Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 munkahelyi dolog, ami rosszat tesz az egészségednek

7 munkahelyi dolog, ami rosszat tesz az egészségednek

egészségenergiafáradtságkarriermunkamunkahely
0

Írta:

Egész nap az íróasztalodnál kell görnyedned, egy egészséges, tápláló ebédre pedig esélyed sincs? Fogadd meg a tanácsainkat és turbózd fel a munkahelyi környezeted, hogy a lehető legjobbat hozd ki magadból!

1. Sok férfival dolgozol együtt

Meglepődtél? Pedig igaz! Egy új tanulmány szerint, ha egy nő sok férfival dolgozik együtt, hajlamosabb a depresszióra és a negatív életszemléletre, valamint erőteljes jellemtorzulás is kialakulhat nála – persze ez fordítva is igaz! Sajnos ezek elkerülése csak egy mód van: ha egy új, nőcis munkahelyre váltasz, ahol jobban fogod magad érezni!

2. Állandóan változik az időbeosztásod

Egyszer nappal dolgozol, máskor éjjel kell beugranod és túlóráznod? A munkamorál gyengüléséhez vezethet, ha állandóan váltakozik a munkahelyi időbeosztásod – ami végül is logikus. Ugyan ki tudna felkelni és a maximumot nyújtani kora reggel egy meeting miatt, ha éjfélig túlóráztál?  Ha eleged van a rossz időbeosztásod miatt, jelentsd a főnöködnek, hiszen  több egészségrontó hatása is van az állandó éjszakázásnak és kialvatlanságnak!

3. Messze laksz a munkahelyedtől

Több, mint egy órát utazol  oda-vissza a munkahelyedig? Itt az ideje új melót keresned! A statisztikák szerint több stressz nehezedik azokra, akik 45 percnél több ideig utaznak a munkahelyükre, ráadásul a vércukor-és koleszterinszintre, valamint a vérnyomásra sincs jó hatással a napi ingázás!

52307866 - woman working on laptop

4. Gyakran utazol üzleti meetingekre

Az első alkalmakkor jó buli egy idegen országba, városba utazni, viszont ha hetente kell repülőre, vonatra szállnod egy-egy üzlet kedvéért, ideje elgondolkoznod, megéri-e ez neked! A kutatások szerint az állandó utazók elhízottabbak, ráadásul magasabb vérnyomással rendelkeznek, mint azok, akik csak napi 8 órát dolgoznak. Arról nem is beszélve, hogy szabadidőre, párkapcsolatra vagy családi életre esélyed sem lehet ilyen munka mellett.

5. Egész nap állnod kell

Sokkal rosszabb, mintha egész nap ülnél! Annyira leterheled a lábaid és a vénáid, hogy vérkeringései zavaraid lehetnek, ráadásul a folyamatosan lógó kezek mellett a kézfejes és az ujjaid is felduzzadhatnak – és még a komoly mellékhatásokról nem is beszéltünk.  Sok ideig ülni tehát sokkal egészségesebb, mint állni!

6. Sok csapatépítő tréningen kell részt venned

A munkahelyi csoportos programoknak a jókedvről és a lazulásról kellene szólnia, de a havi csapatépítők csak még több konfliktushoz és aggályhoz vezethetnek egy amerikai kutatás szerint. Ha tehát túlontúl sok időt töltesz a kollégáiddal, könnyen meg is utálhatjátok egymást!

7. Teljesíthetetlen határidőket kapsz

Pár nap alatt senki sem tud összedobni egy többfunkciós meetingtervet vagy egy előadást. Ha már többször is előfordult veled, hogy a munkahelyi határidőd miatt görcsöltél és stresszeltél, épp itt az ideje, hogy visszautasítsd ezeket az előadásokat, vagy, hogy felmondj. Hidd el, bármilyen szuper fizunál többet ér az egészséged és a boldogságod!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X