Főoldal > SZÉPSÉG > 10 dolog, amit biztosan nem tudtál a magas sarkúról

10 dolog, amit biztosan nem tudtál a magas sarkúról

cipőmagas sarkúnőiességsarokszexi
0

Írta: and

1. A 16. században még leginkább a férfiak hordták a magasabb sarokkal ellátott cipőket. Ekkor még nem divathóbortnak számított, hanem a magasabb társadalmi osztályhoz tartozást jelezte. 2. Egy brit cipőgyár felmérése szerint, a nők 37 százaléka akkor is megveszi a neki tetsző magas sarkút, ha az nem kényelmes, szorítja a lábát, és nehéz benne járni. […]

1. A 16. században még leginkább a férfiak hordták a magasabb sarokkal ellátott cipőket. Ekkor még nem divathóbortnak számított, hanem a magasabb társadalmi osztályhoz tartozást jelezte.

2. Egy brit cipőgyár felmérése szerint, a nők 37 százaléka akkor is megveszi a neki tetsző magas sarkút, ha az nem kényelmes, szorítja a lábát, és nehéz benne járni.

3. A legalább öt centi magas sarokkal rendelkező cipő közvetve elősegíti a jobb szexet, ugyanis erősíti a szeretkezésben fontos szerepet játszó gátizomzatot, állítja Maria Cerruto olasz urológus. Az olasz doktornő szerint, aki maga is rajong a magas sarkúkért, a női izmokat erősítő tornánál jobb és egyszerűbb megoldás, ha tűsarkakra cseréljük sportos lábbelinket.

4. Magas sarkúban még akár sportolni is lehet! Minden évben megrendezik a magas sarkúban futás versenyét, ahol szigorúan ellenőrzik, hogy senki se állhasson sportcipőben a rajtvonalhoz.

5. A három top tervező, akit minden magas sarkú imádónak ismernie kell:
– Manolo Blahnik – bár 1971-ben tervezte első modelljét, a világhírt a Szex és New York sorozat hozta el számára, amiben az 162 cm-es Carrie előszeretettel hordja az ő cipőit.
– Jimmy Choo – 1996-ban dobta piacra első kollekcióját. Számára is a mozi hozta meg az ismertséget, Az ördög Pradat visel című filmben és Szívek szállodája sorozatban tűntek fel cipőremekei.
– Christian Louboutin – A francia dizájner fő ismertetőjegye magas sarkú cipőinek vörös talpa. A férfiak esküsznek rá, hogy a világ legerotikusabb topánkái az ő keze alól kerülnek ki.

magassarku2.jpg ()

6. Egy francia felmérés szerint a nyugat-európai nők az életük során húszezer eurót (kb. 5.5 millió forint) adnak ki törpe és magas sarkú cipőre. Ezért az összegért életük során 470 pár topánkát vesznek, és átlagosan 19 pár lábbelit találunk meg a szekrényükben.

7. Tudtad, hogy ki sem kell mozdulnod, ha a világ legszebb, legérdekesebb és legextrémebb tűsarkú cipellőit akarod megnézni? Egy virtuális múzeum meseszép kollekciót állított össze, ahol garantáltan több időt nézelődsz majd, mint amennyi az ebédidőd.  www.highheelshoemuseum.com

8. Mi a magas sarkú viselésének titka? Olyan cipőmagasságot és sarokvastagságot keressünk, amiben biztosan meg tudunk állni. Ha puszta ácsorgás közben is meg-meginog a testünk, inkább válasszunk törpe sarkú cipőt. Figyeljünk még arra is, hogy a sarkunkat jól fogja a cipő, és ne csak hosszában, hanem szélességében is passzoljon a lábunkra.

9. Minden tizedik nőt ért már a cipője miatt baleset, ezért ne csak a formára, hanem a minőségre is törekedjünk az új magas sarkú vásárlásánál. Egy letört cipősarok miatt szenvedhetünk bokaszalag-szakadást, bokacsont-törést, sőt még a térdünk is kifordulhat.

10. És mit szólnak a pasik? A férfiak 94 százaléka szexisnek látja a magas sarkú cipőbe bújtatott női lábat. 81 százalékuk a tűsarkú lábbeliket tartja különösen erotikusnak. Ugyanakkor mielőtt még kidobálnánk az összes lapos talpú topánkákat, ne felejtsük el, hogy a 88 százalékuk azt mondja, hogy ha egy nő nem tud magabiztosan tipegni a magas sarkokon, és inkább egy ingó toronyra hasonlít a járása, inkább bújjon balerina cipőbe.

Nincs sem időnk, sem energiánk a szexre


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X