Főoldal > PSZICHÉ > 12 tipp, hogyan legyen gyönyörű a napod

12 tipp, hogyan legyen gyönyörű a napod

boldogságnappihenésstressztippvidám
0

Írta: and

6.00 – Ébredés után adj magadnak pár percet Miután megszólal az óra (és előtte aludt&

6.00 – Ébredés után adj magadnak pár percet

Miután megszólal az óra (és előtte aludtál minimum 7, de inkább 8 órát), tornázd magad ülő helyzetbe, és tölts néhány percet azzal, hogy felkészülsz az előtted álló napra. Lélegezz mélyeket, és közben nyugodtan gondold végig, mi vár rád aznap.

6.30 – A reggeli szertartások

Adj időt magadnak a készülődésre, hiszen akkor lesz igazán jó a napod, ha elégedett vagy a külsőddel. Zuhanyzás, esetleg hajmosás, arctisztítás, aztán a negyedóra, amit a ruhásszekrény előtt töltesz… ezek mind egy jól induló nap fontos kellékei.

7.00 – A legfontosabb étkezés

Ha szeretnéd, hogy az emésztésed egész nap kiegyensúlyozott legyen, ne hagyd ki a reggelit! Egy tálka müzlit vagy egy pohár natúr joghurtot gyümölccsel igazán nem sok idő belapátolni, és így legalább 11-ig biztosan nem leszel éhes.

8.00 – A „belső sport”

Reggelente sokat vársz a buszmegállóban, vagy legalább 10 percet kell villamosoznod? A legjobb alkalom, hogy Kegel-gyakorlatokat (intimtornát) végezz. A „reggeli torna” így egészen új színben tűnik fel…

09.30 – Mosolyogj!

Ne nyugodj bele, hogy szürke az ég és hideg van, inkább próbáld ki, milyen lehet az a nap, amikor mindenkire rendületlenül mosolyogsz. Meg fogsz lepődni!

11.00 – Nassolj egészségesen   

Délelőtt egy csésze zöld tea, esetleg egy marék dió – és máris könnyebb az emésztésed. Ha pedig az almát vagy a répát választod, még a természetes fogfehérítésről is gondoskodsz.

13.00  – A tökéletes ebéd

Egy adag (nem krémalapú) leves, majd egy olívaolajos-balzsamecetes lazacsaláta – ennél jobbat nem is tehetnél magadnak. Kell még taglalnunk, mi mindenre jó az olíva és a lazac?

15.00 – Egy kis zöld

Vannak növények az irodádban? Tölts velük néhány percet! Talán furán hangzik, de már a zöldellő virágok látványától nyugodtabbnak érezzük magunkat. Locsold meg őket, szívd be az illatukat, és hagyd, hogy feltöltsenek!

18.00 – Borban az egészség

Egy pohár vörösbor a vacsora mellé nem csupán ellazít, de nagyon egészséges is: a benne található reszveratrol nevű vegyület sejtmegújító hatású, emellett a vörösbor az emésztésednek is jót tesz.

20.00 – Pihenj aktívan

Kezdődik a kedvenc sorozatod? Nem kell feltétlenül ülve nézned, hiszen a napnak még nincs vége. Nyomj le egy menetet a szobabiciklin vagy hasizmozz, de vasalhatsz is közben, a lényeg, hogy mozogj!

vidam2.jpg ()21.20 – Az esti szertartások

Ahogy reggel, este is kell idő a lefekvés előtti szertartásokra: egy lazító fürdő, arctisztítás, fogmosás… Ilyenkor ne zavarjon senki, töltsd ezt a néhány percet saját magad kényeztetésével!
   
22.10 – Számvetés a nap végén

Mielőtt elnyomna az álom, gondold végig a napodat, de figyelem: próbálj a jó dolgokra koncentrálni! Emlékezz vissza, mitől volt remek ez a nap: hányan mosolyogtak vissza rád, hányszor szóltak rólad elismeréssel, hány problémát oldottál meg sikeresen. Hagyd, hogy az agyad és a tested igazán ellazuljon. Jó pihenést!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X