Főoldal > PSZICHÉ > Téged mi tesz boldoggá?

Téged mi tesz boldoggá?

boldogságcsaládséta
0

Írta: and

Erika, 36 “Ha látom, hogy a gyerekeim boldogok, csillog a szemük, felhőtlenül kacagnak, lelkesen mesélnek, édesen játszanak. Ha látom, hogy sikeresek és büszkék magukra. Amikor van egy órám kiülni a hintaágyba és olvasgatni egy jó könyvet. Amikor összejövünk egy traccspartira a barátnőimmel, vagy amikor a párommal kettesben elutazunk és élvezzük kicsit egymás társaságát.” Brigitta, 37 […]

Erika, 36

“Ha látom, hogy a gyerekeim boldogok, csillog a szemük, felhőtlenül kacagnak, lelkesen mesélnek, édesen játszanak. Ha látom, hogy sikeresek és büszkék magukra. Amikor van egy órám kiülni a hintaágyba és olvasgatni egy jó könyvet. Amikor összejövünk egy traccspartira a barátnőimmel, vagy amikor a párommal kettesben elutazunk és élvezzük kicsit egymás társaságát.”

Brigitta, 37

“Ha a gyerekem egészséges, és én is egészséges vagyok. Ha este az egész napos roham után látom a fiamat, hogy milyen nyugodtan tud aludni. Ha a barátnőmmel beülünk egy cukrászdába, jól megváltjuk a világot és rájövünk, hogy mindenkinek meg van a maga baja. Ha valakinek tudok segíteni és látom rajta, hogy örül. Ha végre van időm elolvasni egy könyvet, de tulajdonképpen egy kertmagazinnal is beérem.”

boldogcikk1.jpg ()Judit, 30

“Ha hétvégén, egy nagyobb utazás közben szól a zene az autóban, süt a nap, a párommal mindketten rázzuk a fejünket, és hangosan énekelünk – ilyenkor annyira jó a hangulat. Vagy ha hazafelé menet leszállok hamarabb a villamosról és gyalog megyek hazáig, közben élvezem a napsütést, nézem, hogy ki hogy siet hazafelé, a gyerekeket, ahogy játszanak a játszótéren, a nagyikat, ahogy sétáltatják a kutyáikat, a boltból hatalmas pakkokkal cipekedőket, a ráérősen babakocsit tologató boldog szülőket. Ha végre magam mögött tudhatom az egész napi/heti stresszt és idegeskedést, ami a munkám során előjön. Boldoggá tesz a reggeli napsütés, az ébredező város, a Margitszigeten kocogók, kutyáikat sétáltatók. A barátaim levelei, sms-ei, biztatásai, a szüleim és családom gondoskodása, segítsége, lelki fröccsei. Ezek mind-mind erőt adnak és boldoggá tesznek. Kell ennél több?”

Csilla, 27

“Ha hódolhatok a hobbimnak: táskákat tervezek, és amikor megszületik egy új ötlet és papírra vetem, majd el is készül – na attól nagyon boldog vagyok. De szeretem a vidéki élet csendjét, a reggeli madárcsicsergést és a nagy sétákat. Boldog vagyok, amikor látom, hogy a család összeül egy finom ebédre és megvitatjuk az elmúlt napok eseményeit. De akkor is boldog vagyok, amikor a gyerekeim egy-egy titkot bíznak rám, mert így érzem, hogy megbíznak bennem.”

boldogcikk2.jpg ()Irén, 64

“Ami igazán boldoggá tesz és kikapcsol, az a főzés és a sütés. Lehet, hogy előző életemben szakács voltam, nem tudom, de imádok főzni és persze szeretem látni, amikor jóízűen elfogyasztják a többnyire saját magam kitalált ételeket. De boldog vagyok akkor is, amikor túrázom a természetben, amikor utazom, és új embereket ismerek meg, de a kertészkedésben is örömömet lelem. Na és persze ki ne felejtsem: örülök, hogy a párommal együtt zsörtölődhetünk, még remélem jó pár évig.”


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X