Főoldal > SZÉPSÉG > Miért fontos az őszi bőrdiagnosztika?

Miért fontos az őszi bőrdiagnosztika?

bőr
0

Írta:

Cserháti Tamara, a Miss World Hungary 2012 és Konkoly Ági, a Miss Universe 2012 győztesei ellátogattak egy őszi

Cserháti Tamara, a Miss World Hungary 2012 és Konkoly Ági, a Miss Universe 2012 győztesei ellátogattak egy őszi arcdiagnosztikai felmérésre, hogy szakember segítségével megállapítsák, milyen károkat okozott arcbőrükön az idei nyár.

A különdíjas szépség, Cserháti Tamara elmondta, a világversenyre való felkészülés során rengeteg időt töltött sminkben, ami megviselte arcbőrét. „Egy hónapot töltöttem Kínában, ahol legalább 20 órát kellett minden egyes nap sminket viselnem, ráadásul sokat voltam napon is, így ezt az időszakot nagyon megérezte a bőröm”– árulta el Tamara, aki a vizsgálat előtt kíváncsian várta, hogy a nyári hónapok után milyen állapotban van arcbőre.

„Bőröd nedvességtartalma jó. A kollagén és az elasztin rostok elég erősek, ami azért fontos, mert ezek adják bőröd tartását, így az tovább ellenáll majd a gravitációnak” – kezdte Tóth Hajnalka, egy orvos-esztétikai központ szakmai vezetője, aki elárulta, Tamara arcbőrének rugalmassága 84-es lett, ami kimagasló érték. „Hogy Tamara minél tovább megőrizze bőre szépségét, azt javaslom, hogy habzó mélytisztítót használjon, hiszen az egész napos sminket csak így lehet igazán eltávolítani. Ha nem megfelelő a tisztítás, akkor az éjszakai hidratálás sem lesz megfelelő, mert a krém beviszi a szennyeződést a pórusokba is.”

bor2.jpg ()Időben oda kell figyelnünk az öregedési folyamatok megelőzésére

Tamarának nagyon szép a bőre, azonban a nap okozta sugárzás és a szoláriumozás nem múlik egy nyomtalanul. „A külső hámréteg egy kicsit meg van vastagodva, ez valószínűleg a rendszeres szolárium használat miatt alakulhatott ki. Ez egy természetes védelmi reakció a bőrünktől, amire érdemes odafigyelni, hiszen az elsődleges öregedési folyamatokat ez indíthatja el. Persze bőrünk minősége, aktuális állapota függ attól is, hogy milyen a genetikánk. Mindenkinek máshogyan öregszik a bőre, és fontos tudni, hogy bőröd életkora nem feltétlenül azonos valós életkoroddal! Ha odafigyelünk a napozásra és a megfelelő bőrtisztításra, akkor sokáig megőrizhetjük bőrünk fiatalságát” – árulta el a szakember.

Áginak a mélyhidratálásra kell odafigyelni

„Nagyon odafigyelek a bőrömre a napozások során. Szoláriumba sem szoktam járni, mivel elég sok anyajegyem van, különösen az arcomon. Ezek sajnos pont a tavalyi nyár alatt jöttek ki. 4 hónappal ezelőtt el is kellett távolítani egy anyajegyet a szemem alatt”- árulta el Konkoly Ági, aki habár szeret barnulni, mindig odafigyel a megfelelő fényvédelemre is. A szépségkirálynő kíváncsi, mit mond a szakember, hiszen azt szeretné, ha bőre sokáig ilyen fiatal és üde maradna.

„A bőrfelszíni emulziód nehezen tudja megkötni a nedvességet, ez az oka annak, hogy mindig száraznak érzed”– kezdi Tóth Hajnalka, amikor a szépségkirálynő, Konkoly Ági arcbőrét kezdi el vizsgálni. „Nyáron sokat veszített a bőröd hidratáltságából, így elsődleges szempont, hogy ezt pótold idén ősszel. Figyelj oda az antioxidáns fogyasztásra, és válassz olyan termékeket, amelyek tartalmaznak is antioxidánsokat. Hogy segítsük bőröd felkészülését az őszi-téli időszakra, egy biopeelinget javasolok, amely rengeteg bio antioxidánssal tölti fel arcbőrödet, így segítve az ellenálló képességét. A C-vitaminos peeling ráadásul fokozza a hajszálerek regenerációját is, ami nálad nagyon fontos lenne.

bor5.jpg ()Ági a kezelés után elismerte, hogy jobban oda kellene figyelnie bőre megfelelő hidratálására. „Tudom, hogy többet kellene lélegeztetni bőrömet, de nálunk elengedhetetlen a mindennapos sminkhasználat. A most hallottak után azonban biztosan jobban oda fogok figyelni a megelőzésre és a reggeli-esti mélytisztításra. A C-vitaminos arckezelés nagyon tetszett, sokkal szebb lett tőle a bőröm” – összegezte a kezelést az idei Miss Universe.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X