Főoldal > PSZICHÉ > Ezért szeresd a korodat – 10 inspiráló idézet

Ezért szeresd a korodat – 10 inspiráló idézet

egészségéletkoridézetinspiráló
0

Írta: and

Candice Kumai, 31, a Főzd magad szexire, az Elég zamatos és a Főzd magad vékonyra című szakácskönyvek szerzője

Candice Kumai, 31, a Főzd magad szexire, az Elég zamatos és a Főzd magad vékonyra című szakácskönyvek szerzője

„Még sosem éreztem magam olyan jól a bőrömben, mint most, 31 évesen. Sokkal elfogadóbb és tudatosabb vagyok önmagammal kapcsolatban, megtaláltam a derűmet, a békémet és a nyugalmamat. Megtanultam, hogyan közvetíthetek harmóniát és szeretetet csupán egyetlen mosolyommal, és hogy a szépséget kizárólag belül találhatod meg, így mostanra izgatottan várom az agyam és az arcom minden egyes újabb ráncát.”

Maya Angelou, 85, ünnepelt költő, író, drámaíró és aktivista, legutóbbi könyve, a Mama és én és Mama áprilisban jelent meg

„Imádok élni. Örülök, hogy életben vagyok, és szerethetem a koromat. Olyan sokan vannak, akik tegnap lefeküdtek, és ma már nem keltek föl, hogy boldog és hálás vagyok, amiért én még itt lehetek. Az is boldoggá tesz, hogy ma megint egy kicsit többet tudok, mint tegnap, vagy legalábbis biztosabban.”

Anne Alexander, 49, a prevention.com életmódsite alelnöke és vezető szerkesztője

„Egyszerűen csak szeretem a koromat. Tényleg. Emlékszem, amikor betöltöttem a 40-et, elfogott az érzés: végre szabad vagyok.”

Sharon Osbourne, 60, a Talk háziasszonya, a mellrák túlélője

„Olyan sok bölcsességet szedtem össze és annyi mindenen mentem át, hogy erősebbnek érzem magam most, mint valaha.”

kor2.jpg ()Jodi Picoult, 47, bestselleríró, legutóbbi regénye, a Történetmesélő februárban jelent meg

„A 47-es számban azt szeretem a legjobban, hogy végre kényelmesen érezhetem magam a bőrömben. Régen mániákusan próbáltam kiegyenesíteni a hajam, azt kívántam, bár magasabb és vékonyabb lennék – mára viszont sokkal inkább arra koncentrálok, hogyan érzek, mint arra, hogyan nézek ki. Csak arra vágytam, hogy elég fitt és egészséges legyek ahhoz, hogy bármit megtehessek – és az vagyok, sőt, a 47 a legegészségesebb korom!”

Alison Sweeney, 36, színésznő és A sztár kisugárzása című könyv szerzője

Azt szeretem a legjobban az életkoromban, hogy végre békét kötöttem önmagammal. Büszke vagyok arra, akivé lettem. Szeretem, hogy az élet nap mint nap új kihívások elé állít, új tapasztalatokat nyújt és emlékeztet, mennyi mindent kell még tanulnom. És hiszem, hogy az elmúlt 36 év minden perce kellett ahhoz, hogy most itt lehessek.”

Sheryl Underwood, 49, komika és a Talk háziasszonya

„A késő negyvenes és az ötvenes éveid szexuálisan? – Kész atombomba!”

Kristen Harding, 22, a prevention.com videós szerkesztője

„Taylor Swiftnek igaza van, amikor azt énekli: ’egyszerre vagyunk boldogok, szabadok, zavartak és magányosak’. 22 évesen úgy érzem, az életem még csak most kezdődik és máris egy valódi forgószél – a legjobb értelemben!”

Denise Foley, 63, a prevention.com vezető szerkesztője

„Imádok 63 éves lenni, mert mostanra a tekintélyes fenekemhez megérkezett a tekintélyem is.”

Dorothy Hamill, 56, a műkorcsolyázás világbajnoka és olimpiai bajnoka 1976-ban

„Gyerekként szörnyen félénk voltam, a korcsolyázás menekülést jelentett számomra. Aztán amikor megnyertem az olimpiát 76’ban, az, ami addig a menedékem volt, hirtelen kilökött a reflektorfénybe: emberek előtt kellett beszélnem, gyakran ezrek előtt – teljesen leblokkoltam. Rengeteg hibát követtem el, és rengeteget aggódtam miattuk. Ma már nem teszem – az évek múlásával világossá vált, hogy ezek a dolgok mennyire keveset számítanak, valamint azt is elfogadtam, hogy nem lehetek mindenben tökéletes, és nem szerethet engem mindenki. Még mindig érzékeny vagyok, de már vastagabb a bőröm, és nem hozok döntéseket csupán mások elvárásaira alapozva. Szabadabban vagyok önmagam, mint valaha, és ez boldogsággal tölt el.”

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X