Főoldal > SZÉPSÉG > Szép és ápolt lábak nyárra

Szép és ápolt lábak nyárra

körömlakklábápoláspedikűrútmutató
0

Írta: and

Ha az utóbbi időben elhanyagoltad a lábápolást, akkor sincs semmi baj, hiszen most egy hét alatt mindent bepótolhatsz. Időhiányban szenvedsz? Préseld bele a lépéseket egy napba, és máris magadra kaphatod a legszebb szandálod! Vasárnap: Készítsd elő a lábad a pedikűrre! Távolítsd el a körömlakkot, és a hét további részében is hagyd, hogy a lábujjkörmeid természetes […]

Ha az utóbbi időben elhanyagoltad a lábápolást, akkor sincs semmi baj, hiszen most egy hét alatt mindent bepótolhatsz. Időhiányban szenvedsz? Préseld bele a lépéseket egy napba, és máris magadra kaphatod a legszebb szandálod!

Vasárnap: Készítsd elő a lábad a pedikűrre!

Távolítsd el a körömlakkot, és a hét további részében is hagyd, hogy a lábujjkörmeid természetes állapotukban pompázzanak. Ha netán a fakók a körmeid, egy percen át dörzsöld őket egy szelet citrommal. A citrom leve egyfajta oxidáló hatással bír, így elősegíti a körmök fényesebbé varázsolását is. Lefekvés előtt masszírozz a lábfejedbe radírozó hatású, alfa hidroxi sav (AHA) tartalmú krémet.

Wellness Cafe tipp: Avon Bőrkeményedést gátló krém (549 Ft). A krémben lévő glikolsav még a legmakacsabb bőrkeményedést is eltűnteti, így a lábfej már néhány használat után puha lesz.

labcikk2.jpg ()Hétfő: Jöhet a tisztítás!

Hajts végre mélytisztítást a lábfejeiden úgy, hogy egy lavór vízbe néhány csepp teafaolajt csepegtetsz (megtalálod a gyógyszertárakban vagy a bioboltokban). A teafaolaj jelen esetben fertőtlenítőszerként funkcionál, amelynek használata után egy ronggyal töröld meg a lábaidat, ezt követően pedig még egyszer enyhén szappanos vízzel mosd meg a lábfejeket, majd alaposan szárítsd meg.

Kedd: Radírozd simára a lábfejed!

Zuhanyzás vagy fürdés közben használj kifejezetten lábra való bőrradírt, így eltávolíthatod a durva bőrkeményedést is, amelyet a korábban említett krém nem tüntettet el. Ha különösen nagy a probléma, tehát ha nem elég hatásos a bőrradír – ez általában a sarkak terültén fordul elő – vess be habkövet vagy lábreszelőt, amivel finoman simává teheted a bőrt a kritikus területen. Ha viszont csúf vízhólyagok jelentek meg, várj egy kicsit a radírozással, és előbb ezt a problémát orvosold, de még jobb, ha a megelőzésre fordítasz kellő figyelmet egy hatékony vízhólyagtapasz segítségével.

holyagtapasz.jpg ()Wellness Cafe tipp: Lush Stepping Stone frissítő lábradír (990 Ft). Hámlasztja a bőrt, emellett lime-os illattal lengi körül a lábfejeket. Hansaplast SOS Vízhólyagtapasz (5 db 1300 Ft) Rendszeres igénybevételével kiküszöbölhető a fájdalmas vízhólyagok felbukkanása.

Szerda: Lásd el a körömágyat is!

A sima és egyenletes körömágyak érdekében alkalmazz körömágy eltávolítót, aztán óvatosan told vissza a bőrt. Ha esetleg maradna még apró, elhalt bőrdarabka, amely belerondít az összhatásba, azokat körültekintően, egy éles bőrvágó ollóval vágd le.

Wellness Cafe tipp: Akzent cuticle remover Körömágybőr eltávolító folyadék (1090 Ft)

Csütörtök: Hidratálj maszkkal!

Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor arra összpontosítunk, hogy a lábunk bőre puha és rugalmas legyen. A következő tízperces kezelést te magad is elkészítheted: keverj össze négy evőkanál mézet két csepp friss citromlével és negyed csésze tejföllel. Ülj a fürdőkád szélére, és a keveréket vidd fel a lábfejedre. Így relaxálj egy kicsit – ezalatt a méz hidratálja a bőrt, a citrom és a tejföl pedig eltávolítja az elhalt hámsejteket. Ha letelt a tíz perc, alaposan öblítsd le a lábaidat.

labcikk1.jpg ()Péntek: igazítsd meg a körmeidet!

Sokkal könnyebb fürdés után körömcsipesszel megigazítani a körmöket, mintha szárazon veselkednénk neki a műveletnek. Zuhanyzás után először egyenesen tartsd a körömcsipeszt, és így formázd a körmöket, majd a csipesszel 45 fokos szöget felvéve igazítsd meg a széleket is.

Szombat: Következzen a befejező mozzanat!

hansaplastsilver active.JPG ()Még egyszer töröld át a körmeidet körömlakklemosóval, így készülve elő a befejezésre. Vigyél fel egy réteg alapozó lakkot, aztán jöhet két réteg lágy árnyalatú pink körömlakk. A sötétpiros vagy az ehhez hasonló mélyebb színek túl harsányak a szandál szezon kellős közepén. Ha tökéletes termékkel van dolgod, bőven elég három ecsetvonás: egy középre, és megint csak egy-egy húzás a két szélre. Végezetül egy fedőlakkal koronázd meg a végeredményt, amely áttetsző fényt kölcsönöz a körmöknek, és védi is azokat.

Van még valami, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül: nyáron szinte elkerülhetetlen, hogy ne izzadjon a lábunk, de ma már erre is van megoldás. Széles a kínálat a különféle lábdezodorok tekintetében, amelyekkel örökre elfelejthető a kellemetlen lábszag fogalma.

Wellness Cafe tipp: OPI Base Coat alapozó lakk (1560 Ft). Esszenciális keratin aminosavval óvja a körmöket. Hansaplast Silver Active lábspray (910 Ft). Ezüstmolekulákkal veszi fel a kesztyűt a lábszag megjelenése ellen, hatását már a használat első pillanatiban kifejti.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X