Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 kérdés a nyirokmasszázsról

5 kérdés a nyirokmasszázsról

nyirokkeringésnyirokmasszázs
0

Írta: and

1. Mi a nyirokcsomó? A szervezet első védelmi vonala a nyirokcsomó. A megfelelően működő immunrendszer bázisát a jó nyirokáramlás és a nyirokcsomók helyes működése adja. 2. Mi a nyirokmasszázs? Olyan masszázstechnika, amely segíti a kötőszöveti folyadék áramlását. A finom, de határozott simítások az egész szervezetre feszültségoldó és nyugtató hatással vannak. Ez a masszázs elősegíti a […]

1. Mi a nyirokcsomó?

A szervezet első védelmi vonala a nyirokcsomó. A megfelelően működő immunrendszer bázisát a jó nyirokáramlás és a nyirokcsomók helyes működése adja.

2. Mi a nyirokmasszázs?

nyirok2.jpg ()Olyan masszázstechnika, amely segíti a kötőszöveti folyadék áramlását. A finom, de határozott simítások az egész szervezetre feszültségoldó és nyugtató hatással vannak. Ez a masszázs elősegíti a szervezet méregtelenítését.

3. Hogyan történik a masszázs?

A nyirokkeringés irányába történik: a nyirokcsomókat a simítások lágyan masszírozzák és aktiválják azokat. Javul az izmok tónusa, mert hatékonyan vezeti el a szövetközi folyadékot. Segítségével az ízületek, a belső szervek vérellátása fokozódik, megszünteti a szövetekben a fehérjepangást. A narancsbőrnek az egyik leghatékonyabb fegyvere.

4. Mikor javasolt?

Alkalmas fájdalomcsillapításra, migrénes fejfájásra, hajhullás és különböző gyulladásos megbetegedések kezelésére. Segít a műtétek utáni duzzanatok eltüntetésében, ekcémás bőr felszámolásában, illetve menstruációs görcsök, puffadás ellen is.

5. Ki nem veheti igénybe?

Akinél rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak,vagy trombózis és szívinfarktus lépett fel, azok nem vehetik igénybe. A súlyos asztma, az akut gyulladások és a terhesség és szoptatás alatt is ellenjavallt.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X