Főoldal > SZÉPSÉG > 5 általános sminkhiba – Te ne kövesd el!

5 általános sminkhiba – Te ne kövesd el!

hibapiperesminksminkelésszokás
0

Írta: and

Bizony vannak olyan sminkelési szokások, melyektől nehéz megszabadulni, de amiket itt leírunk, azokat tényleg vedd komolyan, mert nem csak a szépségednek, de az egészségednek is jót tesznek! Szempillaspirál Rutinból nyomkodod a tubusba a spirál fejét mielőtt felviszed és észre sem veszed, végtére is így lesz rajta annyi festék, amennyi kell, ugye? Na ez tévedés!Amikor ezt […]

Bizony vannak olyan sminkelési szokások, melyektől nehéz megszabadulni, de amiket itt leírunk, azokat tényleg vedd komolyan, mert nem csak a szépségednek, de az egészségednek is jót tesznek!

Szempillaspirál

Rutinból nyomkodod a tubusba a spirál fejét mielőtt felviszed és észre sem veszed, végtére is így lesz rajta annyi festék, amennyi kell, ugye? Na ez tévedés!
Amikor ezt csinálod, valójában levegőt és baktériumokat pumpálsz a tubusba és mikor lezárod, egyrészt a levegőtől csomósodik az anyag, másrészt a bacik elkezdenek terjedni a nedves környezetben. Ha már gondod van azzal, hogy elég festék kerüljön az ecsetre, ideje lecserélned egy újabbra. És legközelebb ne az ecsetet nyomogasd, hanem a tubust rázd fel, mielőtt használod!

sminkhiba3.jpg ()Szájfény

Kölcsönadni a szájfényedet egy barátnődnek nem tűnik nagy dolognak – de a szempillaspirálhoz hasonlóan tökéletes felület a baktériumok terjedésének. Inkább tegyél belőle az ujjad hegyére és úgy add át az ő ujjára ahelyett, hogy közös ecsetet vagy tubust használnátok. A herpesz így is terjed ám!

 Manikűr

Akár otthon csinálod, akár szalonban, mindig győződj meg róla, hogy fertőtlenítve vannak az eszközök. Ehhez szépségápolási boltokban lehet folyadékot venni, és a körmös sem fog megsértődni, ha megkéred, hogy előtted sterilizálja az eszközeit. A legjobb, ha beszerzel saját készletet, és viszed magaddal a szalonba, teljesen elfogadott.

Borotva

Tusolás után általában a fürdőszobád kicsit dohos és párás, és így nem csak a csempén keletkezhet penész, hanem az pipere-eszközeiden is. Mindig ellenőrizd, hogy nincs-e a pengén penésznyom vagy elszíneződés. Ha találsz, akkor azonnal cseréld le a borotvát!

sminkhiba2.jpg ()

Szemceruza

A szemceruzád kupakját nagyon könnyű elveszíteni – általában a piperetasid alján leledzik. Gondolj csak bele: a ceruzát közvetlen a szemednél használod! Ne kockáztasd, hogy valami fertőzést elkapj a szemeden! Húzz rá másik kupakot, mondjuk egy kontúrceruzáét, amit már nem használsz, vagy ha elrepedt a kupak, celluxszal ragaszd meg, megéri!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X