Főoldal > EGÉSZSÉG > Kerülj egyensúlyba Yumeiho masszázzsal!

Kerülj egyensúlyba Yumeiho masszázzsal!

egészségizomizomlázmasszázstestyumeiho masszázs
0

Írta:

Az ember életében mindennek az alapja a gerinc, állítja a keleti gyógyászat. A Yumeiho a jól ismert, hagyományos masszázsoktól eltérő mélymasszázs. A fogások a terapeuta testsúlyával összehangolt mozgássorok, nyomó-, gyúró- és görgető elemekkel. A különböző technikák összhangja lehetővé teszi, hogy több betegség során is hatékony segítséget nyújtson.

A Yumeiho története

A masszázs történelme 1600 évvel ezelőtt, Kínában, a Shaolin-völgyben kezdődött. Az egyik kolostorban élő és tanuló szerzetesek a kung-fu technika részeként használták, hogy visszaállítsák, illetve fenntartsák a testi-lelki egyensúlyukat. A két világháború között itt tanult a japán Suichi Ohno mester, aki később hazájába visszatérve átadta a tudását Saionji Masayuki mesternek, aki végül a ma ismert mozgásformát tökélyre fejlesztette. Őt nevezzük tehát a Yumeiho, azaz a testsúlyközpont-eltolódás helyreállításra specializálódott masszázs atyjának. Sajnos 2005-ben egy autóbalesetben életét vesztette, de halála előtt Magyarországon is tartott képzéseket.

Mit érhetsz el vele?

Ennek a japán típusú masszázsnak a fő célja, hogy visszaállítsa a szimmetriát a vázszerkezeti egyensúlyban, ezáltal megteremtse a lehetőséget a harmonikus vér- és energiakeringésre, amellyel serkenti az öngyógyító erőket és az izmok lazítását, nyújtását. Így éri el, hogy nem csak a tünetet kezeli, hanem az azt kiváltó okot is képes megszüntetni.

Hogyan zajlik a kezelés?

A Yumeiho ruhában, leginkább vékony pamutöltözetben végzett mélymasszázs. A padlón lévő tatamin, esetleg rugalmatlan szivacson zajlik, a hossza megegyezéstől függő, 30-90 percig is tarthat. Első alkalommal egy beszélgetés során a szakember felméri az állapotodat, majd ennek alapján, az adott helyzetedtől függően kezdi meg a célzott terápiát. A fogások nem minden esetben lesznek kellemesek, sőt néhol kifejezetten fájdalmasak, de későbbi hatásuk miatt megéri kibírni.

18653966 - masseur does yumeiho therapy to middle-aged caucasian woman

Miben segíthet?

Sportolóknak szinte kötelező, hiszen ez a masszázsfajta hatékonyan lép fel izomfájdalmak és sportsérülések esetén. Az ízületeket és a gerincet érintő mozgásszervi problémák esetén is ajánlott, de a tartáshibákat, a fiatalkori gerincelváltozásokat is képes gyógyítani, sőt a műtétek utáni rehabilitációban is fő szerepe lehet. Kifejezetten javasolt kismamáknak szülés után, hiszen a Yumeiho masszőr képes helyreállítani a medenceöv statikai problémáit. Emellett különböző belgyógyászati betegségek (vércukor-, vérnyomásproblémák) esetén is kiváló kiegészítő terápia.

Mi történik a kezelés után?

A masszázs után néhány órával alig lesz porcikád, ami nem fog fájni az izomláztól, de másnapra ez már enyhül. Kicsit később pedig már azt fogod érezni, mintha kicseréltek volna: minden ízületed, izmod a helyén, olajozottan, ruganyosan működnek, szinte újjászülettél, de legalábbis testileg-lelkileg újra egyensúlyba kerültél önmagaddal.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X