főoldal > MAGAZIN > Trópusi gyümölcsláz a fogyásért és immunerősítésért

Trópusi gyümölcsláz a fogyásért és immunerősítésért

acai bogyógoji bogyógránátalmakókuszmangópapaya
0

Írta:

Ha egzotikus csemegékre vágysz, válassz gyümölcsöket az örök nyár vidékéről! A trópusi kedvencek nemcsak extra ízükkel hódítanak meg, de az egészségeddel is jót tesznek.

Gránátalma – immunturbó felsőfokon

Az élénkpiros gyümölcs immunerősítésben toplistás, de afrodiziákumként is nyerő, mert magas fitoösztrogén-tartalma feltüzeli a libidódat. Sőt, mivel sok benne a polifenol, a szív- és érrendszeri megbetegedések kivédésében is szuperhatékony.

Így fogyaszd

Ha úgy érzed, merülőben vannak az energiaraktáraid, igyál meg két héten át napi 50 ml gránátalmalevet, és máris kevesebb esélyt adsz mindenféle nyavalyának.

Kókuszdió – energia expressz tempóban

A belsejében lévő édes folyadék (kókuszvíz) kalóriát alig, viszont ásványi anyagból rengeteget tartalmaz (magnézium, kalcium, cink, vas). Ez a spéci kombináció jót tesz a csontjaidnak és növeli teljesítményedet, míg extra rosttartalma az emésztésedet segíti.

Így fogyaszd

Húsát eheted frissen, darabokra vágva, reszelve vagy szárítva. Kókuszolajként és kókuszzsírként egészséges alternatívája az olajban sült ételeknek. A kókuszreszeléket pedig keverheted salátákhoz, müzlibe vagy panírmorzsába is.

papayas2.jpg ()

Papaya – diétás kedvenc

A papaya kész főnyeremény, ha fogyókúráról van szó: több mint 90%-a víz, extra alacsony a kalóriatartalma (10 dekában mindössze 13 kcal található), enzimjei gyorsítják az anyagcserét, és a zsírégetést is felturbózzák. További jó hír, hogy alig van benne gyümölcssav, ezért kíméli a gyomrodat.

Így fogyaszd

Alapszabály, hogy szabadulj meg a magjaitól, mert nagyon csípősek. Készíthetsz belőle gyümölcssalátát vagy eheted magában: vágd ketté, facsarj rá citromlevet és kanalazd ki a héjából. Füstölt sonkával párosítva remek előétel, némi vörösborral leöntve pedig tuti desszert.

Mangó – szépítő finomság

A mangó belülről varázsol széppé. Szuper méregtelenítő gyümölcs, B-vitaminjai a hajad és a bőröd egészségéről gondoskodnak, B6-vitaminjai pedig az izomépítést fokozzák. Bónuszként még olyan enzimekkel is büszkélkedhet, amik az emésztést és az anyagcserét serkentik.

Így fogyaszd

Aszalva és nyersen is finom, de gyümölcssalátákhoz és gyümölcslevek készítéséhez is bevetheted. Szárított és őrölt formában pedig fűszerként dobhatsz fel vele sülteket, grillételeket.

Ha valami extrábbra vágysz…

Goji bogyó: az áfonyához hasonlító piros bogyó dúskál az antioxidánsokban, ezért lassítja az öregedést, és a vese, valamint a máj egészségéről is gondoskodik.

Acai bogyó: a Föld legmagasabb tápértékkel rendelkező növénye. Mivel komplex aminosav-forrás, megnöveli a napi kalóriafelhasználást, fitté és aktívvá tesz. Szuper agyserkentő, és az idegrendszert is erősíti.

Durián: a tüskés gyümölcs jellegzetes szagáról és isteni ízéről híres. Magas proteintartalma miatt jó hatással van az izmokra, és kiemelkedően magas az omega-3 zsírsav tartalma.

A cikk a Wellness magazinban jelent meg!


További cikkeink a témában

proteinrecept

A tökéletes protein shake receptje

Írta:
0

Csapvíz és proteinpor? Ugyan! Ha igazán ütős edzés utáni italt kevernél, egy sima fehérje shake helyett inkább egy fincsi protein smoothie-ban gondolkodj, ami nemcsak isteni frissítő, de még az alakformálásban is a segítségedre lesz.

Kövess Facebook-on!
X