Főoldal > PSZICHÉ > Így vészeld át a tél utolsó heteit!

Így vészeld át a tél utolsó heteit!

immunrendszerlazításpihenésszabadtél
0

Írta: and

Februárban egyre többen érzik úgy, hogy már alig bírják ki tavaszig. Eddigre a nyáron elraktározott vitaminkészleteinket a szervezet feléli, a fényhiány és az ünnepek elmúlta pedig a hangulatunkat befolyásolhatja negatív irányban. Tippjeinkkel kihozhatod a legtöbbet a tél utolsó heteiből! Irány a szabad levegő! Télen sokan esnek a szezonális depresszió csapdájába: a fényhiányt nemcsak a bőröd, […]

Februárban egyre többen érzik úgy, hogy már alig bírják ki tavaszig. Eddigre a nyáron elraktározott vitaminkészleteinket a szervezet feléli, a fényhiány és az ünnepek elmúlta pedig a hangulatunkat befolyásolhatja negatív irányban. Tippjeinkkel kihozhatod a legtöbbet a tél utolsó heteiből!

Irány a szabad levegő!

Télen sokan esnek a szezonális depresszió csapdájába: a fényhiányt nemcsak a bőröd, de a hangulatod is megsínyli. A legegyszerűbb és egyben legtermészetesebb megoldás, ha annyi időt töltesz a szabadban délelőttönként, amennyit csak tudsz. Hétvégén vágj neki a hegyeknek! A friss, hideg levegőn sétálva gyönyörködj még egy utolsót a téli tájban! A mozgástól endorfin termelődik a szervezetben és a vérkeringésed is intenzívebbé válik. Az eredmény: jókedv és pirospozsgás orcák.

Síelj!

Ha teheted, és még van szabadságod, itt az ideális idő egy rövid síszünet beiktatására. Nem muszáj az Alpokba menned, hazánkban is egyre több jó minőségű pálya található elérhető közelségben. Amellett, hogy a téli sportok formálják az alakot és égetik a kalóriákat, egy sítúra remek lehetőség nagy baráti beszélgetésekre, közös forraltborozásokra és egy kis kényeztető wellnessre.

narancsle.jpg ()Turbózd fel a szervezeted!

Ha nagyon nyúzottnak érzed magad, ideje, hogy segíts egy kicsit az immunrendszerednek. Védd ki az influenzát, és figyelj jobban oda az egészségedre. Télen fogyassz minél több zöldséget és gyümölcsöt, és próbálj meg ellenállni a nehéz és zsíros ételek csábításának. Ha a reggeljeidet egy nagy pohár frissen facsart narancslével és néhány színes gyümölccsel kezded, még a hangulatod is rózsásabb lesz. Hétvégén készíthetsz néhány finom gyümölcsturmixot, amelyek amellett, hogy nem hizlalnak könnyen felszívódó és természetes állapotban tartalmazzák a szervezeted számára nélkülözhetetlen vitaminokat.

Lazíts!

Januárban számos új tanfolyam indul, iratkozz be jógára vagy valamilyen meditációs képzésre! Ha megtanulsz néhány lazító technikát, legyen az valamilyen mozgás, relaxáció vagy meditáció, nagyban megkönnyíted a saját életedet. Stresszes időszakban sokkal lazábban fogsz tudni teljesíteni és az időnkénti mélabúból is hamarabb mászol ki, ha naponta néhány percre ki tudsz kapcsolni.

Élvezd az otthon melegét!

Kint borzongató hideg van és még az orrodat sincs kedved kidugni? Nincs is annál jobb, mint néha bekuckózni a jó meleg lakásba. Hívd át a barátaidat egy társasjátékozós, forraltborozós estére! A tél a legideálisabb időszak néhány új recept kipróbálására és tökéletesítésére, ráadásul a szeretteid is örülni fognak az újdonsült konyhabeli jártasságodnak.

Pihend ki magad!

A hosszabb esték, a korai sötétedés és az influenza elleni védelem mind megviseli a szervezeted. Télen sokaknak nagyobb az alvásigénye, tehát, ha teheted, szundíts egyet hétvégén délutánonként. Egy rövid alvástól sokkal frissebb és jókedvűbb leszel, hétfőn pedig újult erővel térhetsz vissza a munka frontjára.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X