Főoldal > PSZICHÉ > Önmagad ellensége vagy?

Önmagad ellensége vagy?

depresszióezotériahumánlélek
0

Írta: and

A legjobb divattippek, hogy te is trendi legyél! Mozdulj meg Kutatások bizonyították, hogy a mozgásszegény &

A legjobb divattippek, hogy te is trendi legyél!

Mozdulj meg

Kutatások bizonyították, hogy a mozgásszegény életmód szoros összefüggésben áll a depresszióval és a negatív gondolatokkal. Biztosan észrevetted már, hogy ha egész nap az irodában gubbasztasz vagy a kanapén ücsörögsz, sokkal könnyebben süppedsz bele az apátiába, szóval ne hagyd magad! Neveld magad a mozgásra fokozatosan: először napi 10-15 perc séta is elég, hogy a rosszkedved azonnal elillanjon.

Teremts rendet

Húsz pár nyári cipőd van, de csak kettőt hordasz belőle? Hasonló a helyzet a felsőkkel is? Légy erős és szortírozz, mert ez nem csupán a gardróbodnak, de a lelkednek is jót tesz. Vannak, akik takarítanak, amikor stresszesek, méghozzá ugyanebből az okból: a külső és a belső harmónia segíti és kiegészíti egymást. És persze sokkal több hely lesz az új daraboknak is…

ellenseg2.jpg ()Pihenj eleget

Amikor fáradt vagy, te is türelmetlenebbnek érzed magad? Persze, hiszen a fáradt test és elme olyan, mint egy kifeszített íj, ami bármikor elpattanhat. Ezért nem győzzük hangsúlyozni: próbáld tartani a napi 7-8 óra alvást, főleg hét közben, és ebből csak a legritkábban engedj – így nem csupán szuper munkaerő, de kellemes társaság is leszel.

Le az irigységgel

A békesség egyik alapelve, hogy ne azt nézd, milyen zöld a szomszéd kertje, inkább örülj annak, ami a tiéd. Bár a társadalmunkban bevett szokás ujjal mutogatni másokra és gyanakodva szemlélni a sikereiket, te ne állj be ebbe a sorba, mert csak magadnak ártasz vele: minél többet irigykedsz, annál boldogtalanabb leszel.

Állj le a kattogással

Te is önmarcangoló, analitikus alkat vagy, aki még akkor is rágódik egy problémán, ha mások már rég túlléptek rajta? Pedig nem jól teszed, mert ezzel gyakorlatilag folyamatos jeleket küldesz az agyadnak arról, hogy fenn kell tartania a stersszhormon-szintedet, ez pedig borzasztóan káros. Jó módszer, ha felteszed magadnak a kérdést: „ez olyan ügy, ami még öt év múlva is érdekes lesz a számomra?”. Ha nemmel válaszolsz, nem is érdemes pörögnöd rajta (és mondanunk sem kell, hogy legtöbbször nemmel fogsz válaszolni).

Mérgelődj

Bizony, méghozzá éppen akkor, amikor szeretnél. Nem azt mondjuk, hogy az értekezlet közepén kezdj el üvölteni az idegesítő kollégáddal, de utána nyugodtan kimehetsz a mosdóba vagy a kertbe, és ha másra nincs lehetőség, belerúghatsz a falba néhányat, vagy felhívhatod a párodat, hogy kipuffogd magad. A lényeg, hogy ne fojtsd el se a dühöt, se a szomorúságot, mert a magadba zárt méreg szó szerint mérgező.

Ne zárkózz be

Egyedül lenni alapvetően nem rossz dolog, de ha túl sokszor csinálod, könnyen befordulhatsz. Ezért ha levertnek érzed magad, még akkor is tanácsos kimozdulnod a barátaiddal vagy a kedveseddel, ha éppen nincs hangulatod. Egy jó kis mozi vagy borozós beszélgetés azonnal kizökkent a rossz kerékvágásból, és annyi a depressziónak!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X