Főoldal > PSZICHÉ > Relaxálj a gong-terápiával!

Relaxálj a gong-terápiával!

feszültséggonggong-terápiarelaxáció
0

Írta: and

Utazz a hangok birodalmába! A gong egy kb. 6000 éves ütős hangszer, amely leginkább Ázsiában terjedt el, ahol főleg ősi rituálékban alkalmazták. A gong gyógyhatását az utóbbi évtizedekben a nyugati kultúrák is felfedezték, így mára az egyik legnépszerűbb eszközévé vált a hangterápiáknak, a meditációknak és a spirituális szertartásoknak. A rohanó világban energiatartalékaid könnyedén lemerülhetnek, így […]

Utazz a hangok birodalmába!

A gong egy kb. 6000 éves ütős hangszer, amely leginkább Ázsiában terjedt el, ahol főleg ősi rituálékban alkalmazták. A gong gyógyhatását az utóbbi évtizedekben a nyugati kultúrák is felfedezték, így mára az egyik legnépszerűbb eszközévé vált a hangterápiáknak, a meditációknak és a spirituális szertartásoknak. A rohanó világban energiatartalékaid könnyedén lemerülhetnek, így tested energetikai folyamataiban zavar keletkezhet, és olyan elakadások jöhetnek létre, amelyek a későbbiekben betegségeket eredményezhetnek.

gongcikk1.jpg ()A gong nem csupán egy hangszer, hanem olyan megerősített rezgés, amely rendkívül széles hangspektrummal és felhangokkal rendelkezik a hallható, illetve nem hallható tartományban. A mélyebb hangok ellazítanak, míg a magasabb szólamok felszabadítják az energetikai blokkokat, így az energiák szabadon áramolhatnak. A gong megszólaltatása az ősi „OM” hangra hasonlít, amelyet nem csupán füleddel, hanem egész testeddel érzékelhetsz. A gong egy csodás energetikai hullám, ami újrakalibrálja a fizikai, érzelmi és spirituális testet és rendkívül jó hatással van az aurára is.

Wellness Cafe tipp: www.aranybuddha.eu, http://harappajoga.hu

Hozd egyensúlyba magad!

A gongfürdőn használt hangszerszámok hanghullámokat és erőteljes rezgéseket indítanak el. Ebben a folyamatban sokat segíthet, hogy a test jelentős százaléka vízből áll, amely jól vezeti a hanghullámokat, így könnyebben kerülhetsz meditatív állapotba.

A kiterjedt hangfrekvencia által fogékonyabbá válhatsz a régi fájdalmak elengedésére, a hangok olyan emlékképeket ébreszthetnek fel benned, amelyek segíthetnek a megnyílásban, a felismerésben, illetve a személyes fejlődésben. A gong önmagában ugyan nem oldja meg a problémáidat, de kiváló alternatíva arra, hogy a változás útjára léphess.

Wellness Cafe tipp: Akut gyulladás, beépített szívritmus szabályozó készülék és epilepszia esetén, illetve a terhesség első 3 hónapjában a terápia nem javasolt.

gongcikk2.jpg ()Tisztítsd meg a lelkedet!

A gong rezonanciája minden idegszáladba behatol, mélyen relaxál és felszabadítja a testedet gátló energetikai blokkokat. A gong-terápia kiválóan oldja a stresszt, elűzi a rosszkedvet, segít a fáradtság ellen, pozitív élményekkel tölt fel, lazítja az elmét és revitalizálja az immun – és az idegrendszert. Ha a hangban fürdesz, erős vibráció hatol végig a testeden, amely harmonizál minden szinten, ennek hatására javulhat a közérzeted, és új dimenzióba kerülhet a tested és a lelked.

Wellness Cafe tipp: A gong-terápia egyik neves hazai képviselője a MaGong együttes. Ha szeretnél te is részesülni a gyógyító rezgésekben, a következő programra itt jelentkezhetsz: www.kristalysobarlang.hu

Szívesen feltennéd kérdéseidet életmód szakértőnknek? Június 4-én, a Wellness-napon lehetőséged nyílik egy mini-tanácsadásra. Ha már regisztráltál a rendezvényre, a tanácsadásra e-mailben iratkozhatsz fel szakértőnknél: bakos.zsuzsi@jadejoga.hu

Epilálás – 8 tévhit, amit el kell oszlatnunk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X