Főoldal > SZÉPSÉG > Élvezd a török fürdők varázsát!

Élvezd a török fürdők varázsát!

fürdőkényeztetéskezelésszaunaTörökország
0

Írta: and

Ha nem voltál még török fürdőben, a kifejezés hallatán talán neked is a háremek világa, lefátyolozott nők és túlsúlyos, medencékben ázó férfiak képe villan be. Ám a valóság ma már egy kicsit eltér ettől, hiszen a fürdő, a hamam nem annyira a tisztálkodást, mint az egészségmegőrzést és a turizmust szolgálja. Törökországban több lehetőséged is adódik […]

Ha nem voltál még török fürdőben, a kifejezés hallatán talán neked is a háremek világa, lefátyolozott nők és túlsúlyos, medencékben ázó férfiak képe villan be. Ám a valóság ma már egy kicsit eltér ettől, hiszen a fürdő, a hamam nem annyira a tisztálkodást, mint az egészségmegőrzést és a turizmust szolgálja.

Törökországban több lehetőséged is adódik a fürdők kipróbálására. Magyar és külföldi irodák kb. 20 eurós ártól szerveznek fürdőlátogatásokat – ebben benne van a transzfer a szállodádtól, és egy tradicionális kezelés a fürdőben, melynek során először rövid előadást hallhatsz a hamamról, majd egy öltözőfülkében felveheted a fürdőruhád.

furdo2.jpg ()Innen néhány percre a szaunába vezetnek, de a hőmérséklet akkor sem lesz sokkal alacsonyabb, ha onnan kilépsz: a hagyományos török fürdőkben ugyanis mindig 50 fok körül van a levegő, a páratartalom pedig a száz százalékot közelíti! Így nemcsak a bőrnek tesz jót, hanem megöli a szervezetedben tenyésző baktériumokat is.

A szauna után általában bemehetsz hideg- és/vagy meleg vizű medencékbe is, majd kapsz egy személyes kísérőt, aki egy előmelegített márványlapon alaposan leradírozza a bőröd egy speciális „hamam kesztyűvel” (ezt a legtöbb helyen meg is vásárolhatod, ha otthon is hasonló élményre vágysz). Ezután egy szappanos-olivás masszázs, majd egy olajos masszázs következik, ahol minden izmod ellazítja egy masszőr.

Ezt követően talán minden vágyad egy kiadós alvás lesz, ám kis idő múlva frissebbnek, energikusabbnak és kipihentebbnek érzed majd magad: nemcsak a tested, hanem a lelked is valósággal újjászületik, és ez az érzés legalább három napig tart!

Ha az első napokban még legszívesebben ki sem mozdulnál a szállodából, akkor is részed lehet a török fürdő nyújtotta élményben, mivel szinte minden hotelnek van saját, kisebb fürdője. Ezekben akár már 10 eurós ártól válogathatsz a neked tetsző kezelések közül.

Alanya központjától 500 méterre, a három csillagos Miray Hotelben például egy klasszikus masszázs ára 10 Euró, egy arcmasszázs 5 Euró, de a stresszoldó masszázsért sem kell 25 Eurónál többet fizetned. Továbbá egy narancsbőr elleni masszázsért 18 Eurót, egy csokoládémasszázsért vagy egy Sultan masszázsért (négykezes masszázs) 30 Eurót, egy Thai masszázsért pedig 40 Eurót kérnek. Továbbá választhatsz 75, 90 és 120 perces masszázst is: a két órás 30 Euróba kerül, a másfél órás 25 Euróba, a 75 perces ára pedig 20 Euró.

Ám ha nem tudsz külföldre utazni, ne csüggedj: itthon is részed lehet a török fürdők nyújtotta élményben. Látogass el a Sárvári Spirit Hotelbe, Esztergomba vagy Egerbe, ahol jó néhány kezelés közül választhatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X