Főoldal > PSZICHÉ > Dubai: szexparadicsom vagy rémálom?

Dubai: szexparadicsom vagy rémálom?

botrányerotikakülföldmunkaszexparadicsom
0

Írta: and

A Maxima magazin riportere utánajárt, mi történik kint a lányokkal és milyen következményekkel jár a könnyűnek hitt erotikus munka. Szinte nincs olyan modellnek mondott lány, playmate vagy szépségkirálynő-jelölt, akiről ne keringene pletyka: pár millióért és néhány márkás táskáért, elegáns ruháért a dubai ágyakat sem vetette meg. De nem csak ők: a rendőrség adatai szerint akár […]

A Maxima magazin riportere utánajárt, mi történik kint a lányokkal és milyen következményekkel jár a könnyűnek hitt erotikus munka.

Szinte nincs olyan modellnek mondott lány, playmate vagy szépségkirálynő-jelölt, akiről ne keringene pletyka: pár millióért és néhány márkás táskáért, elegáns ruháért a dubai ágyakat sem vetette meg. De nem csak ők: a rendőrség adatai szerint akár 1000 fiatal magyar nő járhatott azért a Közel-keleten, hogy erotikus munkával törlessze a diákhitelt, vagy gyűjtsön össze egy autóra, lakásra valót.  

Június végén három kerítőt tartóztatott le a Nemzeti Nyomozóiroda, és több mint 100 lányt hallgatott ki a rendőrség a Dubai-botrányban. Hihetetlen, de a gyanú szerint egy alig 21 éves egykori modell szervezte és irányította Dubaiból a hálózatot. A megrendelőknek ő küldte el a lányok exkluzív fotóit, a szolgáltatásokról és az árakról is ő tárgyalt a világ leggazdagabb sejkjeivel. És hogy miért mentek bele a lányok a köztudottan veszélyes kalandba? Mert azt ígérték a 18-25 év közötti szépségeknek, hogy férfimagazinok címlapjain szerepelhetnek, a hazai hírnév mellett pedig komoly összegek várnak majd rájuk, ha kielégítik az arab férfiak legvadabb szexuális vágyait is. Bár a heti 2-6 milliós fizetés igaz, de amiről kevesen beszélnek, az az örök megbélyegzettség, a lelki teher és a gyakran maradandó sérülések a szexuális bántalmazások után.

Mindenki csinálta már?

A júliusi botrányban évek óta először derültek ki konkrét nevek, és most először buktak le madame-ok és ismert címlaplányok is.
Majka volt barátnője, Tünde 2002-ben szerepelt az egyik legolvasottabb férfimagazin borítóján. Mint olvastuk, a rendőrségen arról számolt be, hogy 10 nap alatt simán megkeresett 2 millió forintot Dubaiban és Olaszországban is, de a munka egyáltalán nem könnyű: „napi 10-14 vendégem is volt” – mondta a kihallgatásán. Tündét is egy volt szépségkirálynő közvetítette külföldre. A 30-as évei elején járó Noémi 1 év 4 hónap letöltendő büntetést kapott üzletszerű kéjelgés elősegítéséért.
Az Éden Hotel egyik szereplője, Szandra egy tévéinterjúban mesélte el, kipróbálta a dubajozást, de az első szintnél megállt: „Egy szórakozóhelyen kellett jól éreznem magam és mosolyognom, és ezért kaptam napi százezer forintnak megfelelő összeget.”

dubai2.jpg ()

Az ügyben persze sokfelé ágaznak a szálak: a rendőrségről kiszivárgott adatok szerint az idei szépségkirálynő választás döntősei között is lehetett 3-4 lány, akik már megjárták a sivatagi szexparadicsomot.
Az elmúlt években eddig csak Molnár Anikó vallotta be önszántából, hogy tényleg járt egy sejk udvarában. Anikó könyvében írta meg, milyen megalázó a férfiak előtt teljesen pucéran hajladozni, úszkálni, de a pénzre szüksége volt: „Azért árultam el mindezt, mert tartottam attól, előbb-utóbb úgyis kiderül rólam. Nem akartam titkolózni.”
A sajtó szellőztette meg a playmate Meztker Viki nevét is, aki sportoktatói vízummal járt Dubaiba, ahol állítólag óránként 75 ezerért szórakoztatta a gazdag férfiakat. A lány tagadja ezt, ahogy kolléganője, az ugyancsak hírbe hozott Rippli Zsuzsi is.

Mit kaphatnak érte?

Csillogás, gazdagság, utazás, hírnév – jól hangzó ígéretek. Akik ezt ajánlják a fiatal lányoknak, sosem teszik hozzá, mekkora bajba kerülhetnek, ha rábólintanak az erotikus melóra.
Tévedés, hogy a külföldi szexmunkáért itthon nem lehet büntetést kapni. Dr. Bánki Melinda ügyvéd arra figyelmeztet, már egy olyan katalógusban való szereplés is, amelyből a külföldi megrendelők választhattak maguknak lányt,100 000 forintos bírsággal jár. Ahogy az újsághirdetés, vagy az online ajánlattétel is. Aki pénzért lefekszik egy idegen férfival, 150 000 forintra büntethető. Priusza – maradandó nyoma az erkölcsi bizonyítványban – ugyan nem lesz ettől, de maga a jogi procedúra is elég megalázó.
A madame-okat és a közvetítőket viszont akár 3 évre is ítélhetik, ha lebuknak. És igen, aki a barátnőjét rábeszéli, az már közvetítőnek számít.
Nincs titok, ebben nem is érdemes reménykedni. Elég egyetlen irigykedő rosszakaró, aki névtelen feljelentést tesz az adóhatóságon egy méregdrága táska láttán, és kész a baj. Az ellenőröknek pedig a hirtelen visszafizetett hitel válhat gyanússá. A feketén szerzett szexjövedelem adócsalásnak számít, és akár 2 év elzárás és komoly pénzbüntetés járhat érte.

A cikk folytatását keresd a Maxima magazin legfrissebb számában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X