Főoldal > PSZICHÉ > Tárgyak, melyek hatással vannak ránk

Tárgyak, melyek hatással vannak ránk

állatérzelemfeng shuijelképszimbólumtudatalatti
0

Írta: and

Térképezd fel otthonodat! “A Feng Shui a bágua térkép segítségével méri fel lakó- és munkahelyedet, hogy meghatározza, az épület egyes részei az élet mely területeinek felelnek meg. Miután a Feng Shui szakember elkészíti ezt az energetikai alaprajzot, amely kilencosztású, megfelelő módon erősítheted meg azokat a helyeket, ahol élsz, s így a természeti törvények által megtámogatott, […]

Térképezd fel otthonodat!

“A Feng Shui a bágua térkép segítségével méri fel lakó- és munkahelyedet, hogy meghatározza, az épület egyes részei az élet mely területeinek felelnek meg. Miután a Feng Shui szakember elkészíti ezt az energetikai alaprajzot, amely kilencosztású, megfelelő módon erősítheted meg azokat a helyeket, ahol élsz, s így a természeti törvények által megtámogatott, teljesebb életet élhetsz” – mondja Takáts Kriszta, okleveles Feng Shui szakértő.

Segítő szent állatok

Az állatos szimbólumok jelentése kultúrkörönként változó, életterületek szerint a Feng Shui a következőképp alkalmazza őket:
“A kacsa a kommunikáció jelképe, míg a hal a gazdagságé és a bőségé, mindketten vizes közegben érzik jól magukat. A karrierterületet hatja át a víz elem, így itt érdemes elhelyezned őket” – tájékoztat Kaszás Andrea, okleveles Feng Shui szakértő. Karrier területre kerülhet továbbá a teknősbéka szobor, ami a hosszú élet, az egészség és az állandó munkalehetőség jelképe a kínai térrendezés szerint.

shutterstock_66843133.jpg ()A tudás, a bölcsesség területe föld elemű. Itt a bagoly lehet segítségedre, amely a csendes bölcsesség szimbóluma. Elefántot is tehetsz ide, ami egyben az erő és egészség állata, így a család, egészség báguáján jó szolgálatot tehet energiáival. A teknős a hosszú élet jelképe is, így helyezheted az egészség területre. A bőségben való növekedést szolgálja a teknős, a halak a Feng Shui tanításai szerint pedig anyagi sikerekhez juttatnak.

Wellness Cafe tipp: A hírnév területére állíthatsz lovat ábrázoló szobrot vagy festményt, mely lovasával egységet alkotva jelent meg a magyar népművészetben. Egyetemes szimbólumként a haladást, a gyorsaságot és az erőt hozza az élettérbe.

Hívd be a szerelmet!

Ha szeretnéd párkapcsolatodat fellendíteni vagy elmélyíteni, alkalmazz a szerelem báguáján páros szimbólumokat: a delfin-páros vagy a mandarin kacsapár a legjobb választás. A delfinek csodálatos lények, akik növelik kapcsolatodban a szeretetet, a kacsák az örök hűség jelképeként tekinthetnek vissza rád a polcról, vagy a komód tetejéről.

Növeld kreativitásodat!

Az alkotókészség területét akváriummal lehet a leginkább energetizálni – vélekednek szakértőink. A Feng Shui az élő állatok elhelyezésében is megfogalmaz bizonyos szabályokat: az akváriumban fontos, hogy mozogjon a víz, ha pedig nem éri kellő természetes fény, világítsd meg mesterséges fénnyel. Amennyiben egy hal elpusztulna, azonnal pótolnod kell. Az alkotókészség területén a legoptimálisabb 7 halat tartanod.
Hálódban tilos az akvárium elhelyezése, mert érzelmi feszültségekhez vezet és akadályoz a nyugodt alvásban. A kutya és a macska jang állatok, felpörgetik az energiát, így életre keltik a teret maguk körül.

Wellness Cafe tipp: Ketrecbe zárt madarakat a Feng Shui nem javasol, mert az adott életterületen, ahol tárolod, te magad is rabbá válhatsz.

shutterstock_65827876.jpg ()Erősítsd a bátorságot!

A pártfogó, utazás báguáján a kakas bátorságot jelent, míg az oroszlán oltalmazóként jelenik meg, utóbbit Kínában kapuőrként is használják. Általában a bejárati ajtó, vagy főbejárat mellé helyezik őket párban, mert úgy tartják, hogy szétválasztásuk nem hoz szerencsét.

Míg Európában – főként a vallási életben – a sárkánynak negatív jelentést tulajdonítanak, Kínában nagyon szerencsés és pozitív szimbólumként tartják számon és az ott élők úgy vélik, hogy mérhetetlen szerencsét hoz számukra.

Emeld át saját kultúrádba a jelképeket!

“Az Európában is használatos Feng Shui eszköztára hatalmas” – tájékoztat Takáts Kriszta. “Csemegézz kedvedre az állati jelképekből, ismerd meg szimbolikájukat, ugyanakkor törekedj mindig arra, hogy olyan kiegészítőket válassz a lakásba, melyek számodra is pozitív jelentéssel bírnak” – teszi hozzá.

Használhatsz egyetemes szimbólumokat (pl. szerencsepatkó) is, ám életed pozitív irányba történő fordulását ne ezektől a tárgyaktól várd. Az igazi változást a külső-belső rendezettség hozza el, és a fény, melyet otthonodban és önmagadban egyaránt meg kell gyújtanod. Amennyiben hozzád kerülne egy állatos kép vagy szobor, a fenti útmutató kiváló segítséget nyújt a megfelelő elhelyezésben.

Szakértőinktől itt kérdezhetsz: http://fengshuiharmonia.blogspot.com

Nincs sem időnk, sem energiánk a szexre


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X