Főoldal > SZÉPSÉG > Narancsbőr-riadó! 3 hatékony fegyver a cellulit ellen

Narancsbőr-riadó! 3 hatékony fegyver a cellulit ellen

cellulitnarancsbőrszauna
0

Írta:

A legtöbb nő már szinte mindent kipróbált a narancsbőr elleni harcban, a krémektől az önsanyargató  diétákon át az izzasztó edzésekig. A megfelelő életmód és a professzionális segítség azonban meghozza az eredményt – mondja Bárdos Ferenc, masszázs szakmai vezető. Nem csak esztétikai probléma – A cellulit, más néven narancsbőr okozta problémák a nők 90 százalékát érinti, […]

A legtöbb nő már szinte mindent kipróbált a narancsbőr elleni harcban, a krémektől az önsanyargató  diétákon át az izzasztó edzésekig. A megfelelő életmód és a professzionális segítség azonban meghozza az eredményt – mondja Bárdos Ferenc, masszázs szakmai vezető.

Nem csak esztétikai probléma

– A cellulit, más néven narancsbőr okozta problémák a nők 90 százalékát érinti, életkortól függetlenül. A mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás hatására a kötőszövetekben a zsírsejtek térfogata növekszik, a salakanyagok egyre nehezebben tudnak eltávolodni a szervezetből, ezért a bőr megváltozik, szivacsosság, narancshéj-rajzolatúvá, súlyosabb esetben hideg tapintásúvá válik. Fontos szembenézni azzal, hogy esztétikai hátrányon kívül ez a probléma jelentősen rontja a vér és nyirokkeringést, hosszútávon pedig a kötőszövet elgyengülését okozza. A narancsbőr kialakulása nem függ a testsúlytól, vékonyabb és teltebb alkatúakon egyaránt megjelenhet.

3 hatékony fegyver

A narancsbőr rendszerint a combon, fenéken, hason, csípőn és a tricepszen alakul ki. Az elsődleges cél, hogy az érintett területeken a vérkeringés fokozásával segítsük elő a lerakódott salakanyagok eltávolítását. A leglátványosabb eredményt a különböző módszerek kombinálásával érhetjük el.

sauna2.jpg ()1. Infraszauna

A narancsbőr elleni kezelés első lépése az infraszauna, mely segíti a kötőszövet fellazítását. Az infrakabin 35 fokos levegőhőmérséklete anélkül segíti a méreganyagok eltávolítását és a verejtékezést, hogy megterhelné a vérkeringést. Az infravörös meleg az élő szövet természetes hővezetésének köszönhetően továbbhalad a mélyebben fekvő rétegekbe, ahol a véráramlás viszi tovább magával és osztja el az egész szervezetben, így fejti ki azután pórustisztító és sejtregeneráló hatását.

2. Masszázs

Az infrakabin jótékony hatását fokozhatjuk a következő lépésben kézzel, vagy géppel végzett masszázs segítségével. A masszázs helyi vérbőséget okoz, ezáltal segíti a lerakódott salakanyagok elszállítását.

3. LPG

A narancsbőr elleni masszázs gépi változata az LPG. A készülék lehetővé teszi a szövetek oly mélységű stimulációját, mely korábban szinte elképzelhetetlen volt. A speciális forgó hengeres eljárás képes a kötőszövetet minden irányban megmozgatni, a kezeléssorozat által pedig helyrehozni az elváltozásokat. A kezeléseket mindenképpen személyre szabottan kell felépíteni, hiszen más eljárást igény a feszesítés, mást a narancsbőr- vagy a zsírlebontás. És bár a cellulit-kezelések nem mindig kellemesek, az LPG-vel való kezelés nagy előnye, hogy még fájdalommentes is. A kezelés ráadásul speciális ruhában történik, így a szemérmesebbek is bátran kipróbálhatják.

– Aki narancsbőrrel küzd, ajánlatos elkerülnie mindent, ami gyengíti a keringést, így a hosszas ücsörgést a meleg vízben, a tartós magassarkú viselést és a túlzott napozást. Természetesen a legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha a bemutatott kezelések mellett ügyelünk táplálkozási szokásainkra és legalább heti három alkalommal egy órát a mozgásra szánunk – hangsúlyozza Bárdos Ferenc. – Ez utóbbi elengedhetetlen fegyver a cellulit elleni harcban, sőt a vérkeringés és anyagcsere élénkítésével a narancsbőr kialakulásának megelőzésében is döntő jelentőségű, akárcsak a rendszeres kezelés.

Forrás: www.oxygenwellness.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X