Főoldal > PSZICHÉ > 5 tipp, hogyan fogadd el a tested

5 tipp, hogyan fogadd el a tested

elégedettségkisugárzásönbizalomtestképtorna
0

Írta: and

Önbizalmunknak nem tesz jót sem a mai kor torz szépségideálja, sem olyan lényegtelennek tűnő dolgok, mint hogy tinikori fényképeinket hasonlítgatjuk össze jelenlegi alakunkkal. 1. Állj  a tükör elé! Az önmagunkhoz való negatív viszonyulás szinte már alaptulajdonságunkká vált, amit a legtöbbször már fel sem ismerünk, olyan természetesnek tűnik. Ezen sürgősen változtatni kell. Persze nem fog egyik […]

Önbizalmunknak nem tesz jót sem a mai kor torz szépségideálja, sem olyan lényegtelennek tűnő dolgok, mint hogy tinikori fényképeinket hasonlítgatjuk össze jelenlegi alakunkkal.

1. Állj  a tükör elé!

Az önmagunkhoz való negatív viszonyulás szinte már alaptulajdonságunkká vált, amit a legtöbbször már fel sem ismerünk, olyan természetesnek tűnik. Ezen sürgősen változtatni kell. Persze nem fog egyik pillanatról a másikra menni, hogy rút kiskacsa helyett bombázóként tekints magadra, de megéri a rászánt idő. Először is, állj a tükör elé, és bármily nehéz, most ne azt mantrázd, milyen kövérnek, rondának tartod magad, hanem fedezd fel előnyös tulajdonságaidat. Mindenkinek van ilyen. Ha van egy kis felesleg a csípődön, akkor fókuszálj arra, milyen szép melleid vannak, vagy milyen izmos a karod.

elegedett2.jpg ()2. Húzd ki magad!

Ahelyett, hogy szürke kisegérként somfordálnál az emberek között, remélve, hogy senki nem vesz észre, tedd ennek az ellenkezőjét, és vállald büszkén magad! Hidd el, ha görnyedés helyett büszkén kihúzod magad, nemcsak mások fognak elismeréssel tekinteni rád, és csettinteni, hogy ez igen, hanem te magad is egészen másképp fogsz viszonyulni magadhoz ezzel az egyszerű gyakorlattal.

3. Tornázz!

Amellett, hogy az edzés formálja az alakod, az önbizalmadra is pozitív hatást gyakorol, és most elsősorban ezért ajánljuk neked a fizikai megterhelést. Ha kellemetlenül érzed magad az edzőteremben a sok tökéletes alakú nő között, otthon is elkezdheted a gyakorlást egy DVD-re. Már az első alkalom után sokkal nagyobb magabiztosságot fogsz érezni. Egyrészt büszke leszel arra, hogy képes voltál legyűrni egy óra tornát, másrészt azt is érezni fogod, hogy a rettenetes hájtömeg alatt, melyet látsz magadon, izmos is húzódnak. Nem beszélve az edzés boldogsághormon-termelő hatásáról. Így pár alkalom után, ha kitartóan csinálod az edzést, az sem lesz gond, hogy legközelebb bérletet válts egy konditerembe.

4. Ne sajnáltasd magad!

A barátok azok, akiknek a vállán kisírhatjuk a problémáinkat, de őket sem lehet állandóan terhelni azzal, hogy folyamatosan az aktuális sikertelen diétádról, a túlsúlyodról beszélsz. Egyrészt ez egy idő után unalmassá, és a barátnőd számára is terhessé válik, másrészt ezekkel a negatív diskurzusokkal csak megerősíted magadban azt, hogy reménytelen eset vagy. Annyi sok pozitív dolog is történik az életedben, ami nem a súlyod körül forog. Inkább ezeket oszd meg a barátaiddal, így te sem a külalakodra fogsz koncentrálni, és még a kedved is jobb lesz.

5. Élj a mának!

Végy elő pár régi fotót, és hasonlítsd össze jelenlegi önmagaddal! Még mielőtt visszasírod tinikori alakod, emlékezz vissza, hogy akkor boldog, elégedett voltál önmagaddal? Valószínű nem, hiszen önbizalmunk leépítése már kamasz korunkban megkezdődik, és hiába fértél bele akkor a 26-os farmerba, minden bizonnyal már akkor is bálnának érezted magad. Éppen ezért hagyd hátra a múltat! Nem kell addig várnod, amíg leadsz pár kilót, és ismét beleférsz a régi ruháidba. Már most kezdd el azt, hogy nem a tökéletlenségeidre fókuszálsz, hanem felfedezed azokat a kellemes, szép pillanatokat, melyeket a jelen kínál számodra. Ha ezt képes vagy megélni, sokkal elégedettebben fogsz tudni önmagadhoz viszonyulni, ami a kisugárzásodon is meg fog látszani.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X