Főoldal > SZÉPSÉG > Így öltözz, hogy 5 kilóval kevesebbnek tűnj!

Így öltözz, hogy 5 kilóval kevesebbnek tűnj!

öltözéktrend
0

Írta: and

Lehet, hogy a külvilág semmit nem vesz észre az alakformálás során elért eredményeidből, egyszerűen csak azért, mert a rosszul megválasztott ruháiddal még jó néhány plusz kilót is magadra veszel. Segítünk, hogy ezentúl az öltözékeddel is vékonyabbnak tűnj! Boot cut szabású farmer Fontos, hogy a farmer a megfelelő helyeken „takarjon” leginkább, ehhez pedig a legideálisabb fazon […]

Lehet, hogy a külvilág semmit nem vesz észre az alakformálás során elért eredményeidből, egyszerűen csak azért, mert a rosszul megválasztott ruháiddal még jó néhány plusz kilót is magadra veszel. Segítünk, hogy ezentúl az öltözékeddel is vékonyabbnak tűnj!

Boot cut szabású farmer

Fontos, hogy a farmer a megfelelő helyeken „takarjon” leginkább, ehhez pedig a legideálisabb fazon a boot cut – ez egy lefelé kissé bővülő szabás, ami tökéletes, ha kb. 5 kiló felesleg még rajtunk maradt. Ebből is a sötétebb színű nadrágokat érdemes kiszemelni, ezzel megteremthetjük a hosszú, vékony láb illúzióját. Felülre pedig válassz egy hosszabb felsőt, amivel eltakarhatod a kényes területeket, és kapj rá egy derékvarrással készített dzsekit, amivel kihangsúlyozhatod a derekadat.

Testnyújtó ruhadarabok

Lehetőleg minden ruhadarabodat úgy válogasd ki, hogy hatásukra a tükörben vékonyabbnak lásd magad. Ám a leggyakoribb tévképzet ezzel kapcsolatban az, hogy a nagyobb, bővebb ruhákkal érheted el a karcsúbbnak látszó külsőt. Inkább halmozz magadra könnyű, és inkább hosszú, semmint bő holmikat – gondolj a hosszú kardigánokra, sálakra, nyakláncokra –, ezekkel igazán vékony sziluettet teremthetsz, a terebélyes lebernyegeket pedig örökre felejtsd el.

vekony2.jpg ()Hangsúlyozd a derekadat!

Noha egy bővebb, fehér tunika előnyben részesítése ellentétes lehet a karcsúsító öltözködés alapelveivel, de ettől függetlenül meglepően jól lehet vele az alakot hangsúlyozni. Vedd fel a tunikát, majd emeld ki a derekadat egy keskeny övvel! És minél magasabbnak tűnsz, annál vékonyabbnak látszol, szóval előszeretettel hordj platformcipőket is! Arról se feledkezz meg, hogy milyen fegyvert jelentenek a kezedben az alakformáló fehérneműk – talán mind közül ez a legfurfangosabb és legfontosabb trükk, amivel lecsalhatod azt az öt felesleges kilót.

Hosszú, sötét nadrág

A már majdnem a cipő alját súroló, szuper-sötét nadrágokkal is hosszú, vékony sziluettet varázsolhatsz. Ha fenékben egy kicsit erősebb vagy, párosítsd egy fehér felsővel.

Számít a minta!

Válassz olyan ruhadarabot, amit cikkcakk mintával gazdagítottak, ezzel – főleg ha középtájt van a minta – vizuálisan vékonyabbá teheted a derekadat. Keress olyan formájú ruhákat, amelyekkel homokóra alakot kreálhatsz, kövesse a tested vonalát és finoman öleljen körül. Ha pedig szeretnéd a tricepszed helyét egyelőre még elfoglaló „integető izmot” leplezni, akkor azt sose hagyd szabadon, akár egy boleróval, akár egy csinos kis kardigánnal, de mindig fedd el!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X