Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 kérdés a fogyasztó masszázsról

5 kérdés a fogyasztó masszázsról

cellulitfogyásmasszázszsír
0

Írta: and

Valljuk be, nincs mindig kedvünk izzadni a konditeremben, vagy az aerobic órán annak reményében, hogy pár kilótól hamarosan megszabadulunk. Ráadásul olykor idétlenül is érezzük magunkat, ahogyan jobbra-balra ugrándozunk a többi fogyni vágyó közt, miközben azt kívánjuk, bárcsak lenne valami könnyebb módja annak, hogy lefaragjunk combunk kerületéből. Erre kínál megoldást a zsírtörő masszázs, melynek segítségével egy […]

Valljuk be, nincs mindig kedvünk izzadni a konditeremben, vagy az aerobic órán annak reményében, hogy pár kilótól hamarosan megszabadulunk. Ráadásul olykor idétlenül is érezzük magunkat, ahogyan jobbra-balra ugrándozunk a többi fogyni vágyó közt, miközben azt kívánjuk, bárcsak lenne valami könnyebb módja annak, hogy lefaragjunk combunk kerületéből. Erre kínál megoldást a zsírtörő masszázs, melynek segítségével egy lépéssel közelebb kerülhetünk a kívánt testsúlyhoz.

Mi az a zsírtörő masszázs?

Senkit ne tévesszen meg a masszázs szó, ugyanis itt helye sincs semmiféle kényeztetésnek!  Ahogy a neve is mutatja, a masszőr lényegében széttöri a zsírpárnáinkat, amihez némi erőkifejtés szükséges, máskülönben a hatás elmarad. A speciális fogások amellett, hogy fokozzák a vér- és a nyirokkeringést, valamint szétrobbantják a zsírsejteket, a narancsbőrt is eltűntetik, illetve mérséklik.

Hogy néz ki a kezelés?

A szakember kapszaicin tartalmú készítményt visz fel a bőrre, és azt masszírozza el rajta. Ez általában paprikakrém szokott lenni, ami erősen csíp, de ne ijedjünk meg, ez teljesen normális, mivel így fejti ki a hatását. A masszőr először gyengéd, majd egyre erősödő mozdulatokkal juttatja a bőrbe a hasznos anyagokat és széttöri a zsírsejteket, melyek a vérbe jutnak, majd később távoznak a szervezetből. Sajnos ez nem fájdalommentes, ezért az első alkalommal még alacsonyabb ismétlésszámmal végzi, majd a későbbiekben fokozatosan emeli, így van idő hozzászokni az érzéshez.

massagecikk.jpg ()A masszázs után következik a fóliázás, valamint a termós betakargatás. Ha bárki azt gondolná, hogy végre itt a megérdemelt pihenés, annak csalódnia kell, mivel a hő hatására a krém még inkább csíp és éget. Bármilyen nagy is a kísértés, hogy olló után kutakodjunk, és kiszabadítsuk magunkat a fólia fogságából, érdemes ebben az állapotban maradni kb. fél órán keresztül: ugyanis bőrtípustól függően már az első tekercselés alkalmával is szemmel látható a javulás, főleg cellulit tekintetében.

Milyen eredményt várhatunk tőle?

Hosszantartó és látványos eredményt lehet elérni abban az esetben, ha többször megismételjük. A bőr egyenletesebb és puhább lesz, a combunk vékonyabbá, a hasunk laposabbá válik. Emellett, -mivel a nyirokkeringést is fokozzuk- a felgyülemlett méreganyagoktól is megszabadulunk. Sokakban felmerül a kérdés, hogy mégis mennyi ideig élvezhetjük megújult külsőnket. Kizárólagosan a masszázzsal nem fog évekig megmaradni a hatás, viszont egy-egy nyári szezonban büszkén viselhetjük a fürdőruhánkat, nem kell a testünk miatt szégyenkezni. Viszont, aki hosszan meg szeretné őrizni karcsú alakját, ahhoz mindenképp szükséges a tudatos, egészséges táplálkozás, valamint a rendszeres mozgás.

Vannak mellékhatásai?

A kezelés során a folyamatos mechanikus inger hatására kék-zöld foltok keletkezhetnek a bőrön, de ne ijedjünk meg, pár nap múlva nyomuk sem marad. Ez leginkább a nyári időszakban okozhat gondot, ezért szokták általában a hűvösebb évszakokra időzíteni a fogyasztó masszázst.

Egy másik, szintén múló mellékhatása, hogy eleinte a bőr még egyenetlenebb lesz az összetört zsírsejtek miatt, viszont ennek is hamar búcsút inthetünk. Hogy milyen gyorsan, az csakis rajtunk áll, ugyanis minél több folyadékot iszunk, annál hamarabb kiürül a szervezetből, ezért is tanácsos a kúra végéig 3 liter vizet fogyasztani naponta.

Kiknek nem ajánlott?

A legtöbb ember, aki szeretne gyorsan, különösebb erőfeszítés nélkül karcsúsodni, nyugodt szívvel kipróbálhatja, viszont léteznek ellenjavallatok, amikor csakis orvos beleegyezésével lehet masszíroztatni.

– trombózis után

– keringési problémák

– fertőző betegek

– fokozott vérzékenység

– ízületi gyulladás

Saliris Resort****superior – Ahol Ég és Föld összeér…

Villámgyors fogyás tablettákkal

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X