Főoldal > PSZICHÉ > Brandingeld magad: Ki a legmenőbb? Te!

Brandingeld magad: Ki a legmenőbb? Te!

álláskarrierönéletrajzönmenedzselés
0

Írta:

Mínusz 5 kg egy hét alatt! Hiába szereztél szakmai tudást a legjobb sulikban és tanultál nyelveket,

Mínusz 5 kg egy hét alatt!

Hiába szereztél szakmai tudást a legjobb sulikban és tanultál nyelveket, rajtad kívül is rendelkeznek hasonló végzettséggel, nyelvtudással és munkatapasztalattal. Megmutatjuk, hogyan bizonyítsd be, miért pont téged érdemes választani: László Móni Personal Branding tanácsadó segít, hogyan pozicionáld magad a lehető legjobban. Szükséged lesz némi önismeretre, nagy adag kitartásra és még több tudatosságra. Indulhat a rebranding?

A munka hőse

Éjt nappallá téve robotolsz, még sincs semmi változás a munkahelyeden? Úgy érzed, nagyon jól dolgozol, de mégsem veszik észre? Az énmárkád ezek szerint bizony frissítésre szorul!

1. Figyeld meg a többieket, és gondold át, mivel tudnál kiemelkedni közülük, miben vagy te erősebb. Ha rájöttél, kezdd el tudatosan azt hangsúlyozni. Például mindig határidő előtt fejezed be a projektedet? Kérj új feladatot, vagy segíts másoknak, így látni fogják, hogy te már készen vagy. És azt is, hogy bár már elvégezted a rád bízott melót, mégsem lógatod a lábad.

2. Fontos, hogy tisztázd magadban a céljaidat. Mit is szeretnél? Magasabb pozíciót? Új lehetőségeket? Szakmai elismertséget? Nem mindegy, hiszen eszerint kell felmérned a közönségedet (vagyis hogy kiknek akarod hangsúlyozni az erősségeidet) és a konkurenciádat is.

3. A jó márkához önbizalom is kell. A munkahelyeden gyakran kerülhetsz ciki helyzetbe, mert például elkésel? Kövesd Kate Moss mottóját: két dolgot ne csinálj soha: ne panaszkodj, és ne magyarázkodj. Csak kérj elnézést, és foglalj helyet.

munka2.jpg ()Új állás, új imidzs

Máshol kaptál munkát? Szuper, itt úgy építed fel magadat és a márkádat, ahogy szeretnéd! Kövesd szakértőnk tanácsait, és kovácsolj előnyt az új helyzetből.

1. Nagyon fontos, hogy ütős legyen a bemutatkozásod. Például ha az eddigi pozíciódról kérdeznek, ne csak egy címet szajkózz, hanem legyen egy rövid válaszod, amiből kiderül, mivel foglalkoztál eddig.

2. Lehet, hogy az új munkahellyel új fejezetet is nyitottál az életedben, de attól még nyugodtan támaszkodj az eddigi tudásodra és tapasztalatodra. Ha felmerül egy probléma, amit az összeszokott csapat tagjai mind ugyanúgy oldanának meg, de te másképp látod, ne ijedj meg, adj hangot a véleményednek.

3. Ha te vagy az új lány, nem árt, ha rögtön megjegyeznek valamiről. Ha a dress code megengedi, és a személyiségedhez is illik, járhatsz például mindig színes blézerben. De az is jó, ha mindennap máshogy fonod be a hajad. Emelkedj ki a tömegből.

Ki ez a csaj?

Téged hogy ismernek a távolabbi ismerőseid? A csajszi, aki csak odaköszön, mert mindig rohan? Vagy a lány, aki mindig ugyanazokkal lóg? Formáld tudatosan olyanra az imidzsedet, amilyenre mindig is szeretted volna.

1. Megismernél minél több új embert, de nem tudod, hogyan kezdd? Próbáld meg mások helyébe képzelni magad. Így egy pillanat alatt rájössz, mi lehetne az első közös témátok.

2. Hallgass mások véleményére, hiszen így megtudhatod, milyennek látnak. Akár meg is kérdezheted a közeli ismerőseidet, mit gondolnak rólad. Ha sokan mondják, hogy figyelmetlen vagy, gondold át, miért alakulhatott ki rólad ez a kép.

2013_Maxima_9.jpg ()3. Jó taktika, ha igyekszel nem elsősorban magadra gondolni, hanem próbálsz adni is másoknak. Mindegy, hogy csak egy mosolyról, néhány jó szóról, nagyobb szívességről beszélünk. Ha így teszel, ők is szívesen segítenek, ha szükség lenne rá.

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Maxima magazinban!

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X