Főoldal > SZÉPSÉG > Tetoválás – bevállaljam?

Tetoválás – bevállaljam?

bőrfertőzéskockázattetoválás
0

Írta: and

Nincs új a nap alatt A tetoválás egy ősi szokás, kelléke lehet a mágikus gondolkodásnak és a spiritualitásnak, a törzsi szokásoknak, de szolgálhat pusztán esztétikai célokat is, vagy épp segítheti az önkifejezést. Ha megfordult a fejedben, hogy te is szeretnél egyet, vedd sorra az alábbi szempontokat! Miért akarom? Először is gondold végig, hogy mi az, […]

Nincs új a nap alatt

A tetoválás egy ősi szokás, kelléke lehet a mágikus gondolkodásnak és a spiritualitásnak, a törzsi szokásoknak, de szolgálhat pusztán esztétikai célokat is, vagy épp segítheti az önkifejezést. Ha megfordult a fejedben, hogy te is szeretnél egyet, vedd sorra az alábbi szempontokat!

Miért akarom?

Először is gondold végig, hogy mi az, ami miatt szeretnéd a tetoválást. Ha három hete végtelenül szerelmes vagy álmaid pasijába, és lelkesedésedben a fenekedre tetoválnád a nevét egy I love you forever felirat mellé, lehet, hogy érdemes még aludnod rá egyet. Ugyanez igaz a részeg átmulatott éjszakákra, a frenetikus, őrült nyaralásokra és utazásokra is. Ilyenkor olyan érzések keríthetnek hatalmukba, amik nem állandóak, és nem biztos, hogy évek múlva (vagy a józanodás után) is annyira fog tetszeni az a pillangó, vagy épp egy félszemű kalóz.

Ha igazán akarod a tetoválást, várj néhány hónapot, miután felmerült az ötlet. Addigra leülepszik a gondolat, és körvonalazódik, hogy mit szeretnél és miért. Ne felejtsd el, hogy idősebb korodban is ugyanaz a motívum fogja a bőrödet díszíteni.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Szívecske? Pillangó? Sárkány?

Ha már végképp elszántad magad, és úgy döntöttél, hogy bevállalod, még mindig ott a kérdés, hogy pontosan hogyan nézzen ki a tetoválásod. Választhatsz non-figuratív mintát, ami jól néz ki, és nem ábrázol semmilyen felismerhető alakot, vagy dolgot. Úgy is dönthetsz, hogy egy motívumot, szimbólumot, állatot, vagy bármilyen más, a szívedhez közelálló ábrát vésetsz a bőrödre. A mintát megtervezheted magadnak, megkérhetsz valakit, hogy rajzolja meg neked, vagy válogathatsz a rengeteg már megtervezett, kitalált mintából. Olyat válassz, ami nem csak az utóbbi időben volt fontos a számodra, de amivel kapcsolatban azt érzed, hogy a személyiséged része, és egész életedben végigkísér majd.

Hol mutat a legjobban?

Ezek után el kell döntened, hogy a kiválasztott mintát a tested melyik részére szeretnéd rátetováltatni. Ha szolidabbat szeretnél, elrejtheted olyan részre, ahol nem látja mindenki, csak a strandon veszik észre, vagy esetleg olyan intim helyre, ahol csak a párod látja. Kedvelt helyek lányoknál a lapocka, vagy a boka, de mindenkinek más áll jól, így ezt is magadnak kell mérlegelned.

Hol csináltassam?

Mivel a tetoválótűn esett gyári hiba károsodást okozhat a bőrödön, nagyon fontos, hogy csak igazi profinál csináltasd a tetoválásodat. A másik kockázatot a nem steril tű jelenti, ami azzal a veszéllyel fenyeget, hogy elkapsz valamilyen betegséget. Még steril körülmények között is előfordulhat azonban, hogy allergiás reakciókat vált ki a bőröd alá került festék.

Ha mérlegelted a vágyaidat és a kockázatokat, nincs más hátra, mint hogy keress egy megbízható tetoválószalont, és valóra váltsd az álmodat!

Fotók: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X