Főoldal > SZÉPSÉG > Nyirokmasszázs a zsírpárnák ellen is!

Nyirokmasszázs a zsírpárnák ellen is!

nyirokmasszázszsírpárnák
0

Írta: and

  A kezelés célja, hogy a nyirokrendszer zavarai következtében a szövetekben felgyülemlett vizet, méreganyagokat eltávolítsák, megszüntessék a duzzanatokat és fokozzák a szervezet ellenálló képességét. A masszázs csökkenti a nyiroködémát és felgyorsítja a sejtek anyagcsere folyamatait. Hatására fokozódik a salakanyagok kiürülése a szervezetből. A nyirokmasszázs során simító, pumpáló mozdulatokkal ürítik ki a nyirokcsomót, meggyorsítva a pangó […]

 

0004848_1.jpg ()

A kezelés célja, hogy a nyirokrendszer zavarai következtében a szövetekben felgyülemlett vizet, méreganyagokat eltávolítsák, megszüntessék a duzzanatokat és fokozzák a szervezet ellenálló képességét. A masszázs csökkenti a nyiroködémát és felgyorsítja a sejtek anyagcsere folyamatait. Hatására fokozódik a salakanyagok kiürülése a szervezetből. A nyirokmasszázs során simító, pumpáló mozdulatokkal ürítik ki a nyirokcsomót, meggyorsítva a pangó nyirok eltávozását. A kezelés emellett javítja a közérzetet: feszültségoldó és nyugtató hatású.

A kezelés menete

 

A manuális nyirokmasszázst szinte mindig a nyaki régió kezelésével kezdik.  Ott, ahol a nyirokedényrendszer a visszérrendszerhez kapcsolódik. Ennek oka, hogy először a nyirokedények működését kell fokozni. Ez azért fontos, hogy elősegítsék a nyirok ideáramlását és elkerüljék, hogy ezen a területen felgyűljön a folyadék. Ezután fokozatosan térnek át az ödémás területre, ahol cél: a folyadék elmasszírozása, a test közepétől a távolabbi részek irányába haladva. A manuális nyirokmasszázs mindig több területet érint, ezért a kezelés akár 90 percet is igénybe vehet. Az átlagos kezelés időtartama: 30-60 perc.

Tilos masszíroztatnod, ha…
…bármilyen fertőző betegséged van
…legyengült a szervezeted, magas lázad van
…bármilyen bőrbetegséged  van  (pl. herpesz)  
…pajzsmirigy-túltengésed, szívbetegséged van
…nagyon gyulladt, aknés a bőröd

Próbáld ki, ha…

 …narancsbőröd van. Ne feledd: ilyenkor csak több kezelés után látható az eredmény. A kezelés hatékonyságát megfelelő táplálkozással és folyadékbevitellel, infrakabin használatával vagy akár váltott fürdővel is fokozhatod.
…fogamzásgátló tablettát szedsz, mert ebben az esetben gyakran előfordul nem látható ún.  szövetközti ödéma
…erős premenstruális tüneteid vannak (például puffadás, vizesedés) – a feszültség csökkentésére
…krónikus légúti fertőzésed van: nátha, megfázás, arc-, orrmelléküregek betegsége esetén
…szénanáthás vagy
…a legyengült immunrendszert szeretnéd erősíteni
…gyakran fáj a fejed, vagy hajlamos vagy migrénre
…gyakran felpuffadsz, székrekedéssel küzdesz
…a lábszáradon ödémák vannak
…feszült, ideges vagy
…ha koncentrációs zavarokkal küzdesz  

Tipp: a nyirokmasszázst akár minden nap kipróbálhatod. Nincs káros mellékhatása, de csak néhány kezelés múlva látható és tapintható egyértelműen az eredmény. Ne feledd: az erősen elsalakosodott testet nem lehet egy kezelés alatt megtisztítani!

Profi feszesítés:
Ma már sok szépségszalonban találkozhatsz a gépi nyirokmasszázzsal is. Egyik legelterjedtebb változata, amikor mandzsettákat erősítenek a kezelendő testfelületre és egy gép levegőt pumpál beléjük. A kezelés során a lábfej irányából, periodikusan ismétlődve, enyhe nyomáshullámok áramlanak végig egészen a csípőig. A masszázs hatására javul a nyirokkeringés, a lábaid könnyedebbek lesznek, csökken a tested térfogata. Eltűnnek a kellemetlen zsírpárnáid, a bőröd feszesebb lesz. Kb. 12 alkalmat érdemes kúraszerűen végigcsinálnod. A kezelés ideje alatt sok folyadékot kell fogyasztanod!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X