Főoldal > PSZICHÉ > Honnan tudhatod, hogy ez egy hosszú távú kapcsolat lesz?

Honnan tudhatod, hogy ez egy hosszú távú kapcsolat lesz?

erőfeszítéshosszú távúpárkapcsolatszerelem
0

Írta: and

A szomorú igazság az, hogy előfordul, hogy a kiszemelt pasi nem is érdemli meg, hogy több hónapot, netán évet áldoz rá. Segítünk, hogy könnyebben mérlegelhess. Megéri, ha mindketten ugyanakkora erőfeszítést tesztek a kapcsolatértNem mondunk újdonságot azzal, hogy egy hosszú távú kapcsolatért erőfeszítéseket kell tenni. Minden szerelemmel törődni kell, de egy hosszan tartó, igazi szerelem különösen […]

A szomorú igazság az, hogy előfordul, hogy a kiszemelt pasi nem is érdemli meg, hogy több hónapot, netán évet áldoz rá. Segítünk, hogy könnyebben mérlegelhess.

Megéri, ha mindketten ugyanakkora erőfeszítést tesztek a kapcsolatért
Nem mondunk újdonságot azzal, hogy egy hosszú távú kapcsolatért erőfeszítéseket kell tenni. Minden szerelemmel törődni kell, de egy hosszan tartó, igazi szerelem különösen sok gondoskodást igényel. Már az is nehéz, hogy teljes mértékben megértsd a párod érzéseit úgy, hogy a közvetlen közeledben van, de ha több száz kilométer választ el, és csak telefonon érintkeztek, akkor a „folyamat” még döcögősebb. Emiatt is fontos, hogy mindketten egyenlő mértékű igyekezettel vessétek bele magatokat a hosszú távúnak ígérkező kapcsolatba.

parcikk1.jpg ()Ha távol éltek egymástól, és a pasid nem képes felemelni a telefont, nem látogat meg hétvégente, ha kerüli az érzéseiről való beszélgetést, akkor nem tekinthető egyenlőnek a kapcsolat. Ilyenkor nem csoda, ha minden bizalmad elszáll. Igazából nem árt elgondolkozni azon, hogy egyáltalán táplált-e komolyabb érzelmeket irántad ez a srác. Semmi értelme beleadnod minden tőled telhetőt, ha nem lelsz viszonzásra.

Megéri, ha nincs más komolyabb kötelezettség az életetekben

Csodás lenne, ha a szerelem képes lenne mindent legyőzni, de ez csak a legritkább esetekben igaz. Egy hosszú távú kapcsolat mindkét féltől áldozatokat kíván, de ha olyasmikről mondasz le, amelyek számodra hihetetlenül nagy horderejűek, akkor nem árt felülvizsgálni a prioritási sorrended. Természetesen az apró dolgok, főleg a kapcsolat kezdetén, háttérbe szorulnak, és lehet, hogy a barátnőid sem látnak oly sűrűn, mint eddig. De ha például a karriered iránti odaadásodon esik csorba a lángoló szerelem miatt, lehet, hogy nem most van itt az ideje a kapcsolatnak. Csakis te döntheted el, mi az igazán fontos az életedben!

Megéri, ha mindketten készen álltok a kapcsolatra

Sok kapcsolatot aláaknáz a tény, hogy a másik még nem áll készen az új kapcsolatra. Ha feléled benned a régi szerelem lángja, vagy ha még fáj az előző kapcsolatod elvesztése, akkor könnyen meggyőzheted magad róla, hogy szükséged van az új románcra, hiszen még vágysz egy másik ember szeretetére, és úgy érzed, ha fejest ugrassz egy új kapcsolatba, azonnal megkapod a vágyott érzelmeket. De csak akkor bontakozhat ki köztetek valami igazi és őszinte, ha mindketten teljes mértékben felkészültetek az új szerelemre.

parcikk2.jpg ()Megéri, ha kialakulóban van a konkrét végcél is

Sokan elkövetik azt a hibát a hosszú távú kapcsolat során, hogy nincs tervük a jövőre vonatkozóan. Persze nem azt mondjuk, hogy egy hónapnyi együtt járás után már az esküvőtök dátumán kell, hogy törd a fejed. De egy bizonyos idő elteltét követően nem árt egyeztetni az életre, munkára vonatkozó célkitűzéseket. Körültekintően hozd fel a témát, ha nem akarod, hogy a párod azt érezze, döntést akarsz kicsikarni belőle. Noha a beszélgetés vége fájdalmas is lehet – hiszen elképzelhető, hogy nem ugyanazt akarjátok-, azonban minél tovább halogatod ennek megvitatását, annál nagyobb szenvedés várhat rád.

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X