Főoldal > EGÉSZSÉG > Gondűző masszázsok

Gondűző masszázsok

ajurvedikus masszázsindiai fejmasszázsnyirokmasszázsthai masszázsyumeiho masszázs
0

Írta:

Gerincpanaszokra – Yumeiho A ruhában végzett kezelés során a masszőr az egész testet átgyúrja, átmozgatja, megropogtatja speciális fogásokkal, szigorúan meghatározott sorrendben. Célja a test szimmetriájának, harmonikus működésének visszaállítása, fenntartása.– Milyen élmény? Az ízületek átmozgatásakor roppanás vagy kattanás érezhető és hallható. Ez csak elsőre ijesztő, valójában nagyon jóleső mechanizmus. A nyomó-gyúró mozdulatok pedig hatékonyan oldják az […]

Gerincpanaszokra – Yumeiho

A ruhában végzett kezelés során a masszőr az egész testet átgyúrja, átmozgatja, megropogtatja speciális fogásokkal, szigorúan meghatározott sorrendben. Célja a test szimmetriájának, harmonikus működésének visszaállítása, fenntartása.
– Milyen élmény?
Az ízületek átmozgatásakor roppanás vagy kattanás érezhető és hallható. Ez csak elsőre ijesztő, valójában nagyon jóleső mechanizmus. A nyomó-gyúró mozdulatok pedig hatékonyan oldják az izmok, ízületek feszültségeit.
– Hogyan hat?
Ez a masszázs a csípőcsont-keresztcsonti ízület aszimmetriájára vezeti vissza a mozgásszervi panaszokat. A testsúlyközpont-eltolódás elmélete szerint ezt az aszimmetriát a szervezet kompenzálja, ezért bizonyos izmok, ízületek túlterhelődnek, ami mozgásszervi és egyéb egészségügyi panaszokhoz vezet. Ezt kell megszüntetni ahhoz, hogy visszaálljon a test egészsége, harmóniája.
– Jó tudni: A masszázstechnika megalkotója szerint ha az ember teste szimmetrikus, az izmai és a kötőszövetei lazák, ezáltal a vér- és energiakeringése tökéletes, nem veszélyeztetik a komolyabb betegségek. Épp ezért a masszázs rendkívül alkalmas mindenféle probléma megelőzésére.

Fejfájásra – Indiai fejmasszázs

0005974_1.jpg ()

Bár fejmasszázsnak hívják, a fejbőr stimulálásán kívül magában foglalja az arc, a váll, a hát felső része és a dekoltázs kezelését is. Száraz, illetve olajos változatban is kipróbálható, ez utóbbi a gyakoribb. Ilyenkor értékes gyógynövényeket tartalmazó olajjal masszírozzák át a fejbőrt és az említett testrészeket.
– Milyen élmény?
Már a fodrásznál egy jó masszázzsal egybekötött hajmosás is rendkívül nyugtató élmény tud lenni, az indiai masszázs pedig ennél sokkal professzionálisabb és hatékonyabb. Mély fizikai és szellemi relaxációt, feltöltődést biztosít.
– Hogyan hat?
Lazítja a fejbőrt és a fejbőr alatti izmokat, ezzel csillapítja a fejfájást, valamint a szem izmainak feszülését. A nyak és a vállöv kezelése megszünteti a nyakmerevséget, amely a fejfájás egyik gyakori kiváltója. Hatékonyabb légzést, ezáltal jobb oxigénellátást biztosít az egész testnek és elsősorban az agyi ereknek, így javítja a koncentrációt.
– Jó tudni: Mivel fokozza a fejbőr vérkeringését, jobb lesz a hajhagymák oxigén- és tápanyag-ellátottsága. Ennek köszönhetően képes megszüntetni a hajhullást.

A nyak fájdalmára – Thai masszázs

A masszőr a kezén kívül a karját, a lábát, sőt, néha az egész testsúlyát is használja, hogy ellazítsa a testet, és a helyükre tegye az elmozdult ízületeket. Általában ruhában végzik a masszázst, de olajos változata is ismert, ilyenkor természetesen le kell vetkőzni.
– Milyen élmény?
Először kicsit szokatlanok lehetnek a különleges mozdulatok, a végtagok kihúzása, ám a speciális koreográfia szerint zajló, fájdalommentes masszázs után úgy érzi az ember, mintha újjászületett volna. Összerendezettebbé válnak a mozdulatok, kiegyenesedik a hát.
– Hogyan hat?
Nem az izmokat gyúrja a speciálisan képzett thai masszőr, hanem a test akupunktúrás pontjait ingerli, megtisztítja az energia áramlását biztosító meridiánvonalakat. Ennek hatására javul a vérkeringés, a nyirokkeringés, megszűnnek a fájdalmak, oldódik a stressz. Lazítja az izmok és az ízületek merevségét, fokozza a test rugalmasságát, ezért képes hatékonyan megszüntetni az ülőmunka, a feszülő izmok miatt kialakuló hátfájást.
– Jó tudni: A teljes testmasszázson kívül érdemes kipróbálni az egy órás talpmasszázst, amely a láb feszültségeinek oldásán kívül az egész testet ellazítja.

0005974_2.jpg ()

PMS-re – Nyirokmasszázs

Az egy-másfél órás egésztestmasszázs gyengéd, körkörös, nyomó-simító mozdulatokkal javítja a szervezetben a nyirokfolyadék keringését. Ritmikusságának köszönhetően nagyon jól relaxál.
– Milyen élmény?
Rendkívül kellemes, nyugtató hatású masszázs, könnyen előfordulhat, hogy a páciens elalszik közben. Alacsony vérnyomásúak enyhe szédülést tapasztalhatnak utána.
– Hogyan hat?
Segíti a nyirokfolyadék áramlását, ezáltal megszünteti a szövetekben a nyirokpangást. Ennek köszönhető, hogy hatékony a PMS gyakori tüneteként jelentkező vízvisszatartás ellen. Aktiválja az immunrendszert, megszünteti az ödémákat, fokozza a sejtek tápanyag- és oxigénellátását.
– Jó tudni: Kúraszerűen érdemes alkalmazni, egy-két kezelés még nem tesz csodát. Fokozható a hatékonysága legalább napi két liter folyadék elfogyasztásával, és a szabad levegőn való intenzív testmozgással.

Idegességre, nyugtalanságra – Ajurvédikus arcmasszázs

A marma-masszázsként is ismert masszázsfajta az arcon lévő marmákat, azaz akupunktúrás pontokat stimulálja gyengéd, jóleső érintésekkel. Szantálolajat használ a terapeuta, melyhez az egyéni testalkat és az aktuális panaszok függvényében különböző gyógynövényolajokat kever.
– Milyen élmény?
Rendkívül kellemes, finom és nyugtató, olyan, mintha egy fiatalító kozmetikai arckezelésen vennénk részt. És bizony ez bizony a bőrünkön is meglátszik.
– Hogyan hat?
Kiegyensúlyozza a szervezet energiaáramlását és a szövetek anyagcseréjét, nyugtatja a központi idegrendszert.
– Jó tudni: Fokozza az arcbőr feszességét, fiatalít.

Ha még több masszázsfajtával szeretnél megismerkedni, akkor lapozd fel a Wellness magazin októberi számát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X