Főoldal > PSZICHÉ > A munkahelyi öltözködés 8 szabálya

A munkahelyi öltözködés 8 szabálya

eleganciamunkahelyöltözködésszabály
0

Írta: and

Az öltözködés nagyon fontos az üzleti életben, sok mindent elárul rólad, kinézeted alapján ítélnek meg munkatársaid és ügyfeleid is. Bár minden cég más, így az öltözködési szokások is nagyban eltérhetnek egymástól, azért van néhány olyan fontos szabály, amit mindig tanácsos betartanod akár konzervatív, akár lazább munkahelyen dolgozol. 1. Rikító színek soha A túlságosan rikító színű […]

Az öltözködés nagyon fontos az üzleti életben, sok mindent elárul rólad, kinézeted alapján ítélnek meg munkatársaid és ügyfeleid is. Bár minden cég más, így az öltözködési szokások is nagyban eltérhetnek egymástól, azért van néhány olyan fontos szabály, amit mindig tanácsos betartanod akár konzervatív, akár lazább munkahelyen dolgozol.

1. Rikító színek soha

A túlságosan rikító színű ruhák, mint a pink, narancssárga és társaik, közönségesen hatnak, ellenszenvet válthatnak ki egy visszafogottabb munkahelyen. Inkább viselj hagyományos színeket, mint például a piros (tipikus karrierszín), a sötétkék, a szürke vagy a fekete. Persze azért ha kicsit színesebben szeretnél öltözni (főleg nyáron), választhatsz az évszaknak megfelelő színeket, de ezek is mindenképpen legyenek lágyak.

2. Ékszer – csak óvatosan!

Vigyázz, nehogy túlzásba ess! Válassz mindig összeillő kiegészítőket, de ne legyél túl hivalkodó. Inkább viselj egy-két visszafogottabb, kisebb darabot, ami sokkal kellemesebb látványt nyújt. És ne feledd, a kevesebb néha több.

3. A cipő mindig elől zárt és sötét színűshutterstock_69113566.jpg ()

Egy elegáns nő sosem hord mást, mint közepes sarkú, vékony talpú és vékony bőrből készült cipellőt. Bár nyáron, a melegben hívogatóak a különböző szandálok, azonban hivatalos helyen ez egyáltalán nem megengedett. A cipőnek legalább az orra mindenképpen legyen zárt.
Ami szintén nagyon fontos, az a cipő színe. Az elegáns topán mindig fekete, nyáron esetleg sötétkék, vagy sötétbarna lehet. Ez alól kivétel, ha az öltözködésed megkívánja a világosabb árnyalatú cipőt, de a fehér és az egyéb más színek tiltólistásak.

4. Bőrben soha

Bár nagyon divatosak a bőr cuccok, ezek sem megengedettek a hivatalos öltözködésben – ez érvényes a kabátra is. Télen a szövetkabát, tavasszal és ősszel pedig a ballonkabát a megfelelő viselet.

5. Alapdarab a szoknya

Mivel általában a nadrág akkor megengedett, ha azt az időjárás megköveteli, fontos, hogy tudd, milyen a tökéletes szoknya. A munkahelyi öltözet alapdarabja a térd fölött néhány centivel, vagy a térd alatt végződő szoknya. Az ennél rövidebb vagy hosszabb méret egyáltalán nem kelt jó benyomást. A minit egyenesen töröld a fejedből, mert az közönségességet sugároz.

6. Van, amikor kötelező a harisnya

Elvileg a harisnya mindig kötelező viselet, azonban nyáron, hogy ha szépen le vagy barnulva, akkor a mindennapokban elhagyhatod, és csak hivatalos eseményeken kell viselned. Itt is, ahogy a cipőnél, fontos szín. Legjobb, ha mindig testszínűt hordasz, esetleg télen megengedhető a fekete, de a színes vagy mintás harisnyákat jobb, ha elfelejted. Ezeket hagyd meg a hétvégi bulikra.

7. A felső se legyen hivalkodó

A legelfogadottabb viselet a blúz. Ez télen és nyáron is lehet szép és elegáns. Viselhetsz hosszú ujjút, rövid vagy mini ujjút, de akár ujjatlant is. A lényeg, hogy ne legyen túl mélyen dekoltált, és ne látszódjon ki belőle a fehérneműd. Fontos, hogy jól válaszd meg a méretet, mert a gombolásnál szétpattanó blúz igen fura látványt nyújt.

8. Tilos a farmer

Persze fontos, hogy kényelmesen érezd magad a ruhádban, amiben egész nap feszítesz, de azért mégsem tehetsz meg mindent. Bár egyre többször látjuk a farmert elegáns viseletként sztárokon, a munkahelyen nem megengedhető. Nagyon kellemes anyagokból vásárolhatsz ma már ruhákat, sőt nyáron, ha kissé lengébb öltözetre vágysz, akkor tökéletes lehet egy szép lenvászon szoknya vagy nadrág.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X