Főoldal > SZÉPSÉG > 4 tuti szépség praktika a kevesebb stresszért

4 tuti szépség praktika a kevesebb stresszért

aromaterápiaillóolajlélekpihenésstressz
0

Írta: and

Ragyogj már reggel! Ébredés után ne a kávéfőzőt rohamozd meg rögvest, hanem érintsd meg a lábujjaidat! A nyújtózással ellazíthatod az izmokat, felpörgetheted a vérkeringésedet és a hatására a bőröd is rózsásabb lesz. Ezután szippants mélyeket eukaliptusz illóolajból, majd állj be a zuhany alá, és a zuhanytálcára is csepegtess egy-két cseppet az illóolajból, a pára azonnal […]

Ragyogj már reggel!

Ébredés után ne a kávéfőzőt rohamozd meg rögvest, hanem érintsd meg a lábujjaidat! A nyújtózással ellazíthatod az izmokat, felpörgetheted a vérkeringésedet és a hatására a bőröd is rózsásabb lesz. Ezután szippants mélyeket eukaliptusz illóolajból, majd állj be a zuhany alá, és a zuhanytálcára is csepegtess egy-két cseppet az illóolajból, a pára azonnal energizáló aromával fogja megtölteni a fürdőszobát. Később, miután bekented az arcot a megszokott hidratálókrémeddel, finoman nyomkod meg a szemöldökcsontodat és a halántékodat is, majd az arccsont alatti területet is, így megszüntetve az arc reggeli püffedtségét.

Győzd le a délelőtti határidőket!

Mielőtt teljesítenél egy kemény megbízást, tarts egy rövidke szünetet az asztalodnál. Hajolj le, ragadd meg a bokáidat és végy öt mély lélegzetet. Az agyban fokozódni fog a véráramlás, energikusabb leszel, ezenfelül a bőrbe még több oxigén kerül, így a bőröd szebben fog ragyogni. Aztán spricceld be az arcodat hűsítő arcpermettel! Mindenképp olyan terméket válassz, ami alkoholmentes, és olyan hidratáló összetevők szerepelnek benne, mint az aloe vera.

stressz2.jpg ()Kerekedj felül a délutáni punnyadáson!

Ha épp készülnél teljesen belefáradni a délutáni hajtásba, ne a cukorkásdoboz után nyúlj, hanem gyorsan masszírozd meg magad. Szerezz be egy citrus, vagy borsmenta illatú testápolót vagy illóolajat (tanulmányok kimutatták, hogy a citrus illata képes a boldog pillanatok hangulatát megidézni, míg a borsmenta fokozza az éberséget és javítja a memóriát is), és ezt finoman dörzsöld bele a fülcimpádba, felfelé irányuló mozdulatokkal. A füled masszírozásának hatására a testben endorfinok szabadulnak fel, ezzel a technikával szinte „új életet lehelhetsz magadba”. Vagy keverj össze egy csepp borsmenta illóolajat egy nagyon kevés ajakápoló balzsammal, majd masszírozd be a nyakszirtedbe és a vállaidba, mellyel felpezsdítheted a megfáradt izmokat.

Lazulj el lefekvés előtt!

Készülj fel a lefekvésre egy bögre kamillateával, ennek elkészítése során két filtert is felhasználhatsz. Ha megittad, helyezd a kihűlt filtereket a szemedre, és tégy fel egy szemmaszkot is a még pihentetőbb kezelésért. Hagyd fent tíz percen keresztül, majd tisztítsd meg az arcodat. Az arclemosóval az állkapcsodat is alaposan masszírozd át, ez segít abban, hogy az egész tested ellazuljon. Mielőtt bebújnál a takaró alá, spriccelj levendula illatú szobapermetet egy papírzsebkendőre és csúsztasd ezt a párnád alá. Az illat a párna szövetén át is kifejti hatását, segít az ellazulásban és biztos, hogy nagyon jól fogsz aludni.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Külföldi üdülést, egzotikus pihenést tervezel?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X