Főoldal > SZÉPSÉG > 6 tuti bőrápoló tipp nyárra

6 tuti bőrápoló tipp nyárra

bőrápolásgyantázáshajápolásnapfénynyártáplálkozás
0

Írta: and

Miért fontos a napfényvédő? Bár télen sem szabad elhanyagolni a használatát, nyáron, mikor a káros sugarak fokozottan éreztetik hatásukat, különösen oda kell figyelni a napfényvédő rendszeres használatára. Ne csak a strandon, hanem hétköznap a városban is használd, és ne csak egyszer kend be vele fedetlen testrészeidet, hanem egy-két óránként (attól függ, mennyi ideig tartózkodsz a […]

Miért fontos a napfényvédő?

Bár télen sem szabad elhanyagolni a használatát, nyáron, mikor a káros sugarak fokozottan éreztetik hatásukat, különösen oda kell figyelni a napfényvédő rendszeres használatára. Ne csak a strandon, hanem hétköznap a városban is használd, és ne csak egyszer kend be vele fedetlen testrészeidet, hanem egy-két óránként (attól függ, mennyi ideig tartózkodsz a szabad ég alatt). A neked megfelelő napfényvédőről kérdezd meg egy bőrgyógyász vagy patikus segítségét. Általánosságban elmondható, hogy inkább a magasabb faktorszámú krémeket érdemes választani, még, ha alapból kreol bőrű is vagy.

Hogyan táplálkozzunk?

Minél több gyümölcs és zöldség! Ezt nyáron nem is nehéz betartani, hiszen a forróságban kevésbé kívánjuk a zsíros, nehéz ételeket. A gyümölcsök, zöldségek pedig tele vannak vitaminokkal, antioxidánsokkal, így a bőrünket is védi a korai öregedéstől. Nem beszélve arról, hogy tele vannak vízzel, így bőrünket hidratálják is.

borapolocikk1.jpg ()Igyál minél többet!

Persze itt elsősorban ásványvízre gondolunk. Mindig tarts magadnál legalább egy literes palackkal, és akkor is kortyolgass vizet, mikor nem érzed magad szomjasnak, hiszen nyáron, az izzadás miatt jóval több folyadékot veszítünk, amit pótolnunk kell. A napi 2 liter víz mindenképp ajánlott, így bőröd kiszáradását is meg tudod előzni.

Óvatosan a gyantázással!

A rövidnadrág és szoknya szezonjában mindenki jobban odafigyel arra, hogy lába makulátlanul szőrmentes legyen, hisz nem lehet egy hosszú nadrág alatt rejtegetni a bozontos lábat. Gyantázásnál mindenképp ügyelj arra, hogy aznap hanyagold a napozást és a strandolást, ugyanis a gyantázás során kialakult mikrosérülések lassabban gyógyulnak, elfertőződhetnek, és foltok jelenhetnek meg a testeden.

borapolocikk2.jpg ()Fel a kalappal!

Azt már évek óta sulykolják belénk, hogy délelőtt 10-től délután 3-ig mellőzzük a napozást. Az embernek viszont olykor el kell hagynia a kellemesen hűs otthonát vagy az irodát, éppen ezért a legforróbb periódusban mindig viselj kalapot. Ma már mindenféle típusban, színkombinációban kapható, így nemcsak divatos leszel, hanem megóvod magad a hőgutától, valamint a gyorsan kialakuló ráncoktól is, melyek kialakulásáért javarészt a káros napsugarak felelősek.

És a hajunkat hogyan óvjuk?

Nyáron a hajunk is nagyobb strapának van kitéve, így fürtjeink ápolására is nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk. A napsütéstől könnyen kiszáradhat, és töredezetté válhat, ezért mosásnál ne hanyagoljuk a kondicionáló és balzsam használatát. Valamint mellőzzük a hajszárító használatát. A melegben úgyis hamarabb megszárad a nedves haj, a masinával csak feleslegesen szárítanánk tovább.

Így csempészd vissza a vágyat az életedbe!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X