Főoldal > PSZICHÉ > Miley Cyrus zenéje is intelligensebbé tesz

Miley Cyrus zenéje is intelligensebbé tesz

egészségintelligenciazene
0

Írta:

Mínusz 5 kg egy hét alatt! Katy Perry Firework című slágere például „emelkedett izgalmat idéz

Mínusz 5 kg egy hét alatt!

Katy Perry Firework című slágere például „emelkedett izgalmat idéz elő, ami serkenti a kreatív teljesítményt” – állítja Dr. Emma Gray klinikai szakpszichológus, aki szerint nagyon fontos a megfelelő zene választása ilyen célra.

A következtetés nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy többek között Miley Cyrus vagy Justin Timberlake dalai is nyugtatják az elmét, ami hozzájárul a logikus gondolkodáshoz. Bár az 50 és 80 ütem per perc közötti sebességű szerzemények látszólag nem éppen az ellazulást célozzák, a tudósok eredményei alapján ezek segítik leginkább az agyat a tanulásban, valamint az új ismeretek elsajátításában.

Dr. Gray, a kognitív magatartásterápia szakértője úgy véli, hogy az érzelmes pop- és rockmelódiák krativitást növelő hatása főleg a nyelv, az irodalom és a művészetek tanulásakor lehet hasznos. A pszichológus hozzátette, matematika esetében a klasszikus zene eredményesebbnek bizonyult.

A kutatás során Dr. Gray a Spotify zenei portált használta föl a megfelelő zenék kiválasztásához. Azok a diákok, akik 60-70 ütem per perc sebességű klasszikus zenét hallgattak tanulás közben, például Beethoven Für Elise-ét, 12 százalékkal jobban teljesítettek matematikadolgozatnál, tehát egy egész jeggyel jobbat kaptak. Dr. Gray szerint ez a bal agyféltekét stimulálta, ami a tárgyi tudásért felelős.

Miley Cyrus We Can’t Stop-ja és Justin Timberlake Mirrors-a pedig felvirágoztatja a logikus gondolkodást, a frissen elsajátított anyag felhasználását.

„A zene jó hatással van a tudatra, s a megfelelő dalok választásával tényleg eredményesebbé tehető a tanulás. A zenét hallgató fiatalok valóban jobban teljesítenek, mint azok, akik csöndben tanulnak” – tette hozzá Dr. Gray.



Forrás: medipress.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X