Főoldal > SZÉPSÉG > Elegáns és trendi fürdőruha-körkép – Interjú Léber Barbarával

Elegáns és trendi fürdőruha-körkép – Interjú Léber Barbarával

bikinidivatdivattervezőfürdőruha
0

Írta: and

Bikini vs. estélyi „Az idei bikini trendek egyértelműen az élénkebb színek térhódításának kedveznek, ellentétben az előző évek gyakorlatával, amikor ugyanezen színek letompított változatai voltak uralkodók” – foglalja össze az idei nyár trendjeit Léber Barbara divattervező. Most minden divatos a színekben éppúgy, mint a minták terén – a virágminták mellett megjelenik az absztrakt, elvontabb vagy éppen […]

Bikini vs. estélyi

„Az idei bikini trendek egyértelműen az élénkebb színek térhódításának kedveznek, ellentétben az előző évek gyakorlatával, amikor ugyanezen színek letompított változatai voltak uralkodók” – foglalja össze az idei nyár trendjeit Léber Barbara divattervező. Most minden divatos a színekben éppúgy, mint a minták terén – a virágminták mellett megjelenik az absztrakt, elvontabb vagy éppen az etnós vonal.

„A bikini ugyanolyan fontos ruhadarabnak számít, mint például a nagyestélyi” – véli a tervezőnő. A bikini viselése ugyanis ugyanolyan alkalom, mint egy elegáns rendezvény, mégis kevesen ismerték fel eddig a fürdőruha ennyire hangsúlyos szerepét. „Egy nő sokkal kisebb eszköztárral rendelkezik, ha egy ilyen kicsi ruhadarabbal kell elérnie, hogy a legelőnyösebb arcát mutassa” – mondja Barbara. Ilyenkor elsősorban az erőteljes vonalak, optikai hatások, szerkezetek számítanak, nem feltétlenül az apró részletek.

furdoruhacikk1.jpg ()A céltudatos, magabiztos nő

Saját bevallása szerint Léber Barbara nem a társadalom minden egyes nőtípusa számára tervezi fürdőruháit. „Elsősorban olyan nőtípust célzok meg, amilyen kicsit én is vagyok” – vallja a tervezőnő. „Három gyereket nevelek, van egy jól működő házasságom, vezetek egy céget, döntéseket hozok, közben pedig alkotómunkát végzek.”

Bár elsőre mindez soknak és kivitelezhetetlennek tűnhet, Barbara szerint azonban csupán elhatározás kérdése. Fontos, hogy megtaláljuk a saját utunkat, az értékrendünket, a céljainkat, hogy mit akarunk elérni az életben. Meg kell találnunk önmagunkat, hogy ne csak sodródjunk, hanem igazi nők legyünk, aki tudja, hogyan bánjon a férfiakkal, tudja, hogy mennyit ér, és tisztában legyen az értékeivel függetlenül attól, hogy hány éves és milyen alkat. „Ez az a kisugárzás, amit igazán értékelni fognak, a fürdőruháimat is ezeknek a nőknek szánom. Nekik karakteres darabok kellenek, amik erőteljesen hangsúlyozzák a személyiségüket és ezt a kisugárzást.”

furdoruhacikk2.jpg ()Konfekció vs. egyediség

Barbara szerint a fürdőruhák a változatosság terén is külön kihívást jelentenek. A középkategóriás konfekció üzletek állandóan változó kínálata ugyanis lehetővé teszi, hogy viszonylag alacsony áron szerezzünk be alap ruhadarabokat. A nagy választékból pedig – az erős trendvonal ás uniformizálás ellenére – mindenki a saját ízlése, stílusa szerint válogathat. A fürdőruhára azonban mindez nem feltétlenül igaz. A nyaralás mindig különleges, meghatározott időszaknak számít, érthető tehát, ha a drága szabadidejét egy nő minőségi módon akarja eltölteni. Fontos, hogy itt is tudja hozni azt a színvonalat, amit amúgy az igényessége a mindennapokban is megkövetel. Márpedig ezt a konfekció nehezen tudja teljesíteni. Még ha meg is találjuk a tökéletes darabot, biztos, hogy ugyanabban a pillanatban nők sokasága találja meg ugyanazt. A strand egy viszonylag szűk, zárt terület, ahol hirtelen jelenik meg nagyon sok ember. Nincs nagy különbség a nők között, kevesebb lehetőség van kitűnni. Itt tehát sokkal jobban érvényesül az egyediség utáni igény, mint egy bálon vagy partin.

Wellness Cafe tipp: Barbara szerint a legfontosabb, hogy értékeljük magunkat, találjuk meg, hogy miben vagyunk különlegesek, és tartsuk is magunkat ezekhez az értékekhez. Így joggal várhatjuk el, hogy mások is meglássák bennünk ezeket, és így viszonyuljanak hozzánk. 

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 

Fejben és lélekben is fogyózz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X