Főoldal > SZÉPSÉG > Amikor a divat árt az egészségednek

Amikor a divat árt az egészségednek

ártbalerinadivatfarmerkárosszépségtáska
0

Írta: and

Azzal már biztos tisztában vagy, hogy ha állandóan magassarkúban tipegsz, azzal előbb-utóbb tö

Azzal már biztos tisztában vagy, hogy ha állandóan magassarkúban tipegsz, azzal előbb-utóbb tönkreteszed a lábfejedet. Ha pedig a röpködő mínuszokban a kabátod alatt csak egy most divatos haspólót hordasz, akkor könnyen vesegyulladást kaphatsz. De más, látszólag ártatlannak tűnő trendekkel és divatirányzatokkal is veszélyeztetheted az egészséged.

1. Balerina cipő

A lapos balerinák első látásra sokkal kényelmesebbnek tűnnek, de valójában majdnem ugyanolyan rossz hatással vannak a lábra, mint a magassarkú cipők. Ezeknek a talpa ugyanis túl lapos és egyenes, emiatt nem támasztja alá a sarokcsontot, a talaj keménységét egyáltalán nem tompítja, az Achilles-ín pedig túlfeszül. Az egyszerű fazonok helyett ezért inkább válaszd a pici sarokkal rendelkező balerinákat, vagy a most épp oly divatos mokaszineket.

2. Óriás méretű táska

A nagy, shopper méretű táskákat már évek óta hordjuk, hiszen divatosak és praktikusak. Legalábbis minden szükséges holmit magunkkal tudunk hordozni egész nap. A testünkre nézve viszont pont emiatt veszélyesek az óriásszütyők. Egy ilyen telepakolt táska ugyanis akár 1,5-2 kiló is lehet, amit általában az egyik vállunkon hordunk, így az izmaink szimmetriája felborul, mivel az egyik oldalunk jóval nagyobb terhelésnek van kitéve. Nem beszélve arról, hogy a tartásunkat is eldeformálhatják, amitől a nyakunk és hátunk is fájni fog. A legjobb, ha hetente beiktatsz pár nap szünetet, amikor csak kisebb táskát hordasz magadnál.

skinny2.jpg ()3. Skinny farmer

A túlságosan szűk farmerek nem csak azért károsak az egészségedre, mert sokszor extrém fogyókúrába hajszolnak. Még ha egyébként nem küzdesz a pluszkilókkal és tökéletes az alakod, akkor is elszoríthatják a vérkeringést a lábadban, ami gyakori hordásnál komolyabb problémákat is okozhat. Főleg, ha olyan fazont húzol, ami a vádlidra is teljesen rászorul. Válassz inkább olyan verziót, ami sztreccs-farmerből készült, ezek kevésbé szorítanak, így jóval kényelmesebbek.

4. ’Yolo’ életstílus

A Yolo-mottó a közösségi médiának hála már itthon is kezd terjedni. A lényeg, hogy bármilyen impulzív döntést és cselekedet intézz el azzal, hogy márpedig ezt megérdemled, mert úgyis egyszer élsz. (YOLO= You Only Live Once) De azért ne feledd, hogy ez a jelszó nem azt jelenti, hogy mostantól mindennap jöhetnek a kalóriabomba nasik és gyorskaják.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X