Főoldal > PSZICHÉ > Így szerezd vissza az önbecsülésedet a munkában!

Így szerezd vissza az önbecsülésedet a munkában!

beszélgetéskarrierkollégamunkahely
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! A magánéletben minden rendben van: kiegyensúlyozott, boldog ember vagy, akinek folyton fülig ér a szája. De amint megérkezel a munkahelyre, a humorérzéked, a pozitív tulajdonságaid rendre cserbenhagynak. Olyan érzésed van, mintha az irodában senki nem venne igazán emberszámba. Ideje […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

A magánéletben minden rendben van: kiegyensúlyozott, boldog ember vagy, akinek folyton fülig ér a szája. De amint megérkezel a munkahelyre, a humorérzéked, a pozitív tulajdonságaid rendre cserbenhagynak. Olyan érzésed van, mintha az irodában senki nem venne igazán emberszámba. Ideje változtatni ezen! Kövesd a tanácsainkat, turbózd fel az önbecsülésed és légy harmonikus, kimagasló munkaerő.

Ha úgy érzed, hogy még a nevedet se tudja senki, akkor tégy erőfeszítéseket a kollégáid alaposabb megismerése érdekében, ez visszafele is ugyanolyan hatékonyan fog működni.

Mutass őszinte érdeklődést az emberek iránt!

Ne töltsd az egész munkaidőt az asztalodnál görnyedve, komoran a feladataidra vagy éppen a nehézségeidre koncentrálva. Beszélgess a kollégákkal, a munkáról, az ügyfelekről, bármiről, lényeg, hogy az érdeklődésed őszinte legyen! De azért a kíváncsiságod tartsd ésszerű keretek között, nem lenne szerencsés, ha azt gondolnák rólad, te vagy az ügyeletes pletykafészek.

Ne „diszkriminálj” senkit!

Aranyszabály a munka világában: ne hagyj figyelmen kívül senkit! Köszönj mindenkinek, kérdezz a többiek hogyléte felől, és ne feledkezz meg a két varázsszóról sem: „kérem” és „köszönöm”. Ezt a fajta tisztelettudást ne korlátozd csupán a saját részlegedre, rendszeresen tartsd a kapcsolatot a cég más osztályain dolgozókkal is! Sosem tudhatod, milyen lehetőségek körvonalazódnak abból, hogy néha-néha csevegsz a más területen munkálkodó kollégákkal.

önbecs2.jpg ()Kérj tanácsot!

Időnként érdemes megmutatnod azt is, hogy nem vagy mindentudó. Nyugodtan kérj segítséget a kollégáktól. A segítségkérés mindig hízelgő, utána további beszélgetés is kibontakozhat, röviden szólva, akár barátság is szövődhet belőle.

Kérj találkozót!

Fontos mondanivalód van? Részt vennél egy továbbképzésen? Vagy megpályáznál egy új pozíciót? Hívd fel, vagy írj e-mailt a megfelelő személynek, és kérj időpontot egy személyes találkozóra. Ilyenkor félre kell tenned az esetleges félelmeidet, aggályaidat, és meg kell szólalnod, mert senki nem tud olvasni a gondolataidban.

Tiszteld a hierarchiát!

Az esetek többségében ajánlott tiszteletben tartani a vállalati hierarchiát, és ha valamilyen problémád adódik, nem érdemes megkerülni a feletted álló vezetőt, és rögtön a nagyfőnökhöz rohanni. Ám ha folyton azzal szembesülsz, hogy a felettesed nem hajlandó változtatni azon az irritáló szokásán, hogy nem hallgat végig, így kreálva még nagyobb problémát számodra, nos, ebben az egy esetben megteheted, hogy egyenesen a legfőbb vezető ajtaján kopogtatsz a kérdéseddel.

Légy türelmes!

Olyan világban élünk, ahol az emberek bizalmatlanok és gyanakvók azokkal a személyekkel, vagy dolgokkal szemben, amiket még nem ismernek. Ne légy türelmetlen a kollégáiddal, mert ha sürgeted őket az akár rosszul is elsülhet!

Fotó: Profimedia – Red Dot

Megérkeztek a NIVEA Q10PLUS arcápoló termékcsalád legújabb tagjai!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X