Főoldal > SZÉPSÉG > Védekezz tudatosan az öregedés ellen!

Védekezz tudatosan az öregedés ellen!

bőrápoláshideglézerhyaluronsavöregedésrádiófrekvenciaregenerálódás
0

Írta: and

Vedd fel a harcot az idővel! „Alapvetően minden embernek két kora van” – mondja szakértőnk Dr. Ughy Tibor sebész főorvos, anti-aging szaktanácsadó. „A kronologikus (naptári) kor nem pontos mutatója a szövetek biológiai amortizációjának, ezt a valós, ún. biológiai kor határozza meg. E kettő rendszerint nincs egymással szinkronban. Ha valakinek a biológiai kora jóval előrehaladottabb, mint […]

Vedd fel a harcot az idővel!

„Alapvetően minden embernek két kora van” – mondja szakértőnk Dr. Ughy Tibor sebész főorvos, anti-aging szaktanácsadó. „A kronologikus (naptári) kor nem pontos mutatója a szövetek biológiai amortizációjának, ezt a valós, ún. biológiai kor határozza meg. E kettő rendszerint nincs egymással szinkronban. Ha valakinek a biológiai kora jóval előrehaladottabb, mint a kronologikus, akkor mondják róla, hogy korához képest rosszul tartja magát. Az ember tehát fiatalabb és öregebb is lehet naptári koránál.

Bőröd öregedése sokkal korábban kezdődik a szövetek mélyén, mint ahogy az kívülről látható lenne. Ennek első jelei akár 25 éves kortól észlelhetők lehetnek, amikor már megjelennek az első apró, finom ráncok, a kissé mattabbá váló bőr kezd veszíteni rugalmasságából és feszességéből. Az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken a hyaluronsav, a kollagén, illetve az elasztin mennyisége, a bőr elvékonyodik, dehidratált lesz, a bőr alatti izmok tónusa csökken, és kialakulnak a jól látható ráncok.

A folyamatot különböző káros környezeti hatások, szenvedélyek (túlzásba vitt napozás és szolárium használat, rendszeres masszív dohányzás, gyakori éjszakázás, önpusztító életmód) fokozzák.

A bőr öregedését nem lehet megállítani, de megfelelő hatóanyagokkal és eljárásokkal jelentősen lassítani lehet.

Wellness Cafe tipp: Kerüld a túlzott szolárium használatot és az erős napfényt, mert a káros sugárzás bőröd idő előtti öregedésének 90%-át eredményezheti.

shutterstock_42335086.jpg ()Miért fontos a hyaluronsav?

„A fiatalság elixírjének is nevezett bőralkotót a szépségipar már régóta használja az öregedési folyamatok elleni védelemre és az érett bőr regenerálására” – mondja szakértőnk. A hyaluronsav az irha volumenéért felelős, hálószerűen összekapcsolja és kitölti a sejtek közti állományt. Saját térfogata akár az ezerszeresének megfelelő mennyiségű vizet képes raktározni, ezzel biztosítja a bőr volumenét, térkitöltését és rugalmasságát. Kevésbé ismert, hogy emellett még antioxidáns és antibakteriális hatással is rendelkezik.

A szervezet hyaluronsav tartalma az életkorral folyamatosan csökken: 40 éves korra a fele, a 60. életév betöltése után mintegy 10%-a a születéskori értéknek.

Wellness Cafe tipp: A kezelések mellett a Hyaluron Repair Spray-t minden reggel és este, a bőr tisztításakor bőséges mennyiségben fújd a bőrödre. A spray elősegíti, hogy a krém és a koncentrátum hatóanyagai mélyen a szövetekbe jussanak.

Hideglézerrel a sugárzó megjelenésért

„A sebészetben használt nagyobb teljesítményű, kemény lézerekkel ellentétben a kisteljesítményű, ún. soft lézereket a kozmetika is alkalmazza, főleg a bőr biostimulálására” – mondja Dr. Ughy Tibor. Mivel hőhatása minimális, hideglézernek is nevezik. A kezelés során a nanoszómás szerkezetű hyaluronsavat a bőrbe juttatva pótolják annak hiányzó mennyiségét. A sejtek energiával töltődnek fel, a kollagén és elasztikus rostok képződése fokozódik, így az eredmény látványos, a bőr pedig visszanyeri fiatalságát.

A speciális arctisztítás és zsírtalanítás után a hámsejtek fellazulnak, ezzel biztosítják a hyaluronsav-nanosoma hatékony beépülését a bőr alap sejtrétegébe. Az arc neutralizálása során alkalmazott NaCl oldat elősegíti az anyag tartósabb beépülését.

A lézeres kezelés alapozó ideje 15-20 perc. Az általunk használt ún. non-ablatív lézerek a bőr felszíni rétegeinek megsértése nélkül hatolnak az alsóbb rétegekbe és ott fejtik ki hatásukat. A hideglézer az arcfeleket centiméterenként pásztázza végig, és sejtszinten előkészíti a mikronizált hyaluronsav beépülését.

A 15-20 perces lézerkezelés anti-aging hatása a bőrsejtekre a következőkben nyilvánul meg: biológiai katalizátorként működik, a sejtek energiatermelése (ATP-szintézis), a kollagén és az elasztikus rostok képződése fokozódik, tonizálja az érrendszert, továbbá gyulladásgátló hatást fejt ki.

A befejező fázisban a hyaluronsav mélyhidratáló és sejtfeltöltő hatása érvényesül. Az antioxidánsok, az E-és C-vitaminok védik a sejteket a szabadgyökök káros hatásaitól.

Wellness Cafe tipp: Bőröd táplálására használj anti-aging étrend-kiegészítőt, aminek fő eleme a hyaluronsav, ám ezen kívül tartalmaz aloe verát és az összes létfontosságú vitamint.

A pro-és anti-aging bőrápolás komplex életforma

A stratégia lényege a fiatalság, a szép, rugalmas bőr és a jó közérzet tartós megőrzése. „Ha lassítani akarod a bőr élettani öregedését, már 30 éves korod környékén meg kell kezdened a biológiai fiatalítást” – mondja szakértőnk, Kecskeméti Krisztina pro-és anti-aging specialista.

„Az anti-aging tudatos döntés, ám a tartós, látványos eredmény eléréséhez megfelelő életmód és speciális étrend-kiegészítők rendszeres szedése is szükséges” – vélekedik szakértőnk.

Mára a hyaluronsav egészen új alakban, nanoszomális formában jelentkezik, ami különösen könnyen épül be a bőrödbe. Ilyen módon kitűnően alkalmas valamennyi anti-aging kezelés, elsősorban a lézeres kezelés támogatására.

Wellness Cafe tipp: Valamennyi bőrfiatalító kezelés kizárólag szakember által javasolt formában és mennyiségben történhet.

Szakértőinktől itt kérdezhetsz: www.arcfiatalitas.unas.hu  

Rádiófrekvenciával a karcsúbb, feszesebb bőrért

A rádiófrekvenciás kezeléssel kimagasló eredmények érhetők el a zsírszövet bontásban, a karcsúsításban, a cellulit megszüntetésében, tökéletes lifting és anti-aging hatást biztosítva az arcon és a testen. Az RF kezeléseknél már az első alkalom után szemmel látható és centiméterekben mérhető változásokat tapasztalhatsz.
A kapacitív rádiófrekvencia a mélyben fekvő szöveteket stimulálja, egyenletes hőt termel a kisebb ellenállású zsírszövetekben. Az emelkedett hőmérséklet fokozza a vér- és nyirokkeringést, segíti a rostok feszesedését, majd beindítja a megbontott zsír kiürítését, mely a méreganyagokkal együtt, a nyirokkeringésen keresztül távozik a szervezetből. Ennek azonnali hatása, hogy bőröd szép feszes lesz. A kezelés kellemes, rövid időt vesz igénybe és teljesen fájdalommentes.

Wellness Cafe tipp: A bőrfiatalító eljárást első alkalommal ingyen is kipróbálhatod egy adott testfelületen. A részletekről itt érdeklődhetsz: www.velvetskin.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X