Főoldal > PSZICHÉ > A veszélyes kapcsolat 4 előjele

A veszélyes kapcsolat 4 előjele

erőszakhangnemkémkedéspárkapcsolatveszély
0

Írta: and

Sajnos néha a nők önhibájukon kívül teszik lehetővé a férfiaknak, hogy átlépjék azt a bizonyos „határvonalat”, és ilyenkor történik meg, hogy a jó és a rossz közötti mezsgye hirtelen láthatatlanná mosódik. Sok nő ragad bent olyan kapcsolatban, amely nem méltó hozzá, ahol megszokássá válnak a mindennapi szidalmak, a rossz bánásmód, és talán észre sem veszik […]

Sajnos néha a nők önhibájukon kívül teszik lehetővé a férfiaknak, hogy átlépjék azt a bizonyos „határvonalat”, és ilyenkor történik meg, hogy a jó és a rossz közötti mezsgye hirtelen láthatatlanná mosódik. Sok nő ragad bent olyan kapcsolatban, amely nem méltó hozzá, ahol megszokássá válnak a mindennapi szidalmak, a rossz bánásmód, és talán észre sem veszik (vagy nem akarják), hogy ez a helyzet tarthatatlan.

A veszélyes párkapcsolat jelei csak annak nem nyilvánvalóak, aki benne van. Ha odafigyelsz rá, mik történnek veled és a közvetlen környezetedben, rengeteget tehetsz magadért.

Ha kikényszeríti az együttléteket

Vannak, akik el se tudják képzelni, hogy valakit a barátja vagy a férje megerőszakoljon, pedig ez igenis megtörténhet. Ha a partnered olyan dolgokra kényszerít, amelyeket egyáltalán nem akarsz, amelyek során kényelmetlenül érzed magad, vagy ha csak egyszerűen nemet mondasz, ő tovább erősködik, nincs mit szépíteni a dolgon: ő is erőszakot követ el.

veszelyescikk2.jpg ()Akadnak olyan férfiak, akik a barátnőjükre a tulajdonukként tekintenek, akivel bármit megtehetnek, a szó legszorosabb értelmében. Ez az, amit soha semmilyen körülmények között nem engedhetsz meg. Ha nem tisztel, és nem fogadja el, hogy nemet mondasz a szexre, máskor se fogja a tisztelet legapróbb csíráját mutatni. Mindez olyan veszélyes helyzetet kreálhat, ahol nagyon kell vigyáznod magadra, tehát figyelj oda az intő jelekre!

A szavak ereje

Elfogadhatatlan a másikkal való állandó üvöltözés, a szavakkal történő „verés”, mert a szavak által mért ütések is nagyon tudnak fájni. Egy kapcsolatban borítékolható, hogy lesznek verbális csatározások, de nem szabad, hogy ebből mindennapi program legyen. Amit a párod mond, nem csak abban a pillanatban bosszant, de akár még évek múltán is a füledben csenghetnek a sértő mondatok. Vannak, akiket ezek a szóbeli megalázások még jóval a kapcsolat után is kísértenek, és az önbecsülésükben is helyrehozhatatlan problémákat eredményeznek. Soha ne hagyd, hogy egy pasi megakadályozzon abban, hogy őszintén boldog légy! Egy párkapcsolat nem szólhat arról, hogy folyton rosszul érzed magad.

veszelyescikk1.jpg ()Fizikai támadás

A „harcok” elvitathatatlan részei a párkapcsolatnak. Jobb esetben a párok csak „eljátsszák” ezeket a harcokat, ütköztetik az érdekeiket, úgyszólván megbirkóznak egymással. Rosszabb esetben valaki elveszíti a kontrollt és a tettlegességig fajul a dolog. Ez az, ami szintén fő bűnnek számít egy kapcsolatban; soha ne tűrd el, hogy a párod kezet emeljen rád. A visszaeső ütlegelők újra és újra bocsánatot kérnek, és esküdöznek, nem történik meg még egyszer, de ezek az ígéretek hamar a feledés homályába merülnek. A fizikai erőszak komoly sérüléshez vezethet, de a lehető legrosszabbal is számolni kell.

Kémkedés

Ez az, amit a nők általában nem vesznek olyan komolyan, mint amennyire kellene. Ez megnyilvánulhat abban, hogy a legváratlanabb pillanatban felbukkan a munkahelyeden, este már az ajtóban vár, vagy elmegy a barátnőd lakására, hogy meggyőződjön róla, valóban ott vagy. Ha egyszer elkezdődik a kémkedés, az ellenőrizgetés, lehet, soha nem ér véget, így ennek is idejekorán érdemes véget vetni.

A veszélyes kapcsolat jeleit nem mindig könnyű észrevenni, hiszen a sérelmeket elszenvedők gyakran a szőnyeg alá söprik a problémáikat, mert szégyellik azokat. Pedig mindig annak kell az első helyen állnia, hogy megvédjük magunkat, minden egyéb csak ezután következhet. Ha ilyen szituációban találod magad, merj segítséget kérni, akár egy baráttól, akár egy szakembertől, lényeg, hogy minél előbb biztonságban tudhasd magad.

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 

5 fogyitrükk


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X