Főoldal > PSZICHÉ > 5 tipp, hogy növekedjen az önbizalmad

5 tipp, hogy növekedjen az önbizalmad

agytornaevéshobbijótékonyságmozgásönbizalom
0

Írta: and

1. Mozgasd meg a tested! Köztudott, hogy a testmozgás nemcsak a testre, de a lélekre is pozitív hatással van, így amellett, hogy az alakod is formásabb lesz, az önbizalmad is megnő. A fontos az, főleg az elején, hogy ne veszítsd el a motivációt, ugyanis pár alkalom után sokan hajlamosak vagyunk ellébecolni az edzést a kedvenc […]

1. Mozgasd meg a tested!

Köztudott, hogy a testmozgás nemcsak a testre, de a lélekre is pozitív hatással van, így amellett, hogy az alakod is formásabb lesz, az önbizalmad is megnő. A fontos az, főleg az elején, hogy ne veszítsd el a motivációt, ugyanis pár alkalom után sokan hajlamosak vagyunk ellébecolni az edzést a kedvenc sorozatunkért. Ezért, ha nem ínyedre való mondjuk a magányos futás, iratkozz be például salsa-tanfolyamra, ahol a társaság és a jókedv is garantált.

2. Mozgasd meg az agyad!

Nemcsak a test, hanem a szellemed feltöltődésével is visszanyerheted az önbizalmad. Ha már beleuntál a mindennapok monotóniájába, és csak egy csavarnak érzed magad a gépezetben, változtass. Például kezdj el tanulni valamit, lehet az egy főiskola, vagy akár az üvegfestés. De lehet egy egészen más vonal is. Például egy scrubble-party a kollegákkal –  így nem csak az agyad tartod karban, hanem közelebb is kerülsz hozzájuk, és jobban megismerheted azokat, akikkel nap, mint nap együtt dolgozol.

3. Edd magad boldoggá!

onbiz2.jpg ()Bizony, létezik néhány olyan szuperkaja, mely valóságos boldogsághormon-bombával lát el reggel, így önbizalomtól duzzadva vághatsz elébe a napnak. Ilyen többek közt a joghurt, müzli, kendermag, fahéj és áfonya. Persze ezeket nem kell pusztán önmagukban enned. A müzlit összekeverheted áfonyával, joghurttal és fahéjjal, míg a kendermaggal a salátádat tudod feldobni.

4. Keress hobbit!

Mindenkinek kell valami plusz elfoglaltság, melyben a munka mellett kiélheti saját kreativitását. Ha ügyes a kezed, akkor fess, varrj, vagy, ha a mozgásban érzed erősnek magad, brillírozz valamelyik sportban, esetleg zenélj. A lényeg, hogy érezd, hogy te is jó és különleges vagy valamiben.

5. Jótékonykodj!

A jótékonykodás nemcsak azért jó választás, mert másokon segítesz önzetlenül, hanem a lelkednek is jót tesz, és önbizalommal lát el, hogy a legtöbbünkkel szemben, te gondolsz hányatott sorsú embertársaidra, és veszed a fáradságot, és segítesz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X