Főoldal > SZÉPSÉG > A 10 legjobb nyári sminktipp

A 10 legjobb nyári sminktipp

arcbőrnyársminkvédelem
0

Írta: and

1. Védd az arcod! Nagyon fontos, hogy a nyári hónapokban olyan hidratálót használj, ami megvéd az ultraibolya sugárzás ellen. A nap káros sugarai nem csak öregítik a bőrt, de az arra érzékenyeknél, még a bőr ’kifoltosodását” is okozhatják. Ezért is fontos, hogy mielőtt elindulsz otthonról, ne felejtsd el jó alaposan bekenni az arcodat, legalább 15 […]

1. Védd az arcod!

Nagyon fontos, hogy a nyári hónapokban olyan hidratálót használj, ami megvéd az ultraibolya sugárzás ellen. A nap káros sugarai nem csak öregítik a bőrt, de az arra érzékenyeknél, még a bőr ’kifoltosodását” is okozhatják. Ezért is fontos, hogy mielőtt elindulsz otthonról, ne felejtsd el jó alaposan bekenni az arcodat, legalább 15 faktoros krémmel. Ha sminket használsz, akkor is olyan alapozót válassz, ami tartalmaz UV szűrőt.

2. Varázsolj üde arcbőrt!

A hőségben előfordulhat, hogy kedvenc alapozód szinte ráolvad az arcodra. Ragacsosnak érzed a bőröd, mintha csomókban állna rajta a smink. Próbálj ki egy könnyebb textúrájú alapozót, vagy válassz enyhén színezett hidratálót. Utóbbinak nagy előnye, hogy szinte észrevétlenül fedi el bőröd hibáit, és leheletvékony rétegben is sokat javít az összhatáson.

sminkcikk1.jpg ()3. A napbarnított bőr titka

Ha nincs időd vagy pénzed vízparton barnulni, akkor segédeszközöket is bevethetsz annak érdekében, hogy az esti bulikon neked is aranybarna színed legyen. Ehhez megfelelő barnító krémet, vagy bronzosító port kell beszerezned. Fontos, hogy olyan színt válassz, ami nem sok árnyalattal barnább tónusú az eredeti bőrszínednél. Először próbáld ki egy, a testeden kevésbé látható helyen, és ha elégedett vagy a színnel, akkor kend fel a teljes testedre. És ne feledd az aranyszabályt: a kevesebb, néha több!

sminkcikk2.jpg ()4. Szemek hangsúlyozása

A reggeli rohanásban az arcbőr ápolásán kívül, ha marad még pár perced, akkor azt a szemed hangsúlyozására fordítsd! A nyári üde arcszín mellett szinte nem is fontos más, mint egy igéző szempár. Használj éjfekete szempillaspirált, és a ruhádhoz illő pasztellszínű szemfestéket. A semleges árnyalatok nagyon szépen mutatnak a barna bőrön.

5. Vízálló dekortermékek

A nyári tökéletes sminkhez használj vízálló termékeket! Nincs kiábrándítóbb látvány a melegben az arcról szépen lassan leolvadó festéknél. Ha tudod, hogy a munkahelyeden egész nap sminket kell viselned, vagy a tengerparton akarsz igézően festett pillákkal pasikat hódítani, válassz vízálló kozmetikumokat! És persze szerezz be melléjük olajos alapú sminkeltávolítót is estére!

maxfactorruzs.jpg ()6. Ajakvédelem

Különösen figyelni kell a melegben az ajkak hidratálására is. Ha nem iszol megfelelő mennyiségű folyadékot, vagy nem véded az ajkad a káros napsugaraktól, akkor csúnyán felrepedhet és kicserepesedhet. Használj ajakbalzsamot, rúzst, vagy szájfényt. Akár naponta többször is bekenheted a szádat, így puha és rugalmas marad a bőr ott is.

Wellness Cafe tipp: Max Factor Colour Elixir ajakrúzs (2899 Ft), Max Factor Ajakkontúr ceruza (2199 Ft), Clinique Long Last Closswear szájfény (4600 Ft), Yves Saint Laurent Volupté Sheer Candy ajakrúzs (8600 Ft).

7. Többszínű alapozó

Nyáron akár több árnyalattal is megváltozhat az arcszíned. Ezért fontos, hogy ne a téli alapozód használd, hanem vegyél 2-3 árnyalattal sötétebb színűt is. Sminkelésnél a tenyeredbe nyomj egy kicsit mind a kettőből, és keverd ki a megfelelő színt.

ysl.jpg ()8. Pirosítás

Ha nem használsz alapozót, sem barnító krémet, akkor is könnyen varázsolhatsz üde arcszínt magadnak. Elég egy leheletnyi arcpírt raknod a pofacsontokra, és máris élni fog az arcod! Ne vidd túlzásba a pirosítást, mert munkatársaid könnyen lázrózsáknak nézhetik a vörös foltokat.

9. Kezek és lábak

Nyáron a lenge ruhákban jobban szem előtt van a kéz és a láb is. Sokat ronthat az összképen, ha pikkelyszáraz a bőr a kezeden és repedt a bőr a sarkadon, még ha álomszépen vagy kisminkelve is. Fordíts időt a bőrápolásra, havonta egyszer pedig engedj meg magadnak egy kis luxust, hagyd, hogy egy szakember (pedikűrös, manikűrös) tegye rendbe a bőrödet és a körmödet!

10. Radírozás

Az egészséges és üde bőr titka, hogy rendszeresen eltávolítsd róla az elhalt hámsejteket. Vásárolj bőrradíros tusfürdőt és krémet, majd hetente kétszer dörzsöld át jól a testedet! Szinte érezni fogod, ahogy fellélegzik a bőröd a kezelés után.

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X