Főoldal > SZÉPSÉG > 5 tuti fiatalító növény

5 tuti fiatalító növény

antioxidánsbőregészségfiatalítónövény
0

Írta: and

Fahéj Azon kívül, hogy ez az ízletes fűszernövény magas antioxidáns tartalmának köszönhetően kényezteti a bőrünket, a fahéjat a gyógyászatban emésztésserkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő hatása miatt is alkalmazzák. Gyorsítja az anyagcserét, és hurutos köhögés ellen is kiváló. Spenót Igazi csodanövény, hiszen tömve van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rosttal és antioxidánsokkal. Gazdag luteinben, mely a szemek épségéért felelős, és […]

Fahéj

Azon kívül, hogy ez az ízletes fűszernövény magas antioxidáns tartalmának köszönhetően kényezteti a bőrünket, a fahéjat a gyógyászatban emésztésserkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő hatása miatt is alkalmazzák. Gyorsítja az anyagcserét, és hurutos köhögés ellen is kiváló.

malnacikk1.jpg ()Spenót

Igazi csodanövény, hiszen tömve van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rosttal és antioxidánsokkal. Gazdag luteinben, mely a szemek épségéért felelős, és az egyik legmagasabb K-vitamin tartalmú növény, mely a méregtelenítést és a bőr megfiatalodását is elősegíti.

Áfonya

Amellett, hogy alacsony a kalóriatartalma, az áfonya kékes színét a benne lévő rengeteg antioxidáns adja, így az áfonya egyben erősíti a kötőszöveteket, és feszessé varázsolja a bőrt. Serkenti a keringést, és az immunrendszer védekezőképességét is erősíti.

Articsóka

Az articsóka rendkívül gazdag ballasztanyagokban, káliumban, foszforban, magnéziumban, vasban, B1-vitaminban és természetesen antioxidánsokban is, melyek védik a szervezetet a méreganyagokkal szemben, és egészségmegőrző hatással bírnak.

malnacikk2.jpg ()Málna

A málna amellett, hogy az egyik legfinomabb gyümölcs, valóságos „gyógyszer” is. Rengeteg C-és B-vitamint tartalmaz, és már a színéből is látszik, hogy antioxidánsokban sem szűkölködik, melynek érdemeit az imént említettük. Ráadásul, 100 gramm mindössze 34 kalóriát tartalmaz.

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Tippek fogaink egészségének megőrzéséhez

Őrizzük meg egészséges mosolyunkat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X