Főoldal > PSZICHÉ > Így rázódj vissza szabadság után a munkába

Így rázódj vissza szabadság után a munkába

feladatmunkanyárszabadság
0

Írta: and

1. Ne keserítsd meg a szabadság utolsó napjait azzal, hogy már előre stresszelsz, hogy nemsokára dolgozni kell. Így megrövidíted az amúgy is véges vakációt, miért pazarolnád erre azt kevéske napot, ami egy évben jár neked? 2. Menj be jókedvűen! Mindegy mit csinálsz, a munka úgyis megvár, kár ezen idegesítened magad! Attól még, hogy dünnyögsz és […]

1. Ne keserítsd meg a szabadság utolsó napjait azzal, hogy már előre stresszelsz, hogy nemsokára dolgozni kell. Így megrövidíted az amúgy is véges vakációt, miért pazarolnád erre azt kevéske napot, ami egy évben jár neked?

2. Menj be jókedvűen! Mindegy mit csinálsz, a munka úgyis megvár, kár ezen idegesítened magad! Attól még, hogy dünnyögsz és morgolódsz, vagy éppen sóhajtozol, hogy ki sem látszol a munkából, nem lesz kevesebb. Akkor meg miért ne lehetnél vidám? Úgy könnyebb átvészelni a napot.

3. Ne vessz el a részletekben! Mindegy hány email vár a gépeden, kezdd azokkal, amiket végig sem kell olvasnod. Így valószínűleg legalább a felétől megszabadulhatsz a “delete” gomb lenyomásával. Máris sokkal jobb!

4. Tervezz és csoportosíts! Kezdd azokkal a feladatokkal, amik nem várhatnak, a többit hagyd nyugodtan holnapra! Úgysem tudsz mindent egyszerre megcsinálni. Készíts tervet arról, hogy mit kell megcsinálnod és szép sorjában pipáld ki, ha megvagy vele. Jókedvűen veszed majd tudomásul, hogy milyen szorgalmas voltál.

5. Ne túlórázz és ne menj be korábban! Első nap ne te légy az első és ne maradj ott éjszakáig, folyamatosan rázódj vissza! Egyébként is, amit délutánig nem tudtál megcsinálni, az már biztosan várhat holnapig.

munka2.jpg ()

6. Ígérj visszahívást! Mivel a visszapattanó emailedben benne van, hogy mikor térsz vissza a munkába, így várható, hogy az első napodon mindenki megkeres, hiába tudják, hogy fogalmad sincs még egy csomó mindenről. Ha muszáj felvenned a telefont, akkor kérj időt és ígérj visszahívást, mondván: még nem jársz ott az emailekben, hogy tudd, miről is van szó és meg is válaszold.

7. Csevegj! Ebédszünetben meséld el a többieknek a nyaralásod és kérdezz rá az övékre. Kell egy kis nosztalgia, az átsegít a nehézségeken!

8. Ne engedj a kísértésnek! Hiába szól be a főnököd, vagy valamelyik kollégád, te csak maradj higgadt és mosolyogj! Nehogy már az első napodat elrontsák, csak mert nekik nem sikerült jól a nyaruk.

9. Ne mondj le a napi rutinodról! Csak azért, mert két hét szabadság után dolgoznod kell, még nem jelenti azt, hogy oda kell ragasztanod magad a székedhez. Nyugodton dobj be egy kávét a kollégákkal, ebédelj a közeli étteremben, vagy készíts teát a kiskonyhában. Sokkal hatékonyabb leszel, mintha fel sem állsz a nap végéig.

10. Ne beszélj a munkáról! Amikor az első munkában töltött nap után hazamész, ne kezdj el egyből panaszkodni a párodnak. Egyrészt neki is az első napja volt, ha közösen töltöttétek a vakációt, másrészt, minek még otthon is idegeskedni, inkább nézzétek meg a nyaralásról készült képeket és idézzétek fel a közös élményeket. A munka ráér pár nappal később is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X