Főoldal > EGÉSZSÉG > Kiknek ajánlott a várandósmasszázs?

Kiknek ajánlott a várandósmasszázs?

kismamamasszázsterhes
0

Írta:

A várandósság sok kihívás elé állítja a nőket, a családokat. A terhesség sor&

A várandósság sok kihívás elé állítja a nőket, a családokat. A terhesség során az élettani változás okozta kellemetlen panaszok megelőzésére, enyhítésére, megszüntetésére nyújt megoldást a Halász Katalin által kifejlesztett várandósmasszázs, amely a fizikai és pszichikai tünetek oldásában segíti a kismamák várakozással teli hónapjait, vajúdását és a szoptatási időszakot is.

Fizikai tünetek oldása: a kismamák hasának növekedésével megváltozik a test statikai állapota. Elsősorban a felső-háti szakasz és a derék tájéka van kitéve fokozott terhelésnek, illetve előfordulnak izomcsomók által okozott csípő-, derék-, csuklyás izom fájdalmak is. Ezeket a csomókat oldja a várandósmasszázs, és ezáltal csökkenti, megszünteti a fájdalomérzetet. A belső terhelés hatására az ízületek szétcsúsznak, a szalagok húzódnak, de a várandósmasszázs gyógyírként hat a fájdalmas területeken. Ez a masszázs-formula a hormonális hatásra a szövetekben felgyülemlett víz mennyiségét is jó irányban befolyásolja, jótékony hatása érezhető a vizesedés (ödémásodás) miatti feszülés, végtag-elnehezülés enyhítésében. A speciális, egyénre szabott masszázs megelőzi a stria képződését, megtisztítja a nyirokrendszer, továbbá a várandósság utolsó harmadában megfelelően felkészíti a testet a szülésre a medence- és keresztcsonti terület tágulásával.

massz2.jpg ()Pszichikai támogatás: a várandósmasszázs a pszichikai feszültséget is oldja. A terhesség alatti korai méhösszehúzódások a koraszülés veszélyét hordozzák magukban. Amennyiben ezek pszichikai okokra vezethetők vissza, – például szorongás, görcsös izomzat – akkor ennek feloldásában is segít ez a speciális várandósmasszázs. A nők érzékenyebbek a terhesség idején, vágynak a fokozott érintésre, így a megnövekedett érintésigény is kielégítésre lel a masszázs keretein belül. Lehetőség nyílik nyugodt környezetben a saját testélmény megtapasztalására a kezelés során. A gyógyító, fájdalomcsillapító hatás mellett tehát relaxáló, közérzetjavító hatással is bír a várandósmasszázs, lehetőséget ad a tökéletes lelki ellazulásra, amelynek a vajúdás, szülés során is fontos szerepe van.

„Aki hozzám jön, nem pusztán hátának a fájdalmát hozza. Inkább valamiféle problémát és teljes önmagát. De ezeket a dolgokat nem feltétlenül szükséges kimondanunk, gyakran csak ott vannak velünk. Az általam végzett masszázs ezért egyáltalán nem erőteljes, inkább egyfajta finomhangolás, folyamatos beszélgetés az izmokkal” – mondta Halász Katalin. „A lábak, a karok, és a hát különböző területeit masszírozom, különböző testhelyzetekben. A hát masszázsát oldalfekvő és ülő pozícióiban oldom meg, és párnákkal segítem az ideális kényelmet nyújtó helyzet megtalálását. Minden kismamával egyénileg folyik a munka, a masszázs mozdulatai pedig aszerint módosulnak, hogy a várandósság mely harmadában van éppen a mama.”

Összességében elmondható, hogy mindenkinek ajánlott a Halász Katalin által összeállított és alkalmazott speciális várandósmasszázs függetlenül attól, milyen fizikai és pszichikai tünetek jelentkeznek nála. Természetesen különösen fontos lehet azok számára, akik a hát különböző részeinek fájdalmával küzdenek, akik a végtagok elnehezedésével találják szemben magukat. Kifejezetten jó azon kismamák részére, akik feltöltődnének, ellazulnának, pihenni vágynak vagy többet szeretnének megtudni saját testükről.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X