Főoldal > PSZICHÉ > Tanulj az olasz nőktől!

Tanulj az olasz nőktől!

étkezésolaszönbizalomstílus
0

Írta: and

Légy stílusos! Már szinte sztereotípiának számít, hogy az olasz nők mindig elegánsak. Ehhez pedig nem kell Armani és Gucci ruhakölteményeit viselniük, mégis biztos, hogy ha a sarki közértbe mennek, akkor is rendben a frizurájuk és a sminkjük. Ez nem azt jelenti, hogy mindig kiskosztümben feszítenek, ugyanis nem ebből fakad az eleganciájuk. Ha kimennek a parkba […]

Légy stílusos!

Már szinte sztereotípiának számít, hogy az olasz nők mindig elegánsak. Ehhez pedig nem kell Armani és Gucci ruhakölteményeit viselniük, mégis biztos, hogy ha a sarki közértbe mennek, akkor is rendben a frizurájuk és a sminkjük. Ez nem azt jelenti, hogy mindig kiskosztümben feszítenek, ugyanis nem ebből fakad az eleganciájuk. Ha kimennek a parkba futni, akkor is odafigyelnek rá, hogy a cipő és a többi kiegészítő is passzoljon a szerelésükhöz. Ha rájuk szeretnél hasonlítani, tartsd szem előtt te is mindig, hogy nőies és csinos legyél. Nem az a lényeg, hogy a ruhatáradat méregdrága cuccokkal újítsd fel, de figyelj oda, hogy ízlésesen válogasd össze azt, amit felveszel.

Légy az ízek szerelmese!

Nem kell ahhoz feltétlenül olasz konyha, hogy megadjuk az étkezések módját. Az olasz kultúrában az étkezés központi helyet foglal el, elég csak a kétórás sziesztára gondolnunk, amikor az étkezés kedvéért megáll az élet, és bezárnak a boltok. Az olasz nők nem aggódnak azon, hogy szabad-e megenniük azt az isteni carbonara tésztát, hanem kiélvezik az étkezés minden pillanatát. Légy te is bátran az ízek szerelmese, főzz magadnak ízletes ételeket és időzz el egy pohár jó bor mellett. Fedezz fel új recepteket, lepd meg saját magad és a szeretteidet! És ami a legfontosabb, felejtsd el a húszperces ebédszünetben bekapott hamburgert. Add meg minden étkezésnek a módját. Ha munka közben nem is teheted meg, legalább a hétvégén teríts asztalt, és ebédelj órákig a családoddal. Meglátod, a déli szokásoktól a hangulatod is rögtön naposabbra fordul.

olasznocikk.jpg ()Légy fitt és figyelj az alakodra!

Annak ellenére, hogy az olaszok előszeretettel fogyasztanak sok tésztát, és hosszasan étkeznek, egy orvosi lapban közzétett tanulmány szerint világviszonylatban az olasz nők mégis a legkarcsúbbak közé tartoznak. Ehhez hozzájárul valószínűleg az is, hogy a sok tésztaféle mellett az olasz konyha egészséges hozzávalókban, így olívaolajban és zöldségekben is bővelkedik. Emellett az olasz nők jobban odafigyelnek az alakjukra. Könnyen megőrizheted te is vonalaidat, ha az étkezésnél amellett, hogy finomat főzöl, odafigyelsz arra is, hogy ami az asztalra kerül, ne legyen túl hizlaló. És természetesen sportolj sokat, ami nem csak ahhoz járul hozzá, hogy elkerüld az elhízást, de segít, hogy fitt és energikus lehess minden nap.

Legyen önbizalmad!

Az a lendület és szépség, ami az olasz nőkből árad, részben az önbizalmuknak köszönhető. Magyarországon valamiért csak a férfiak biztosak benne, hogy a magyar nők a legszebbek a világon. Az olaszoknál a nők nagy része is osztja a véleményt, hogy a honfitársaik között vannak a legszebb nők. Miért ne gondolkodhatnál te is pozitívabban? Legközelebb, amikor a tükörbe nézel, ne azt figyeld, hogy mit nem szeretsz magadon, hogy hol van néhány felesleges zsírpárnácska, vagy egy-egy apró ránc. Nézz végig a tükörképeden, és fogalmazd meg, hogy mi az, ami tetszik, és amit nem változtatnál meg magadon semmi pénzért. Meglátod, ha úgy sétálsz végig az utcán, hogy ezekre a gondolatokra összpontosítasz, a pasik is forgolódnak majd utánad!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X