Főoldal > PSZICHÉ > 26 felesleges dolog a nők bőröndjében

26 felesleges dolog a nők bőröndjében

bőrönddologfeleslegesnyaralás
0

Írta: and

Ez nyilván nem meglepő a férfiak számára, akik minden egyes alkalommal végignézik, amint párjuk “még ezt is” berakja a bőröndbe. Eleinte talán rákérdeztek, hogy vajon ez minek, de mára többségük csak legyint. Persze akkor örülnek, ha pár dologról – amit ők feleslegesnek tartottak – kiderül, hogy mégis hasznos volt elhozni. Egy kutatás szerint a nők […]

Ez nyilván nem meglepő a férfiak számára, akik minden egyes alkalommal végignézik, amint párjuk “még ezt is” berakja a bőröndbe. Eleinte talán rákérdeztek, hogy vajon ez minek, de mára többségük csak legyint. Persze akkor örülnek, ha pár dologról – amit ők feleslegesnek tartottak – kiderül, hogy mégis hasznos volt elhozni.

Egy kutatás szerint a nők körülbelül kétszer annyit pakolnak a bőröndjükbe, mint amennyi szükséges lenne. Ez számokban annyit jelent, hogy nagyjából 34 ruhadarab helyett 60-at pakolnak el az egy hetes utazásra, csak úgy, “hátha kell”. Eszerint a bőrönd tartalmának fele érintetlen marad.

A kutatást egy online utazási biztosító végezte, 2000 nő részvételével. 77 százalékuk beismerte, hogy szeret plusz darabokat vinni magával, arra az esetre, ha nem tudná, hogy mit vegyen fel. Ennek tudatában az sem meglepő, hogy 65 százalékuk nehezen zárja be a bőröndjét, miután bepakolt. 58 százalékuk azt is lehetetlennek tartja, hogy repülésnél előírt súlyhatárt tartani tudja. A kutatás szerint a nők 72 százaléka mindig túlpakolja bőröndjét és minden ötödik fizet is ezért – mégis 42 százalékuk tervezi, hogy vásárol még ruhát a nyaralás alatt.

borond2.jpg ()Az átlag nő 19 felsőt és 16 alsóruházatot pakol az útra, míg előbbiből mindössze 10-et, utóbbiból nyolcat vesznek fel. További ötfajta (sapka, napszemüveg stb.) kiegészítőből a nők kilencet pakolnak be, de egyet sem vesznek fel. Egy pár cipő, egy tartalék bikini és néhány alsónemű sohasem kerül ki a bőröndből. A ruhákon túl 73 százalékuk visz magával naptejet, 53 százalékuk sminkkészletet, 43 százalékuk elektromos eszközöket, mint például hajszárítót vagy hajvasalót.

A női kézitáskának is mindent tartalmaznia kell a könyvtől elkezdve a telefonon keresztül, az mp3 lejátszóig, de nem hiányozhat a digitális kamera, a naptej és a napszemüveg sem. Az utazási iroda vezetője szerint “a nők azt sem tudják eldönteni, hogy egy átlagos nap reggelén mit vegyenek fel, nemhogy egy héten keresztül.” Amíg egy átlagos férfi mindössze néhány sortot visz magával, addig a nők szeretik, ha van választási lehetőségük, hogy miben töltsék a napot. A túlpakolás akkor rizikós, ha a bőrönd véletlenül eltűnik.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X