Főoldal > PSZICHÉ > Valentin-napi túlélőtippek távkapcsolatban élőknek

Valentin-napi túlélőtippek távkapcsolatban élőknek

kommunikációmeglepetéstávkapcsolattávollétValentin-nap
0

Írta: and

Pozitív hozzáállás Változtass hozzáállásodon, mielőtt még hiányokból és sértettségből hatalmas hegyet építenél. Előzd meg, hogy a magány és elkeseredettség úrrá legyen rajtad. Gondolj arra, mennyi erőforrás van kapcsolatotokban, a távolságot is kibírja. Jusson eszedbe, mi ez a külön töltött idő hátralévő életetek közös boldogságához képest! Wellness Cafe tipp: Beszéljetek arról, a következő Valentin napot, hogyan […]

Pozitív hozzáállás

Változtass hozzáállásodon, mielőtt még hiányokból és sértettségből hatalmas hegyet építenél. Előzd meg, hogy a magány és elkeseredettség úrrá legyen rajtad. Gondolj arra, mennyi erőforrás van kapcsolatotokban, a távolságot is kibírja. Jusson eszedbe, mi ez a külön töltött idő hátralévő életetek közös boldogságához képest!

Wellness Cafe tipp:
Beszéljetek arról, a következő Valentin napot, hogyan ünneplitek, közel egymáshoz!

Csak ideiglenes távollét!

Jó, ha tudod, a távkapcsolat csak időleges megoldásként létezhet. Érett, felnőtt ember, aki stabilan, kizárólagosan kötődik partneréhez, nem képes tartósan távkapcsolatban létezni. A valódi közelség, intimitás hiánya felemésztheti a kapcsolatot. Ezért mindent meg kell tenni, a minél mélyebb meghittség megteremtéséért.

Wellness Cafe tipp:
Idézzetek fel legutóbbi együttlétetek örömteli élményeit!

Már most gondoskodj meglepetésről!

valentin2.jpg ()A személyre szóló ajándék kifejezi összetartozásotokat, a kapcsolat meghittségét. A megvalósításban, inkább a fantáziáé a főszerep, kevésbé anyagiakon múlik. Jó ötlet a DVD lemez személyes üzenettel; egy neki szóló videoklip; CD legkedvesebb dalaitokkal; fotóalbum közös képeitekből. Csupa kedves emléket idéző, érzelmes meglepetés.

Wellness Cafe tipp:
A személyre szóló fotóalbumot egész biztosan értékelni fogja.

Egyszerre megélhető, közös élmények

Sokat tehettek a mélyebb intimitás megéléséért közös élményekkel. Ha egy időben olvastok el valamilyen verset vagy könyvet; ugyanazt a filmet nézitek meg; felhasználjátok a webkamera segítségét valamilyen közös tevékenységhez – legyen az erotikus beszélgetés, versolvasás, vagy főzés – máris sokat tettetek az érzelmi közelségért.

Wellness Cafe tipp:
Már most találd ki, melyik kedvenc olvasmányodat, filmedet osztod meg vele! Vagy egy meghitt pillanatot?

Írjatok részletes beszámolót, naplót

A személyes beszámolók megóvják kapcsolatotokat az ellaposodástól. Próbáljátok kerülni a hétköznapi sablonokat, összegzéseket, legyen időtök egymásra, érzelmeitek, gondolataitok kifejezésére. A naplóírás, webkamera lehetővé teszi, hogy ha távolról is, de részesei legyetek egymás életének.

Wellness Cafe tipp:
Akár blog formájában is megszülethet a napló, kizárólagos hozzáféréssel a párod számára.

Kíváncsiság, figyelem

Fontos, hogy érdeklődjetek a mindennapi eseményekről. Úgy lehettek csak részesei egymás életének, ha rákérdeztek kedvesetek számára fontos történésekre, együtt örültök a sikereknek, támogatjátok egymást. Jusson eszedbe egy munkahelyi esemény, vizsga stb. kapcsán, hogy érdeklődj vagy megoszd pároddal a történetet.

Wellness Cafe tipp:
Ne feledkezz meg a kedvesed számára fontos dátumokról, eseményekről.

Őszinte, nyílt kommunikáció

Nem válik a kapcsolat kárára, ha tisztában vagytok azzal, érzelmileg éppen hol tart a másik. Ennek feltárása nem veszélyezteti a kapcsolatot abban az esetben, ha kellemes dolgokról is tudtok beszélgetni. Inkább néhány negatív mondat, mint a „minden rendben” hazugság.

Wellness Cafe tipp:
Ha szükséges, saját rossz érzéseidről beszélj az ő kritizálása, sértegetése helyett. (pl. „Rossz, hogy itt hagytál! helyett: „Hiányzol nekem!” )

Pozitív mondatok és megerősítések

Ez szükséges a kapcsolat erőforrásainak mozgósításához. Mivel a közelség hiányzik, lényeges, hogy minél gyakrabban hangot adjatok egymás iránti szerelmeteknek, dicsérve, megerősítve egymást.

Wellness Cafe tipp:
Mindannyiunk számára mást jelent a dicséret. Figyelj arra, milyen megerősítésre van párodnak szüksége.

Tervezzétek a következő találkozót!

Valódi közelségre, intimitásra mindkettőtöknek szüksége van. A találkozások ellensúlyozzák a távollét okozta űrt, tagolják a külön töltött időt, hiszen mindig beteljesül a viszontlátás reménye. Lehetséges, hogy találkozásaitokat csalódás követi, hiszen túl sok mindent vártok, túl sokat akartok pótolni. Érdemes ilyenkor megfogalmazni az igényeket újra, és bízni abban, hogy később ismét összecsiszolódtok.

Wellness Cafe tipp:
Rögzítsétek a találkozó időpontját és beszélgessetek elvárásaitokról is! A kitűzött dátum, közös cél erősíti a kapcsolatot.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X