Főoldal > SZÉPSÉG > Nyári bőr- és haj-bajok – van megoldás!

Nyári bőr- és haj-bajok – van megoldás!

ajakbőrbőrápoláshajhajápolás
0

Írta: and

Leégett bőr Jelen esetben a legjobb védekezés a megelőzés – ez nem is olyan nehéz, hiszen a legújabb fényvédő technológiák biztos védelemmel látnak el a strandon. De még így is megtörténhet, hogy csúnyán leégsz a napon. A jeges borogatás csökkentheti az ilyenkor már-már kibírhatatlan fájdalmat és hűsíti a bőröd, de még hatásosabban orvosolhatod a problémát, […]

Leégett bőr

Jelen esetben a legjobb védekezés a megelőzés – ez nem is olyan nehéz, hiszen a legújabb fényvédő technológiák biztos védelemmel látnak el a strandon. De még így is megtörténhet, hogy csúnyán leégsz a napon. A jeges borogatás csökkentheti az ilyenkor már-már kibírhatatlan fájdalmat és hűsíti a bőröd, de még hatásosabban orvosolhatod a problémát, ha hidrokortizon tartalmú krémet is használsz. Ha néhány nap után sem enyhülnek a bőrkínok, akkor keress fel egy bőrgyógyászt, aki a megfelelő készítményekkel megszabadít a kellemetlenségektől.

Egyenetlen bőrtónus

A nap erősebb sugarai a világos bőrűeket szeplőkkel „ajándékozzák meg”, de a sötétebb bőrűek sem érezhetik magukat teljes biztonságban: sőt, a kreol bőrű nők még inkább ki vannak téve az egyenetlen pigmentáció esélyének. És ha egyszer a foltosság kialakul, azt később rendkívül nehéz kezelni.

nyarihajbajokcikk1.jpg ()Kerüld a napfürdőzést! Már egy kevés napozás is sérüléseket okozhat az bőrön. Ha mégis ragaszkodsz a sütkérezéshez, akkor a naptejed legalább 30-as vagy ennél nagyobb számú fényvédő faktorral rendelkezzen, és pár óránként újra kend be vele a bőrödet. Ha már megtörtént a baj, fektess be az alfa-hidroxi savas hámlasztásba. De légy óvatos: habár a hámlasztás csökkenti az elszíneződést, ugyanakkor a bőr fényérzékenységét is fokozza, így ilyenkor a fényvédelem még fontosabb.

Fénytelen bőr

A fényes bőr a nyár egyik elengedhetetlen „kelléke” – de néha a különböző önbarnítók és bronzosítók csorbítják a ragyogást. Fontos, hogy a bőröd belülről is megszépítsd. Az A- és C- vitaminnak köszönhetően gyönyörű lesz a bőröd, a leveles zöldségek pedig bővelkednek természetes ösztrogénban, ami a kor előrehaladtával még lényegesebb szerephez jut. A szép bőrért érdemes minél több brokkolit és édes krumplit fogyasztani, ezek mind természetes, ragyogást fokozó csodaszerek.

Begöndörödött fürtök

Függően attól, hogy hol nyaralsz, a nyár jóval melegebb és párásabb időt is magával hozhat, ez pedig kifoghat a védtelen, göndörödésre hajlamos hajszálakon. Amikor formázod a hajad, használj diffúzoros hajszárítót a gyorsabb és simább eredményért, így a magas hőfokból eredő károkat is mérsékelheted. Fejezd be a hajszárítást olyan termékkel, amelyet speciálisan a párás levegőből eredő nedvesség visszataszítására alakítottak ki.

Wellness Cafe tipp: Tigi Bed Head Control Freak hajkiegyenesítő, párataszító szérum (4060 Ft)

nyarihajbajokcikk2.jpg ()Kiszáradt ajkak

A kiszáradt, cserepes száj nem csak a hideg hónapok szükséges velejárója. A szárazabb időjárás is megtépázhatja az ajkaink szépségét, nem is beszélve a leégés veszélyéről. Mellőzd azokat a balzsamokat, amelyekben mentol vagy kámfor van, hiszen ezek a formulák egy idő után még jobban szárítanak. Ehelyett keresd azokat a szájfényeket, amelyek olyan összetevőkkel varázsolják puhává az ajkadat, mint a shea vaj vagy a méhviasz. A fényvédő továbbra is nélkülözhetetlen – különösen, ha magas fényű készítményt választottál, ez pedig még jobban vonzza az UV sugarakat a fényvisszaverő ragyogás miatt.

Wellness Cafe tipp: Avon Glazewear áttetsző szájfény SPF 15 (1099 Ft)

 

Játssz és nyerj a Zepter játékán!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X